Hogyan kezeljem a helyzetet?
Kisfiamrol kiderult, hogy szenzoros. Felmertek ugyan majusban, de a terapeuta eleg nagyot tevedett es nem kapta meg azt a foglalkozast amire igazan szuksege lenne. Az iskolarendszert reformaltak mifelenk tavaly es iden a total kaosz jellemzi amit azok a gyereke szivnak meg akik iden 4 evesek es segitsegre van szukseguk.
Kezdodott azzal, hogy en elore jeleztem, hogy a kisfiam nem egyszeru eset akkor meg nem diagnosztizalt - hiszen ehez tul fiatal - ADHD-je van. Kapott maga melle segitot es logopedust aki egeszen ezen a hetig nem foglalkozott a gyerekemmel. Szeptember masodik heteben kezdodott az iskola es azota mutogattak egymasra...amig fel nem hivtam a mindenki fonoket es kapasbol haptakba alltak. Biztositottak arrol, hogy a kisfiamnak megvan a helye...stb...erre szerdan az ebedloben reggeli kozben (????!!!!) kezdett el vele dolgozni a logopedus aki pontosan tudja a tanterv szerint, hogy a gyerekem fokusz es figyelemproblemas. Az SPD-t megkerdojelezte, merthogy az nincs a papirjan es kulonben is o a szakember en csak egy hulye szulo vagyok. Na onnantol kezdve, hogy megjegyeztem nem tartom jonak, hogy az ebedloben foglalkozik a gyerekemmel hiszen o logopedus nem spec tanar elkezdett lefele gordulni a beszelgetes olyan szinten, hogy megjegyezte, a gyerekem nem kepes semmifele utasitast kovetni es meg kell tanulnia az iskola alapszabalyat kovetni es kulonben sincsenek baratai mert megmondtak neki a gyerekek, hogy nem szeretik mert sosem fogad szot...azt hittem elsirom magam! Egyreszt o nem sepc ed tanar, hogy a gyerekemet "nevelje" (ezt is elmondtam neki) es fel orat toltott mindossze a gyerekemmel eddig. Ha velem igy beszelt a 4 eves kisfiammal, vagy mas gyerekekkel megis milyen hangnemet enged meg maganak?! ...volt meg egy ket megjegyzese...de inkabb mar nem mennek el addig. Ahogy kijottem felhivtam a kisfiam segitojet aki hallotta a hangomon, hogy kiakadtam. Mondta, hogy beszel a novel ...en ma reggel megirtam, hogy aludtam ra egyet es ugy erzem a legjobb lesz masik logopedust kerni. Mert az o dolga nem az, hogy biralja a gyerekemet hanem az, hogy korrigalja a beszedhibajat.
Hetfon ujrafelmerik az SPD miatt ami garantalt, hogy sajnos van.
Mit tennetek a helyemben? Hagynatok a kovetkezo negyedevre a logopedust, vagy azonnal kernetek masikat?
Ülj, le és nyugodj meg. Lehet semmi baj sincs a kissráccal, csak az a fránya kétnyelvűség. Keress olyan embert, aki így is elfogadja, és megérti a probléma lényegét.
A logopédus meg attól, hogy nem volt kedves, még mondhatott hasznosat, bárhogy fáj is. Érdemes lenne a fiacskád társas kapcsolatait építgetned kicsikét. Kis barátot elhívni, nyugisat, kedveset, anyukástól, hogy a gyerkőcnek idővel legyen pár "saját embere" az oviban.
A legjobbakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!