Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szerintetek, nem-e lehetne...

Szerintetek, nem-e lehetne visszahozni a régi nevelést, neveltetést az iskolákban?

Figyelt kérdés
Sok a problémás gyerek manapság,és ha visszajönne az iskolákban a szigor,fegyelem,akkor a gyerekek is tudnák tisztelni,szót fogadni a felnőtteknek!Én nem bánnám!És ti?
2010. jan. 22. 20:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
86%
Utolsó első mondatával egyetértek.Könnyü ráfogni az iskolára,atanárokra,ha a gyerek "rossz",tiszteletelen,neveletlen,csakhogy ezeket mind otthon tanulja,esetleg látja is a szülei közt még az egymás iránti agressziót,tiszteletelnséget is. Ezen meg nem segithet az iskola.Divat manapság igy uyg ocsárolni a fiatalokat,ezek a mai suhancok stb,de vajon miért lettek ilyenek?Mert a szüleik nem tanitják meg őket az alapvető emberi viselkedésre,pedig mikor ők jrátak iskolába kapták még a körmösöket. Amugy régen is voltak rossz meg jo emberek,rossz és jó gyerekek,nyugodt és lázadó kamaszok,és ez ma is ugyanigy van.Ha egy gyerek rossz irányba orientálódik az csakis a szülei hibája,szerintem nem lehet ráfogni a tv-re,az iskolára,a "rossz társaságra" ez a kedvencem.Ha rá lehetne akkor csak rossz gyerekek lennének:-) Szerintem az alapvető pronléma ot tlehet,hogy a szülők egy része szarik a gyereke fejére,persze erre is vannak ma már kifogásaink: sokat dolgozom,nincs rá időm,most nem érek rá,stb. Ezen meg nem kell fentakadni,régen is volt ilyen.Ez van!
2010. jan. 22. 23:43
 12/20 anonim ***** válasza:
63%
tudom,hogy ez itt nem a politika helye, de a jobbik épp ezt akarja tenni...újra lennének jogai a pedagógusnak és a gyerek nem tehet meg majd akármit, lesz osztályozás már alsóban is és buktatás is, meg hasonlók (akit érdekel, olvassa el a program erre vonatkozó részét)...szerintem borzalmas ami most van, és nem hülyeség, hogy az oktatást le akarják butítani...meg lehet nézni, milyenek voltak a gyerekek 10-20 éve, és milyenek most...és a pedagógus nem tehet semmit, mert már egy figyelmeztetőért is ő van megverve....
2010. jan. 23. 10:53
 13/20 anonim ***** válasza:
56%
előző vagyok, szerintem a kérdező nem a testi fenyítésre gondolt, ahogy én sem... anélkül is lehet szigor és rend, és vannak olyan büntetések, amelyeknek semmi köze a fizikai bántalmazáshoz (pl figyelmeztetések,beírások,rossz jegyek,ilyesmi)
2010. jan. 23. 10:55
 14/20 anonim ***** válasza:
74%

Én részben bizony visszahoznám. Tanítok egy általános iskolában, ahol fogyatékos gyerekek vannak.

Olvastam olyan hozzászólást, hogy a szülőket kéne előbb megnevelni... sok esetben ez is előfordul, viszont azt ne felejtsük, hogy a szülők nem a nevelésük miatt olyanok amilyenek, hanem közrejátszanak környezeti tényezők, min a gazdasági helyzet, mind az anyagi helyzet, és még számtalan dolog. Annak idején aki nem dolgozott, azt megbüntették. Manapság a fél országnak nincs munkahelye.

Egyetértenék azzal, hogy újra legyen rendszer az iskolában, legyen ügyeletes, amikor csengetnek a gyerekek álljanak kettes sorba a terem előtt, és tanuljanak meg oly módon tiszteletet adni, hogy amikor belép egy felnőtt, felállnak és csendben így köszöntik.

Az ügyelet kilőve, a gyereket nem lehet dolgoztatni... a kettes sorhoz a kollégák túl fáradtak, illetve finoman szólva szarnak rá, nem beszélve arról, hogy sokszor 10 perc késéssel mennek be órára, a legrosszabb példát mutatva a gyerekeknek.

