Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Földhöz vágja magát a 18...

Földhöz vágja magát a 18 hónapos gyerekem. Mi ilyenkor a teendő?

Figyelt kérdés

Üdv.

18 hónapos kislányom pár hónappal elkezdte a hisztijét, és sajnos egyre jobban belemerül. Valószínűleg nem jól reagálom le a hisztiket, és ezért durvul (én erre gondolok) Csaptam a kezére már, fülét kicsit megrángattam, fenékre csapás megvolt, de úgy gondolom ő ezeket nem érti, fölöslegesen csinálom ezeket. Kicsi korában nagyon aranyos volt, eljátszott, nézelődött, nem volt sírós. Olyan mintha kicserélték volna. Ha 2 percig nem vele van foglalkozva üvölt, sikít, ha valamit nem szabad neki, akkor begörcsöli magát és nem áll a lábára, hanem hempereg. A lépcsőn alig bírom felvinni mert dobálja magát, ha mondom hogy menjen fel a lábán akkor meg jön a hempergés. (természetesen fogom a kezét) A férjem nagyon jó gyerek volt, én sem voltam különösebben rossz. Honnan örökölte, vagy látta ezt a gyerekem?? Szüleim mondták hogy én ilyet nem csináltam ennyi idős koromban. Régebben a fejét verte a falba vagy a padlóba. Napjában 20x van ez kb. Locsoltam le már vízzel is, akkor még jobban sírt. Mindig foglalkozva van vele, leülök vele mindenfélét csinálni, de nem érdekli semmi. Ha rajzolnák akkor fogja a filcet és rohangál vele, ha zenét hallgatunk kb 2 perc és unja. Nagyon nehéz vele itthon. Jövő héttől megy napközibe heti 2x fél napot.

Valaki esetleg hasonló helyzetben? Mit csináljak a hisztis gyerekemmel?

2015. febr. 1. 12:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
47%
Lehet, h azert durvult mar el ez a dolog mert agresszioval reagalsz...
2015. febr. 1. 14:17
 12/22 A kérdező kommentje:
Emberből vagyok én is, vállalom a hibáimat. Nem írtam sehol hogy tökéletes vagyok, pont ellenkezőleg. A gyerekemnél viszont mindig próbálok nagyon türelmes lenni, legtöbbször sikerül, de van hogy nem.
2015. febr. 1. 14:22
 13/22 anonim ***** válasza:
61%
Azért is érdemes szakemberhez menni, mert legfeljebb megnyugtat. Sok ADHD-s gyerek szülőnek mondta azt a környezet- körzeti orvos, védőnő- hogy ugyan már, ilyen a gyerek. Hát nem biztos. Szakember alatt itt neurológust értek. Legfeljebb megnézi, nem lát semmi idegrendszeri eltérést és azt mondja, hogy fél év múlva gyertek vissza, mert még kicsi. Vagy a megfelelő helyre irányít már most..
2015. febr. 1. 16:57
 14/22 anonim ***** válasza:
61%
Egyik kolleganőm lányát majdnem felnőttként diagnosztizálták asperger szindrómával élőnek... Senkinek nem tűnt fel gyerekkorában, hogy az baj, hogy nem talál az osztályterembe, oda nem illő dolgokat mond sokszor...Ha bárkinek is feltűnt volna, fejlesztették volna, és előrébb tartanának. De persze nem kell az ördögöt a falra festeni, lehet, hogy szimplán ilyen a gyereked.
2015. febr. 1. 17:00
 15/22 anonim ***** válasza:
68%
A gyerekek nagy része átesik ezen, maximum a szülő tagadja, mert ciki vagy elfelejti, mert az idő mindent megszépít. Ha minden hisztiző gyereket neurológushoz vinnének, évekbe tellene időpontot kapni... Ne láss rémeket, akkor sem, ha egy valaki most itt ijeszteget aspergerrel meg autizmussal. Ezeket a kórképeket ilyen pici korban egyáltalán nem tudják.felismerni. Inkább az a baj, hogy a lehető legrosszabb taktikával próbáltad eddig lereagalni. Tedd azt, amit Vida Ági ír, nálunk csodákat tett.
2015. febr. 1. 18:10
 16/22 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek. Igazából abból nem lesz baj ha megnézetem orvossal. Maximum megnyugszok.

Azért a rosszaságnak is vannak határai én úgy gondolom. Látnotok kellene hogy miket csinál, borzasztó.....

2015. febr. 1. 18:34
 17/22 A kérdező kommentje:
Ja és még mielőtt valaki megkérdezni, senkit nem pontoztam le, mindenkinek zöldet adtam.
2015. febr. 1. 18:35
 18/22 anonim ***** válasza:
44%
Kedves 15-ös, minket ennél kevesebb dologgal küldtek neurológushoz. Az enyém nem verte se a falba, se a földbe a fejét, szimplán földhöz vágta magát a bölcsibe...
2015. febr. 1. 19:06
 19/22 anonim ***** válasza:
44%
Ja, és a bölcsödevezető küldött neurológushoz, aki gondolom, látott már pár száz gyereket....
2015. febr. 1. 19:09
 20/22 anonim ***** válasza:
51%

Oké, és ha az orvos nem lát eltérést? Ismételgeted, hogy orvoshoz viszed, de a saját viselkedéseden nem jelzed, hogy változtatnál.

Egyébként gondold végig: valamiért éppen rettentő mérges vagy, fel tudnál robbanni. Erre odajön valaki, rád kiabál és lekever egy pofont. Te megnyugodnál tőle?

Na, ezért nem kezeled jól.

Erőltess nyugalmat magadra és egyrészt magyarázd el neki, hogy éppen mit érez és hogyan tudja ezt MÁSKÉPP levezetni. Futással, párnaütögetéssel, fél lábon ugrálással, bármivel.

Ugyanis ő magától nemt udja azonosítani az érzelmeit, ez a szülők feladata, hogy megtanítsák neki. Ahhoz, hogy ez beépüljön, pedig idő kell. Ahhoz meg türelem.

2015. febr. 1. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!