Kicsit más a gyerekem?

Figyelt kérdés

Ma oviban ez derült ki. Majd megnézi pszichológus. Nem annyira barátkozós, meg néha nem figyel, illetve kell majd neki logopédus is. Középsős amúgy.

Én nem látok vagy tapasztalok rajta furcsákat, de most nagyon megijedtem!

Volt már aki jól jött ki ilyen helyzetből?

2014. szept. 16. 12:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell rémeket látni :), általában akik ezeket a felméréseket végzik elég rutinosak. Az én fiamnak pl aki a legokosabb, legérdeklődőbb gyerek volt az ovis csoportjában, fejlesztést javasoltak iskola előtt. Le voltunk döbbenve. Aztán a pszichológus elmagyarázta hogy miért, és tök igaza volt, a fejlesztés pedig abszolút előnyére vált.
2014. szept. 16. 12:36
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Picit jobban érzem magam.

Már diagnózis előtt ajánlgattak különféle fejlesztőket, de az időnkbe a munkabeosztásunk, meg a távolságok miatt félek, hogy nem férnek bele. Ettől is kivagyok teljesen.Meg az egész "kicsit más a gyerek" idézem dologtól is. :(

2014. szept. 16. 12:51
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ötéveseket amúgy is szűrik az oviban. Az, hogy mennyire barátkozós, nem feltétlenül probléma, belefér a "nem vagyunk egyformák"-ba, ha neki jó így. A figyelmét lehet fejleszteni. A hangképzését is. Ha ettől valaki "más"-nak számít, akkor mindenki "más".
2014. szept. 16. 12:53
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Milyen fejlesztéseket ajánlgattak korábban? Ne ijedj meg, nem beteg a gyerek, nem is buta. Arról van inkább szó, hogy ami miatt mondjuk a mi gyerekkorunkban problémásnak, nehezen kezelhetőnek vagy butának bélyegeztek egy gyereket a sokszor szakképzetlen pedagógusok, annak ma már ilyen kicsi korban fel tudják deríteni az okait és tudják fejleszteni a jó irányba. Valójában éppenhogy gyakran olyanoknak szokott részképesség-, figyelem- vagy mozgásproblémájuk lenni, vagy mondjuk szocializációs problémájuk, akik valamilyen területen az átlagnál jobb képességekkel bírnak.

Mi is csinálunk az 5,5 éves lányommal fejlesztő tornát, én is be voltam tojva az elején, sőt a családdal is meg kellett küzdenem, de most lassan a 4. hónap után már látom, mennyire érdemes foglalkozni a dologgal. Sok gyereket nem visznek ám el fejlesztésre. Szerintem én jól teszem, hogy foglalkozom ezzel és komolyan veszem. Macera meg minden, de ezt kívnánja a gyerek érdeke.

2014. szept. 16. 12:59
 5/6 anonim ***** válasza:
65%
Az én ügyes és okos lányom 3 évesen kezdte az ovit. A következő két évben "kiderült" róla, hogy nincs térlátása, nem összehangolt a mozgása, nem elég erősek az izmai, kicsit antiszociális és nem tudja megoldani a problémákat. Teljesen kész voltam, járt két különböző fejlesztő tornára meg egy ideig pszichológushoz. Most nyáron költöztünk, új oviba került a lányom. Közben rájöttem, hogy tiszta feszült már attól Ő, hogy én ennyire aggódom miatt, hogy fog-e most barátkozni, el van-e még maradva a mozgása, meg tudja-e majd tanulni a cipőbekötést, stb. Hál' istennek ebben az oviban egészen máshogy állnak hozzá, az óvónéni mondta, hogy igen, sokat játszik egyedül, meg zavarja ha sokan vannak körülötte, akkor nem is tud a feladatra figyelni, de ő egy ilyen típus és kész. Úgyhogy én is újra úgy állok hozzá, hogy a lányom egyszerűen szeret egyedül játszani, kicsit ügyetlen, de ettől nincs neki semmi baja, csak ilyen típus, majd ő is meg fog érni, meg fog ügyesedni. Persze ha az oviban javasolnak bármi fejlesztést, arra járni fog.
2014. szept. 16. 13:06
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtatok, nagyon jókat!!!!

Próbálom megfogadni a tanácsaitokat!

Most még teljesen a kezdeti stressz állapotában vagyok.

2014. szept. 16. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!