Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 5 éves lányom mindent visszafe...

5 éves lányom mindent visszafelé ír, számot, betűt. Meg fogja tudni tanulni az iskolában helyesen írni őket?

Figyelt kérdés
Pár betűt, illetve számot már le tud írni, de mindent visszafelé. A 6-os nem jobbra kerekíti hanem balra, a 3-asnak nem jobbra van a "hasa"hanem balra. Ráadásul, a nevét sem balról jobbra írja, hanem jobbról balra. Ja, és ehhez társul még, hogy balkezes :). Jövőre iskolás lesz és picit aggódom, hogy hogyan fog tudni helyesen írni. Próbálom itthon is picit rávezetni, de nem igazán érdekli a dolog, így inkább nem erőltetem.
2014. szept. 22. 09:46
1 2
 11/12 anonim válasza:
53%

Az átszoktatás tilos.

[link]

Egyébként sok jobbkezes is fordítva ír egyes betűket eleinte (pl. s, e, f), meg számokat is. Valóban jó mindig javítani, hogy ne rögzüljön a helytelen forma, mert később kínszenvedés a helyes alakot megtanulni/megtanítani gyereknek, tanítónak, szülőnek egyaránt.

2014. szept. 30. 21:59
 12/12 anonim ***** válasza:
49%

Én is balkezes vagyok, gyerekként megpróbáltak átszoktani. Annyit értek vele el, hogy így felnőtt fejjel is gyűlölöm azt a tanárnőt aki kitalálta.

17 évesen újra kellett tanulnom írni, mert olyan ronda volt az írásképem. Mostanra viszont szép, sőt különlegesnek mondható.

A tükrözés oka egyszerű. A gyerek vizuálisan tanul, és mivel neki a balkéz esik kézre, az egész mozdulatot fordítva csinálja, mert jobkezestől látja, és nem tudja balkézre hogyan kell.

Ha esetleg van valaki balkezes a családban, az rajzoljon vele.

És készülj rá, hogy tükrözni fog mindent. Én 14 éves koromig nem tudtam magabiztosan leolvasni az analóg órát, egyszerűen hülyeségnek tűnt.

Ha megkértek, hogy rajzoljam fel az évszakokat egy nagy körbe, tükrözve volt. Kötni, horgolni magamtól tanultam meg, mert senki nem volt balkezes a közelemben.

Nincs ebben semmi rendellenes, így működik a balkezes agy, és ez az emberiség kb. fele, csak sokakat átnevelnek (az arab világban meg pont fordítva).

Ja és ne vegyél neki golyóstollat, töltőtollat. Tűfilc, ceruza, filctoll, semmi más. Sokkal szebben fog írni.

A golyóstoll kicsúszik a balkezes ember kezéből, a töltőtoll meg elgörbül és telemegy papírral, ráadásul a tinta lassan szárad és a keze miatt tiszta paca lesz a füzet.

2014. okt. 28. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!