Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kezeljem a helyzetet,...

Hogyan kezeljem a helyzetet, hogy ne legyen belőle vita?

Figyelt kérdés
3 hete szültem, itt vannak anyósomék. Minden türelmemet próbálom latba vetni, de nagyon nehéz. Már megkaptam, hogy hogyhogy nem főzök (eddig minden nap főztem, és majd ezután is tervezem, de most egyelőre nagyon frissek még a baba körüli teendők, és amúgy is azt hittem segíteni jött...) mit fog így enni a férjem (amúgy a munkahelyén van étterem, tehát megoldja, nem fog éhen halni..). Azt is megkaptam, hogy hát igen, nem mindenkinek megy ez olyan gyorsan, hogy beletanuljon a gyerek körüli teendőkbe (szerintem nem vagyok béna, de nyilván még nem tudom mellette olyan színvonalon ellátni a háztartást mint eddig).. Illetve tegnap este hallom, hogy vitatkoznak apósommal, mondja neki, hogy "ne szólj bele..." ő pedig "de igenis beleszólok..".. kijött a szobából ahol el vannak szállásolva, és elkezdte sorolni, hogy miket csinálok rosszul. Itt már kissé elfogyott a türelmem, de igyekeztem udvarias lenni. De úgy érzem a következő ilyennél nem fogom bírni türtőztetni magamat. Ti mit csinálnátok?? Nem akarom leordítani, mégis csak a párom anyja. Még egész héten itt lesznek. S.o.S!!!
2014. nov. 3. 09:46
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Megpróbálnám szépen,higgadtan elmondani nekik, hogy ők azért jöttek, hogy az unokájukkal foglalkozzanak, ne mással. Megkérném a férjemet is, hogy beszélgessen el az anyjával. Ha ezek nem hatnának, akkor valószínűleg én csúnyábban is elmondanám anyósnak a véleményem.
2014. nov. 3. 09:49
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A ferjeddel beszelj, hogy koszonje meg az eddigieket es kuldje haza az anyjat
2014. nov. 3. 09:51
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Beszélj a pároddal. Nálunk is ott volt anyós a második gyereknél, hogy a nagyra vigyázzon, meg addig is ellássa a háztartást az első 1-2 hétben. Én is megkaptam, hogy milyen kosz van itt (tudni kell róla, hogy tisztaságmániás, naponta takarít), pedig én is figyelek a rendre, de normál keretek között. Erre a férjem megmondta neki, ha egy rossz szót szól rám, amíg alig élek, akkor mehet haza nyugodtan. Erre egyből visszavett, mert az unokáit imádja. Amúgy jó a viszonyunk.
2014. nov. 3. 09:51
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Miért is van ő ott? Miért is nem mondod, hogy viszont látásra??? Nem kell ehhez a férjed, én legalábbis nem lennék szívbajos. Megmondanám, hogy köszönöm az eddigi segítségüket, továbbiakban nem tartok rá igényt, viszlát! N31
2014. nov. 3. 10:00
 5/10 anonim ***** válasza:
A vita elkerüléséhez két normális ember kéne. Nálatok ez nincs meg. Anyósod minden létező és láthatatlan határt túllépett a viselkedésével. Később csak nehezebb lesz. Most vedd fel a kesztyűt és tisztázd a határokat, mert később csak rosszabb lesz! Most kell nyíltan megmondani, hogy sem a jelenléte sem a véleménye nem kívánatos. Lesz vita, szar hangulat, meg ami kell, mert anyós mindenképp meg fog sértődni. Ezt nem kerülheted el. Ő alkalmatlan nyugodt viszony kialakítására. De hogy a saját otthonodban mennyit tűrsz el, rajtad múlik.
2014. nov. 3. 10:05
 6/10 anonim ***** válasza:
Beszélj a pároddal hogy zavar téged az "okoskodása" és kérje meg menjen haza. Nem az ő gyereke. Neki is megvolt a lehetősége a gyereknevelésre. Megoldod egyedül. De egyébként te is megmondhatod neki hogy köszönöd szépen megy egyedül is. Haza mehetnek.
2014. nov. 3. 10:07
 7/10 anonim ***** válasza:
En egy delutantol is hulyet kaptam amikor itt voltak az elso honapban. Mond meg h koszonod a segitseget es a tanacsokat, de ez a te hazad es a te csaladod ugyhogy itt ugy megy ahogy te akarod. Ha nem tetszik nem kotelezo itt lenni. Amugy meg nem is engedtem volna h itt legyen barki egy hetet egy ilyen razos idoszakban velem..
2014. nov. 3. 10:45
 8/10 anonim ***** válasza:

Szóval 3 hete szültél. Miért is vannak ott anyósodék? Ott a pici baba, örülsz, hogy helyt tudsz állni, gondolom fáradt is vagy. Én biztos, hogy megkérném őket, hogy menjenek haza, miután megbeszéltem ezt a férjemmel. Ha anyósod ilyeneket mond, akkor te miért tűröd el? Elhiszem, hogy jobb a békesség, de most neked ott a kisbabád, aki azonnal megérzi, ha stresszel, nem mellesleg ez kihat az anyatejedre is, a babád érdekében állj ki magadért. Nem kell bunkón, lehet ezt normálisan, és határozottan.

Az meg, hogy elvileg segíteni jöttek... meg majd mondják, hogy ,,de jót akartak", hát tudod, a ,,pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve", vagy hogy is tartja a mondás. Minél előbb a sarkadra állsz, annál jobb. Meg kell húzni a határokat, anyósod menjen haza, és főzzön apósodra, meg takarítson a saját otthonában úgy, ahogyan szeretne. Segítséget meg csak akkor fogadj el tőlük, ha később belefér neked, hogy esetleg felemlegetik.

2014. nov. 3. 11:21
 9/10 anonim ***** válasza:

Nálunk is itt voltak anyósék 1 hétig. Háát.... maradhattak volna még. Megfőzött kitakarított mosostt. Mindent megcsinált én meg csak a lányommal foglalkozhattam.

Bár annyi rossz volt hogy nem igazán ment a szoptatás de mindig bent volt. Az oké hogy a párom bejött de anyós az kicsit durva. Sztem ezért sem ment.

Mond meg neki hogy most szültél nem vagy a toppon fájnak a dolgok fáradt vagy. A kicsire szeretnél koncentrálni. Ő meg segítsenneked. Ha nem akkor el kell küldeni hogy nem akarsz sértődést de ez neked csak hátrány hogy ott vannak.

2014. nov. 3. 11:26
 10/10 anonim ***** válasza:

Hazaküldeném őket. Nincs szükség rájuk. Főleg, ha csak stresszelsz miattuk.

Megmondom őszintén, egy anyuka akkor tud beletanulni a baba körüli teendőkbe, ha maga marad egy kicsit. A fiam születésénél, majd a második babánk születésénél is egyedül maradtam. A férjem 2 hetet tudott kivenni, ennyit volt itthon, utána beletanultam. Pedig anyukám és anyósom is nagyon kedvesek, de saját tapasztalat: addig a legkönnyebb megcsinálni a házimunkát, amíg a napot gyakorlatilag átalussza a baba.

2014. nov. 3. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!