Hogyan kezeljem a helyzetet, hogy ne legyen belőle vita?
Szóval 3 hete szültél. Miért is vannak ott anyósodék? Ott a pici baba, örülsz, hogy helyt tudsz állni, gondolom fáradt is vagy. Én biztos, hogy megkérném őket, hogy menjenek haza, miután megbeszéltem ezt a férjemmel. Ha anyósod ilyeneket mond, akkor te miért tűröd el? Elhiszem, hogy jobb a békesség, de most neked ott a kisbabád, aki azonnal megérzi, ha stresszel, nem mellesleg ez kihat az anyatejedre is, a babád érdekében állj ki magadért. Nem kell bunkón, lehet ezt normálisan, és határozottan.
Az meg, hogy elvileg segíteni jöttek... meg majd mondják, hogy ,,de jót akartak", hát tudod, a ,,pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve", vagy hogy is tartja a mondás. Minél előbb a sarkadra állsz, annál jobb. Meg kell húzni a határokat, anyósod menjen haza, és főzzön apósodra, meg takarítson a saját otthonában úgy, ahogyan szeretne. Segítséget meg csak akkor fogadj el tőlük, ha később belefér neked, hogy esetleg felemlegetik.
Nálunk is itt voltak anyósék 1 hétig. Háát.... maradhattak volna még. Megfőzött kitakarított mosostt. Mindent megcsinált én meg csak a lányommal foglalkozhattam.
Bár annyi rossz volt hogy nem igazán ment a szoptatás de mindig bent volt. Az oké hogy a párom bejött de anyós az kicsit durva. Sztem ezért sem ment.
Mond meg neki hogy most szültél nem vagy a toppon fájnak a dolgok fáradt vagy. A kicsire szeretnél koncentrálni. Ő meg segítsenneked. Ha nem akkor el kell küldeni hogy nem akarsz sértődést de ez neked csak hátrány hogy ott vannak.
Hazaküldeném őket. Nincs szükség rájuk. Főleg, ha csak stresszelsz miattuk.
Megmondom őszintén, egy anyuka akkor tud beletanulni a baba körüli teendőkbe, ha maga marad egy kicsit. A fiam születésénél, majd a második babánk születésénél is egyedül maradtam. A férjem 2 hetet tudott kivenni, ennyit volt itthon, utána beletanultam. Pedig anyukám és anyósom is nagyon kedvesek, de saját tapasztalat: addig a legkönnyebb megcsinálni a házimunkát, amíg a napot gyakorlatilag átalussza a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!