Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Büntetés rosszul tanuló...

Büntetés rosszul tanuló gyerekeknek?

Figyelt kérdés
Igazából nem is tanul olyan rosszul, csak tudom h képes lenne többre is. Eddig mindig kitűnő volt, de most a félévijében nagyon sok a négyes. A szobafogság, telefoneltiltás, tévétilqlom, olvasásmegvonás (imád olvasni) nem váltak be. Sajnos hiába tanulok vele, az sem segít. Ráadásul hetedikes, az évvégi jegy már beleszámít a felvételi-pontszámokba is. Tippe? Bevált praktikák?

2015. jan. 19. 14:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

nos, én tanuló vagyok, erre csak azt tudom mondani, hogy hagyd, ez még jó eredmény ezért nem kell megbüntetni semmilyen módon.

Lásd az én példámat:

hajtottam évekig (4,5-ös átlagom mindig megvolt), de mostanra 10. o. elegem lett a sok tanulásból, és abból, hogy nem volt szabadidőm. Ezért úgy döntöttem, hogy amiket szeretek tantárgyakat, azokból 5-ös, érettségi tantárgyakból 4-es és a többiből 3 vagy 4-es legyek. Ez mióta megfogadtam, így is van nem tanulom halálra magam, és -bár én is tudom, hogy többre lennék képes- de mégis meg vagyok elégedve magammal, és nem érdekel, hogy esetleg mások többet várnának tőlem.

Lehet, hogy a gyerekednél is ez a helyzet, most sokalt be a tanulástól -főleg ha végig kitűnő volt-. ezt el tudom képzelni.

2015. jan. 20. 05:44
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
tényleg nem rossz a 4 jegy ezért kár piszkálni ,max megkérdezni mi nem ment jol.vagy megnézni a felméröket ott láthatod hol hibázott.én a saját 6.osztályos fiamal nem morgok 4 osztályzatért ,legutobb a 3 matek felméröért morogtam és néztem meg felmérőjét mert haza kellet hoznia ott látszott hogy mit nem ért matekbol azt gyakorolta apukájával .
2015. jan. 20. 05:46
 13/19 anonim ***** válasza:
78%

Na, a grafikusság pont egy olyan dolog, amihez nem kell kitűnőnek lennie.

Egyébként, meg ha a felvételi tárgyak jól mennek, akkor kb bárhova felveszik. Ráadásul nem is az év végi jegyek számķtanak jobban, hanem a felvételi.

Általánosban épphogy hármas voltam matekból, mert a tanár szerint ennyire voltam képes. Akkor volt az első központi felvételi, nekem lett a legjobb az évfolyamból. Majd a suli saját felvételijét is megírtam, az is nekem lett a legjobb, első voltam a rangsorban...én, a hármas matekommal. A matektanár azt mondta, csak szerencsém volt, úgyis meg fogok bukni...nem buktam, négyes-ötös voltam végig.

2015. jan. 20. 08:39
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Leírtam, leírom még egyszer, mert nem ment át... NEM élheted helyette az életét, mert ez az ő élete! Egy dolog, hogy te mit akarsz és más dolog, hogy ő mit. Erőszakkal mégis hogy gondoltad, hogy ráveszed pont egy olyan dologra, mint a tanulás. Rávenni egyféleképpen lehet egy gyereket. Ha jó példát mutatsz neki. És megtanítod felelősséget vállalni. Grafikus akar lenni? Hát menjetek el a grafikus suliba és beszélgessetek a felvételi követelményekről. Ő szembesüljön vele, hogy mi kell ehhez és jelenleg mit tesz ezért. De mondom helyette nem tudsz tanulni. Te már tanultál, ez most az ő élete. Vezetgetni, irányítani tudod, de dönteni helyette nem. A habitusát pedig jó lesz, ha ennyi év után elfogadod. Erről nem tehet, genetika. A grafikussághoz pont jól jön.
2015. jan. 20. 13:01
 15/19 anonim ***** válasza:
77%

Neee :o

Sok négyese lett.

Micsoda szégyen, megaláztatás.

:'D

Ne haragudjon kedves anyuka de maga nem becsüli a gyerekét.

És vegye azt is tudomásul, hogy négyes tanulókat is felves.zik jó középiskolába.

2015. jan. 20. 18:29
 16/19 anonim ***** válasza:
11%

De miet baj ha nem elegedettek a jegyeivel? Ez csak azt mutatja hogy van a gyerekben lehetoseg es torodnek vele! Az en szuleim valtakozo modon ertekelik a jegyeimet: vagy nem torodnek vele, hiszen ugyis jeles vagyok, vagy leharapjak a fejem h miert van fizikabol negyesem es miert nem vagyok kituno? Ennyit a szigorrol...

Szerintem ne elvegyetek valamit hanem oszinten mondjatok meg neki h nem vagytok elegedettek vele. Ha ad a velemenyetekre akk ez majd elkezd benne motoszkalni. Persze a jutalom felajanlasa is mukodhet de az annyira a szemelyisegetol fugg... Pl nekem a jo bizonyitvanyomert kapok nemi szidast h miert nem kituno, meg kerhetek valamit ( ruha, kalandpark, ilyesmi) es apukam foz nekem valamit sajat maga (egyebkent sose szokott). Egy baratnom meg tok okos de lusta, es a szulei azt mondtak h ha kituno lesz akk elviszik hawaiira. Es a lany nem tanult tobbet... Pedig hawaii O.o

2015. jan. 20. 21:15
 17/19 anonim válasza:
100%
Én magamból indulok ki ,tapasztalatból mondom.A négyes jó jegy,nem tudom hova szeretne felvételizni de valószínűleg ilyen jegyekkel fel veszik.Ne erőltesd neki ezt a dolgot,előbb utóbb rá fog jönni,hogy mit is akar és akkor talán észhez tér és újra kitűnő lesz.A hetedik az egyik legnehezebb osztály természetes hogy valaki ront ilyenkor.Kicsit hagyd,h észhez térjen,kicsit had legyen tini.
2015. febr. 5. 10:45
 18/19 anonim válasza:
100%
ha kevessebb az elvárás és több a dícséret a gyerekek jobban teljesítenek .. és szerintem kell a kikapcsolódás.. mondjuk képzeld el hogy egy fárasztó munkanap után amikor talán bánkódsz egy kicsit h valamit nem jól csináltál neked is jobban esne hogy a kedvenc elfoglaltságodat végezheted és utánna már van időd a kötelességed elvégzésére.
2015. febr. 5. 19:12
 19/19 anonim válasza:
100%
Hát én igy nyolcadik félévkor örülök hogy lett négyesem :D
2015. febr. 9. 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!