Kollégáim (tisztelet a kivételnek) nem tanítják meg a gyerekeknek, hogy illik, sőt mi több előre illik köszönni, (ez a szülő dolga lenne elsősorban, de egy pedagógus oktat és nevel) vagy ha már nem köszönünk, akkor vesszük azt a fáradtságot, hogy visszabőgünk ha egy felnőtt előre köszön nekünk, sőt mi több, már ott kezdődik, hogy ebben a modern világban az anyukák, óvónénik, alsós tanító nénik elnézik a gyereknek, hogy tegezzék őket. Unokahúgom 3 éves, az anyja rászól ugyan, hogy köszönjön, de így: köszönjén kislányom, mondd szia. Hát persze. Egy ennyi idős gyereknek fel kell tudni fogni, hogy aki néni vagy bácsi, annak nem szia-val, hanem csókolommal köszönünk, és bizony nem a játszópajtásunk, hogy úgy beszéljünk velük és kezeljük őket, mint a gyerekeket a játszótéren.

A régi rendszerben a verekedéssel nem értek egyet, egy idegen ne alázza meg azzal a gyereket, hogy megüti, azonban az, hogy nem durván, de pl. meghúzza a fülét, abba egyik gyerek se halt bele. Továbbá visszahoznám azt a büntetsé fajtát, hogy ha nem viselkedik a gyerek, annak következményei lesznek, mint pl. kimegy az óráról, igazolatlanként jelenik meg, amit nem tud senki igazolni, valamint azt az órát pótolja be egy délutáni tanulószobán, hogy ne vesszen kárba.

Ez is kivitelezhetetlen, hiszen vannak a gyereknek jogai, amik ugyebár felülkerekedhetnek a kötelességeken... és joga van az órán részt venni, viszont ha zavarja az órát, a tanár kezében nincs semmi... Van az ombudsman nevű szervezet, eddig egy olyan alkalom nem volt, amikor a tanárnak adott volna igazat, védi a gyereket, még akkor is ha neki esett a tanárnak, hiszen szegény gyereket, biztos felbosszantotta az a szemét tanár.

Sok oldala van ezeknek a dolgoknak, de egyet tudok.

Most van a pocakomban a baba, amennyire tudom, igyekszem "konzervatívan" nevelni, ahogyan minket is a szüleink. Arra fogok törekedni, hogy a gyerekem köszönjön, megfelelően méghozzá, tisztelje a felnőtteket, és igen is arra fogom nevelni, ha nem az elvárásaimnak megfelelően viselkedik agyon csapom. :)

Itt olvasok olyanokat, hogy "mit tegyek, nem köszön a gyerekem" "lelkiismeret furdalásom van, mert megütöttem" "hogyan érhetném el, hogy ne hisztizzen"

Következetességgel, de ezeket a dolgokat már le se írom, mert szadista, nagypofájú pedagógusnak, és majdani szülőnek tartanak, mert terrorizálom a gyerekem és ütöm vágom.

Őszintén, kinek ártott meg egy jólirányzott pofon gyerekkorában? Szerintem senkinek, és ne mondja nekem azt bárki, hogy attól lelki beteg lett.

A verés egy más dolog, azzal én se értek egyet, azonban egyszer egyszer egy elkalapálás is nyomatékot adhat.

2010. jan. 23. 15:15
 15/20 anonim ***** válasza:
84%

A fiam elsős,ÉKP-s osztályba jár,és ők tanulnak illemet.Bábozással tanulják meg,hogy kell köszönni,megköszönni,hogyan kell pl a szomszéd osztály tanítónénijétől elkérni valamit,ha átküldik érte.Én nagyon jó dolognak tartom.Nem mintha nem tanítanám én is ezeket neki-mindig kiemelik milyen udvarias-,de sok gyerek nem tanulja meg otthon,és lehet,h nem szándékosan tiszteletlen,hanem egyszerűen nem tud viselkedni.

A testi fenyítésnek viszont a legenyhébb fajtáját sem engedném továbbra sem.Én sem ütöm meg a gyerekem,és semmiképpen nem engedném,h bárki idegen megüsse.Ha gond van vele,nekem kell szólni,majd elrendezem vele,verés nélkül,úgyh egy pedagógus,akinek ez a szakmája,találjon módot arra,h verés nélkül nevelje/oktassa a gyerekeket.Voltak nagyon jó tanáraim,volt köztük nagyon szigorú és nagyon engedékeny,érdekes módon mindkettejük rendet tudott tartani verés nélkül is.

