Túlságosan anyás 5 éves. Más is van így? Bővebben lent.
Az 5 éves kisfiam nagyon anyás. Nem az a gond, hogy nem akar mással lenni, csak velem, elvan akárkivel. A baj az, hogy szerintem túlságosan szeret. Senkit nem szeret, csak engem. Kb. percenként kinyílvánítja szeretetét, még éjszaka is. Babúsgat, becézget, puszilgat, folyton "szerelmet vall". Egészséges ez? Nem túlzás? Egyébként egy érzékeny, lelkis, okos gyerek. Gond lehet?
Valaki hasonló tapasztalatokkal?
Szia!
Szerintem élvezd ki ezt az időszakot- 10 év múlva visszasírod!
Ebben a korban a kisfiúk az anyjukba szerelmesek (Freud Zsiga bácsi-Ödipusz, stb.) - és ez teljesen természetes, de ez persze elmúlik- pár év.
Az én kisfiam (3 és fél) is egy kis szeretetgombóc, gyakran puszilgat, és olyan bókokat mond: Anya, Te vagy a rózsabimbóm, a lililomom (liliomot akar mondani, de még csiszolni kell :))
Ne aggódj, örülj neki inkább!
Szerintem azért van a felnőtt nőknek (nekünk) annyi bajunk a pasikkal, mert anno úgy nevelték őket, h egy férfinak nem lehetnek érzelmei (a fiúk nem sírnak, milyen katona lesz így belőled, stb, stb...), de ha ne adj'Isten lenne nekik, legalább ne beszéljenek róla.
Én örülök neki, hogy a kisfiam mélyérzésű kisgyerek, és azon vagyok, hogy ez így is maradjon.
Köszönöm a válaszokat!
Azt kell mondjam, megnyugodtam. Viszont apát már idegesíti, kész van tőle. Szinte már féltékeny. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!