Büntetés rosszul tanuló gyerekeknek?
nos, én tanuló vagyok, erre csak azt tudom mondani, hogy hagyd, ez még jó eredmény ezért nem kell megbüntetni semmilyen módon.
Lásd az én példámat:
hajtottam évekig (4,5-ös átlagom mindig megvolt), de mostanra 10. o. elegem lett a sok tanulásból, és abból, hogy nem volt szabadidőm. Ezért úgy döntöttem, hogy amiket szeretek tantárgyakat, azokból 5-ös, érettségi tantárgyakból 4-es és a többiből 3 vagy 4-es legyek. Ez mióta megfogadtam, így is van nem tanulom halálra magam, és -bár én is tudom, hogy többre lennék képes- de mégis meg vagyok elégedve magammal, és nem érdekel, hogy esetleg mások többet várnának tőlem.
Lehet, hogy a gyerekednél is ez a helyzet, most sokalt be a tanulástól -főleg ha végig kitűnő volt-. ezt el tudom képzelni.
Na, a grafikusság pont egy olyan dolog, amihez nem kell kitűnőnek lennie.
Egyébként, meg ha a felvételi tárgyak jól mennek, akkor kb bárhova felveszik. Ráadásul nem is az év végi jegyek számķtanak jobban, hanem a felvételi.
Általánosban épphogy hármas voltam matekból, mert a tanár szerint ennyire voltam képes. Akkor volt az első központi felvételi, nekem lett a legjobb az évfolyamból. Majd a suli saját felvételijét is megírtam, az is nekem lett a legjobb, első voltam a rangsorban...én, a hármas matekommal. A matektanár azt mondta, csak szerencsém volt, úgyis meg fogok bukni...nem buktam, négyes-ötös voltam végig.
Neee :o
Sok négyese lett.
Micsoda szégyen, megaláztatás.
:'D
Ne haragudjon kedves anyuka de maga nem becsüli a gyerekét.
És vegye azt is tudomásul, hogy négyes tanulókat is felves.zik jó középiskolába.
De miet baj ha nem elegedettek a jegyeivel? Ez csak azt mutatja hogy van a gyerekben lehetoseg es torodnek vele! Az en szuleim valtakozo modon ertekelik a jegyeimet: vagy nem torodnek vele, hiszen ugyis jeles vagyok, vagy leharapjak a fejem h miert van fizikabol negyesem es miert nem vagyok kituno? Ennyit a szigorrol...
Szerintem ne elvegyetek valamit hanem oszinten mondjatok meg neki h nem vagytok elegedettek vele. Ha ad a velemenyetekre akk ez majd elkezd benne motoszkalni. Persze a jutalom felajanlasa is mukodhet de az annyira a szemelyisegetol fugg... Pl nekem a jo bizonyitvanyomert kapok nemi szidast h miert nem kituno, meg kerhetek valamit ( ruha, kalandpark, ilyesmi) es apukam foz nekem valamit sajat maga (egyebkent sose szokott). Egy baratnom meg tok okos de lusta, es a szulei azt mondtak h ha kituno lesz akk elviszik hawaiira. Es a lany nem tanult tobbet... Pedig hawaii O.o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!