Azzal viszont egyetértek,h aki zavarja az órát,azt ki lehessen küldeni,amiért igazolatlan óra jár,ez teljesen jogos.

2010. jan. 23. 15:41
 16/20 anonim ***** válasza:
51%

Az iskolában ne verjék a gyereket,de a gyerekek sem a tanárt,mint ez többször előfordult.

És igenis,származásra való tekintet nélkül lehessen kiemelni az osztályból az olyat,aki zavarja a többiek munkáját,és/vagy agresszív,társait terrorizálja stb.

Ne legyen az,hogy a szülő berohan "igazságot tenni"és fenyegetni,ütni a tanárt azért,mert drága kis csemetéjük hazaohan panaszkodni valami hazugsággal.

Mikor általános iskolás voltam és panaszkodtam valamelyik tanárra,szegény Édesanyám mindig azt mondta,nem a tanár a hülye,nemlehet mindenért őt okolni,tanulni kell.

És ennek ellenére felnőttem.

A gyereknek az egyetlen fontos dolga a tanulás,minden egyebet megkap otthon,tanuljon normálisan,és nem lesz gond a tanárokkal sem.Mi sem azért dolgozunk,mert baromira szeretjük,hanem mert muszáj.

2010. jan. 28. 13:17
 17/20 anonim ***** válasza:
71%
Én még a sorkatonaságot is visszahoznám, meg minden mást ami akkoiban volt. Nálunk, soha egy tanár sem vert meg diákot, mégis meg tudtunk ülni a seggünkön. Ma meg már hol tartunk? a gyerek fenyegetőzik, hogy megveri a tanárt, feljelenti, stb. Hol volt ilyen régen???
2010. jan. 29. 07:36
 18/20 anonim ***** válasza:
78%
Az a gond, hogy sok szülő mindentől védi a gyerekét, még akkor is, ha a gyerek a hibás. Sok gyerek azért ilyen neveletlen, mert nem kapott soha egy füles. Nem azt mondom, hogy verjék hülyére a gyereket, az iskolában meg pláne ne legyen erőszak, de be kell látni, hogy a "régiek" tudtak nevelni. Nem a verésre gondolok, és én se akarom bántani a jövendőbeli gyerekemet, de ha lehülyéz, kezet emel rám, órák óta hisztizik, bizony a seggére csapok. Az a baj, hogy a legtöbb gyereknél az általam felsorolt gondok jelentkeznek, és a szülők többsége ejnyebejnyével reagál, a gyerek meg egy idő után kiröhögni.
2010. jan. 31. 12:30
 19/20 anonim ***** válasza:
86%

Az a baj hogy már a tanárok vannak megfélemlitve a tanárok által.

Nem a körmösöket kéne vissszahozni,de 20 éve nem is volt tanárverés,és a diákokat se verték a tanáraik,és volt fegyelem mégis.

Tulságosan nagynak képzelik magukat a mai diákot,azt hiszik mindent szabad,majd jön anyuci-apuci és jol ellátják a tanár baját.....ha nem ők teszik meg.

2010. febr. 3. 19:10
 20/20 anonim ***** válasza:
61%
Az az igazság, hogy a sokat szidott régi iskolarendszer termelte ki a sok magyar Nobel díjast. Aztán én sem vagyok a verés mellett, de ha nincs fegyelmezés, az erősebb, agresszívebb gyerekek fogják terrorizálni a többieket. Más, hogy a tanár ad egy fülest annak, aki megérdemli, vagy egy egész banda üt-ver egy teljesen ártatlan gyereket. Ráadásul nem is lehet tisztességesen tanítani, ha folyton fegyelmezni kell. Egy barátnőm angolt tanít alsósoknak, és meséli, hogy pár gyerek miatt fele annyit tanulnak meg, mind tudnának. Egyszerűen nem lehet rendesen haladni, kreatív, játékos feladatok ide, dalok, vicces videók oda.
2010. febr. 5. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!