Mi lehet a problémája a gyermeknek?
Figyelt kérdés
4 éves lány.Nagyon okos,de néha (anyukáját idézve) úgy viselkedik,mint egy retardált.Rettentő aktív,rengeteget beszél.A szemkontaktust erőltetni kell.Harap.Napközben kidől a fáradságtól és sokat alszik,este pedig van hogy éjfélig is fönt van.(szerintem) sokat fantáziál.Pl ma mondta nem érnek rá,mert megy úszni és balettozni.Egyébként szó sincs ilyen programokról.Múltkor mondta,hogy a kistesója is ott van és köszönjek neki.Egyke. ( Az én fiamat is nagyon nehezen diagnosztizálták és anyukája kérte,hogy segítsek)2015. jan. 12. 21:39
11/17 anonim válasza:
Amúgy az ugráltatást egy értelmes szülő simán lekezeli némi határozottsággal és humorral, a hajszárítót pedig a legtöbb 4 éves gyerek utálja, vagy a te fiad talán szereti?
12/17 anonim válasza:
Ez inkább neveléssel kapcsolatos probléma.A csemetét be kellene vonni a közös tevékenységekbe anyuval,apuval és sokat dícsérni,meg lefuttani a játszótėren,mert sajnos,ha oviba jár,ott keveset vannak kint.A napi ritmusát is át kellene állítani,mert kicsit fel van borulva.Szerintem nem ártana egy gyerek pszichológus sem,nem a gyerek miatt,hanem hogy segítse a szülőket a gyerkőc irányításában,mert kicsit az ő kezében van a gyeplő,jobb hijján.
13/17 A kérdező kommentje:
Sok mindenben egyet értek.Szerintem is a gyerek irányít,de ez azért is alakult így,mert fárasztó egész nap harcolni vele.Valamint ha nem úgy történik,akkor kitartóan 10-60 percen keresztül ordítva hisztizik.Próbálta bevonni a tevékenységekbe,de inkább ellene dolgozik.pl nem a mosógépbe pakolja a ruhát,hanem szétdobálja.Az én 3 évesem eljátszik egyedül.Nálunk akkor van gond,ha a nagyobbik is itthon van,mert nem merem kettesben hagyni őket.Nekik az 1 cm hajukat is szárítani kell,mert nem szeretik,ha megtörlöm :) .Megint volt egy esemény.Vett neki kirakót.Az első dolga az volt,hogy fúj ez csúnya és széttaposta.Utána amikor az anyja szedte össze még nekiállt kiröhögni,hogy nézd ez ott maradt. nincs félelem érzete,de tapasztalat után se.Lesett a (1,5m) emeletes ágyáról,mert kajla volt.Nem tanul belőle és rövid időn belül,már 3x leesett. Járnak vele szakemberhez és írnia kell a furcsaságokat.
2015. jan. 21. 14:09
14/17 anonim válasza:
Ez amit most írtál tényleg elég aggasztóan hangzik. Reméljük a szakember tud majd segíteni nekik.
15/17 anonim válasza:
szerintem sem rosszul nevelt sem autista.. viszont tényleg nem normál szint ez a viselkedés! érdemes lenne kivizsgáltatni mert baja is lehet -... ez nem neveltetési probléma leg,szerintem
17/17 A kérdező kommentje:
Úgy néz ki megszületett a diagnózis.Hiperaktív és figyelemzavaros.
2015. jún. 23. 21:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!