Szülők! Ti mit tesztek/tennétek, ha hisztis (lenne) a kisgyermeketek? (bővebben lenn)
Anyukák, apukák válaszaira lennék elsősorban kíváncsi, de végtére is bárki írhat, akinek van valami tippje.
Már régen elváltak a szülők, az anyuka elment a gyerekkel másik országba, ott "nevelte" őt, ami annyiból állt, hogy üvöltözött vele, verte, stb. Évekre rá végleg (és végre!) az apukához kerül a gyerek, aki azt se tudja, hogy mi tévő legyen, mert a gyerekkel alig lehet bánni. A múltjához képest nagyszerű, de akkor is rengetegszer elviselhetetlen. Hisztizik, ordít (bárhol a városban/üzletekben, házban, stb.), bömböl, csapkod, stb. És mindezt pitiáner dolgok miatt.
A kérdésem az lenne, hogy: Mit lehet tenni egy hisztiző kisgyerekkel? Ti mit szoktatok csinálni, ha hisztizik a gyerek? Hogyan kezelitek (vagy kezelnétek) ?
Előre is köszönöm az értelmes, segítőkész válaszokat! A h*lyeségektől pedig légyszíves kíméljetek, nem vagyok kíváncsi a "poénkodásokra"!
attól függ hány éves a gyerek.
unokaöcsém a tescóba levert egy hisztit mert nem a 400 ft-os chipset vettem meg hanem a 99-est, 5 éves volt leguggoltam hozzá és szépen nyugodtan elmagyaráztam neki,hogy erre nekem nincs pénzem arra van ha jó kap ha nem nem, mondtam ha majd több pénzem lesz beszélhetünk róla de ha így viselkedik a másikat sem fogja megkapni. egy 5 évesnek ellehet már szépen magyarázni megérti csak türelem és nyugalom...
próbáld meg elmondani neki h. most ez van stb...
A magyarázás nem hat! Pedig már 8 éves lesz nemsokára és mégse akarja megérteni. Ilyenkor olyan, mint egy 3 éves. Plusz, nagyon akaratos is. De amúgy köszönöm a tippet!
Írjatok még, segítsetek, légyszíves!
Az apa forduljon pszichológushoz a gyerekkel, és addig is vértezze fel magát sok-sok türelemmel. Maradjon higgadt, szabjon határokat, tartassa is be őket, és éreztesse a gyerekkel, hogy bármi történjen is, ő nagyon szereti, és ezen semmi nem változtathat.
Szerencsétlen 8 évest többszörös trauma érte. Először külföldre vitte az anya, azaz kiszakította az itteni kapcsolatrendszerből, elszakította az apától, nyelvi nehézségeket kellett leküzdenie. Rosszul bánt vele, ami annál is nehezebb lehetett a gyereknek, hogy nem volt ott egy apa, nagymama, stb., aki ezt ellensúlyozhatta volna. Most meg az anyjától kellett elszakadnia (bármilyen legyen is az anya, a gyereknek mégis hiányzik!), megint új a környezet, más az iskola, a szokások... Lehet hogy objektíve jobb helyzetbe került itt, de ettől még elég nehéz neki.
8 évesen már a figyelemelterelés nem megy, túl intelligens hozzá. Egy 3 évesnél működik, de 8 évesen már komoly játszmák vannak.
A hisztik kerülgetése sem megoldás. Most ha pl. a fogmosásból van óriási balhé, akkor mi legyen, csakhogy elébemenj a hsizinek, kerüld el a fomosást, hagy rohadjon a foga?! Ez nem így működik.
Meg kell vonni a plusszokat. Nincs édesség, nincs tévé, dvd, kedvenc maci, kedvenc cipő, akármi ami számára jutalom.
Kaját ne vond meg, abból étkezési zavar lehet. Minden olyan ami emberi szükséglet, legyen meg.
És emellé pókerarc és konzisztencia. Ha valamivel fenyegetsz, azt vedd el. Ha Nem viselkedett, következmény. Ha hisztizik, akkor mégtöbb következmény. Sajnos ha megbocsájtó vagy, vagy a lelkedre veszed a sírós arcát, akkor kontrollja lesz fölötted, és manipulálni fog.
Ez a múltja miatt neked különösen nehéz lesz, nyilván nem akarsz az anyja lenni pepitában. Viszont ezt ő is tudja. Ezt játsza ki ellened, hogy nálad el lehet játszani a törött szárnyú madárfiókát, és ha kimereszt egy bambitekintetet, akkor gyakrolatilag a fejedre gyújthatja a házat, akkor is csak meg lesz simogatva a kobakja hogy jajj szegénykém nehéz gyerekkora volt.
És emellett szeresd nagyon. Ha jó, akkor ne csak megvásárolt dolgokkal, de tettekkel is mutasd ki hogy számíthat rád, érzelmileg ott vagy.
Tölts vele sok időt, és kapjon osztatlan figyelmet, de ne hagyd hogy manipuláljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!