Lassan 9hónapos gyerekem nem szivesen eszi a kicsit darabosabb ételt, sőt szinte öklendezik tőle. Elvagyunk késve az ilyen dolgokkal? Hogyan segitsek neki?
Nem vagytok elkésve.
Lehet egyes babák hamar ráállnak a darabos ételekre, de nem mindegyik. Lányom 1 éves koráig jóformán csak pépeset evett, persze ezt-azt elrágcsált, mint pl. babapiskóta vagy kenyérhéj, de a többi ételnél ő is öklendezett.
Aztán 1 éves kora körül váltott, és ő maga kérte pl. a húslevesből a répát, és harapta, tehát még megtörnöm sem kellett igazán.
Szerintem erre meg kell érniük, és látni fogod mikor jön el az idő. Még nem vagytok lemaradva egyáltalán.
Szia!
Engem s érdekelne a tanács.
Az én fiam 14 hós és megrágja ugyan a darabosat aztán meg kiköpi.Csak néhány dolgot hajlandó lenyelni.A lányom ilyenkor kopmlett menüt evett...
Minden gyerek más. A fiam teljes fogsorral is "lusta" volt rágni nagyon sokáig, mindig azt gondoltam, hogy azért mert nem is próbáltam a darabosat, csak papit adtam neki... Most 3,5 éves és még mindig lusta, a zöldborsó főzeléket még ma is turmixolva kéri. Pedig amúgy a rántott húst, nokedlit, mindent megeszik ami "rágós"...
Bezzeg a lányom! Ő a 2 alsó nyuszi fogával is már rágott, most 12 foga van és azt eszi amit mi. És megeszi-megrágja azt is, amit a nagy nem hajlandó. Ő lusta. Ő ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!