Mi lehet az oka, hogy az ötéves gyerek az esetek 90%-ában nem húzza le maga után a wc-t?
A párom gyereke már teljesen kikészít minket ezzel. Mindig, amikor wc-re megy, elmonfjuk neki szépen, türelmesen, hogy maujd húzza le a wc-t. Ritkaságszámba megy, amikor le is húzza.
Ha rákérdezünk, hofgy miért nem csinálta, amire kértük, az a válasza, hogy "mert elfelejtette". (Hogy lehet elfelejteni valamit, amit 1 perccel azelőtt mondtak, és amit naponta 5ször elmondanak?)
Vagy pedig ön valami nyilvánvaló hülyeséggel, hogy mert nem érkezett még meg a netről rendelt x játéka, vagy mert hiányzik az anyukája, stb.
Sőt, újabban már hazudik is, ha megkérdezzük, hogy lehúzta-e a wc-t, szemrebbenés nélkül válaszolja hogy igen, aztán később persze kiderül, hogy esze ágában sem volt.
Egy ideig türelmesek voltunk, de így 5-6 hónap után kezd már betelni a pohár. Mit csináljunk vele, hogy lehet ezt a gondot megoldani?
Lehet, hogy nem az a gyermek fő életcélja, hogy nektek örömet szerezzen a WC lehúzásával? Ezért aztán nem mantrázza magának folyamatosan, miközben trónol, hogy le kell húzni, le kell húzni... következésképp elfelejti.
Másrészt akár félhet is a lehúzástól. Némelyik gyerek bár világosan látja, hogy azon a lyukon ő bizony nem fér be, mégis iszonyodik tőle, ahogy a termék nyomtalanul eltűnik. Rákérdezésre ezt nem vallja be egy ekkora gyerek, pláne nem a nevelőanyának ennyi veszekedés után.
Egyszerűbb lenne odamenni, mikor végez, kedvesen figyelmeztetni, hogy most húzza le, és nem kérdezgetni, mikor már úgyis tudod, hogy nem csinálta meg, hazudni fog, stb.
Szia!
Ciki, nem ciki én féltem a vécé lehúzástól otthon.
Az oviban, meg alsó tagozaton nem volt gond.
De otthon, hogy a vécé pont a csípőmig ért, és hatalmasnak tűnt, a tartálynak meg szörnyű hangja volt, mikor újratöltött
Bár én féltem a porszivótól, a centrifugától, és a trabitól is. Ezeket hamarabb kinőttem, de a vécélehúzótól egészen addig amíg meg nem nőttem.
Ami a poén, hogy éppen kibékültem a lehúzással, amikor a nagytesóim megmutattak egy viccesnek gondolt részt a jurassic parkból. Mikor a tudóst leeszi a T-rex a vécéről. Hát... Utána egy darabig a vécét magát kerültem.
Hogy miért húzza le az oviban, és otthon miért nem - azt már #23-as kommentelő elmondta.
És valószínűleg az oviban kevésbé idegesen és ingerülten mutatták meg neki.
Nagyon hamar bepöccentél itt egyes kommentekre. Remélem a gyerekhez nagyobb türelmed van. Ha nem találod meg a gyerek hullámhosszát, teljesen hiába mondod, akár a falnak is mondhatod. Próbálj meg ráhangolódni a gyerekre, mert anélkül nem fogja megérteni. Ő érzelmi lény még 5 évesen, hiába próbálod mini értelmes felnőttként kezelni.
Ő az érzelmekre reagál, és hiába próbálsz az értelmére apellálni, nem fog menni!
Ez egy nagyon bosszantó dolog. Pláne ismerőseimnél a 10 éves lány csinálja.
Nem értem miért nem tudja egy 10 éves felfogni,hogy le kell húznia a wct. Ez abszurdum. Számomra egyértelmű volt miután anyám értelmesen elmondta egyszer. Hangsúlyozom : Egyszer .
Szerintem ahelyett , hogy anyu-apu megcsinálná a gyerek helyett inkább a gyereket kellene odarendelni hogy akkor amit hagytál magad után azt takarítsd fel.. Másképp 20 évesen is anyu büfizteti meg..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!