9 éves fiam az iskolában nagyon félénk, és leblokkol! Vigyem pszichológushoz, vagy itthon is segíthetek neki valahogyan?
A történet nem túl egyszerű.Tavaly elvittem a nevelési tanácsadóba,mert a suliban rosszul teljesít.Ott kiderült,hogy nincs baja,felmerült a gyanú,hogy nem lát esetleg.Elvittem szemészhez,kiderült,hogy közelre rosszul lát.Kapott szemüveget,de ekkor már véget ért a tanév.
Első félévben is szinte csak rossz jegyei voltak matekból.Vissza mentünk a szemészetre,ott azt mondták,hogy a szeme nem is fókuszál,ezért örüljünk,hogy egyáltalán megtanult olvasni.
Azóta ugyanolyan rosszul tanul,pedig már jár külön fizetős matekra,itthon rengeteget gyakorolunk.Ami itthon megy,a suliban egyáltalán nem.Azt mondja,hogy annyira izgul a rossz jegy miatt,hogy teljesen belekeveredik a példákba,nem tud rendesen koncentrálni:(!
Tud valamit kezdeni ezzel egy pszichológus?
A vers tanulással ugyanez a helyzet.
Itthon pillanatok alatt megtanulja,napokig mondja tökéletesen,az órán ez már csak 3-as,mert hadar,vagy bele kell neki segíteni,mert izgul!
Megmondom őszintén,hogy elég laza gyerek,így nem gondoltam,hogy baj van a szemével,amikor kicsit balra dőlve csinálta a leckét és úgy olvasott.
Inkább a diszleksziára gondoltam,azét vittem el a nevelési tanácsadóba.Ott egy táblázatos feladatnál derült ki,hogy totál nem látja.
A tanárainak szóltam,de olyan osztályba jár,ahol a teljesítmény fontos,azokkal a gyerekekkel,akik valami miatt le vannak maradva,nem foglalkozik senki:(!Ezért járunk külön matekra is,mert órán nincs idő azokra,akik valamit nem értenek!
En az iskola ill. a tanitono valltast javasolnam.
8 eves volt a fiam amikor elkoltoztunk egy masik varosba.
Ott abban az iskolaban es egy uj osztalyfonokkel egy nap alatt beilleszkedett a kozossegbe,kituno tanulo lett es megszeretett iskolaba jarni.
Az elozo iskolaba az ofo nem szerette,pedig kedves szofogado gyerkoc volt.
Most 15 eves meg mindig abba a suliba jar es meg mindig 4,5 az atlaga es meg mindig szeret suliba jarni.
Szerintem est a lehetoseget is merlegeld.
Tavaly próbáltam elvinni másik suliba,de nem vették át,mert rossz volt a bizije.Hiába mondtam,hogy a szeme miatt.
Kicsi a lakótelepünk,a szálak összefutnak.Ismerte személyesen a tanárunkat az igazgató.Most új igazgató van,megpróbálom megint,hátha...
Talán az is megoldás lenne ,ha megbukna.Igaz ez drasztikus,de inkább most,mint később.Van egy kislány,elsőbe-másodikba végig rossz tanuló volt,másodikba megbukott,most 4-5-ös tanuló.
Hany evesen kezdte a sulit?Lehet erdemes lenne tenyleg evet ismetelnie.
Bar en lehet megint probalkoznek a masik sulival.Igy semmikeppen nem maradhat.
Nagyon sajnalom ,remelem hamar talalsz jo megoldast.
A szülő kérésére minden gyerek évet ismételhet egyszer az általános iskolai pályafutása alatt. Azért ezt a gyerekkel is nagyon meg kell beszélni, nehogy kudarckén t élje meg, ha újra másodikos lesz.
A Nevelési tanácsadóban (új nevén Pedagógiai Szakszolgálatnál) kérheted a gyerek kontrollvizsgálatát, tekintettel rá, hogy már van jó szemüvege, de fennállnak a tanulási problémái. Részletes írásos szakvéleményt kell kapj az általános képességeiről, esetleges pszichés problémáiról(pl. szorongás)és a tanuláshoz szükséges részképességeiről is, ezen kívül kizárják vagy megállapítják az írás- olvasás- vagy számolásizavart a gyereknél.
Ha kell, javaslatot tesznek egyéni bánásmódra, pl. hogy hosszabb időt kapjon a dolgozatok megírásához és fejlesztő foglalkozásra vagy pszichoterápiára is.
Mindenkinek nagyon köszönöm!
Augusztusi,így az akkori szabályok miatt 7 évesen kezdte a sulit.
Az életünket az is nehezíti,hogy már a pocakban "elaludta " a nyakát,így az első 4 hónapunk arról szólt,hogy kezelésekre jártunk.
Megpróbálom a másik sulit,és jövő héten kiderül,mit lehet tenni a nevtanban érte,mert hétfőnként osszák el az eseteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!