Vannak olyan szülők akinek a gyereke (i) szófogadók?
A leghosszabb válaszból azt hiszem ez a lényeg egy mondatban:
"Kifejezem neki minden nap azt, hogy szeretem. "
Erről van egy csodálatos könyv is:
Gyerekekre hangolva
Áldom az agyamat és köszönöm a sorsnak, hogy megvettem annó.
Szerintem ezt minden szülőnek kötelező olvasmányként kellene olvasni, hisz úgy gondolom a szeretet kifejezése az alapja az egész gyereknevelésnek.
Ha nem érzi a szeretetünket, akkor sokkal nehezebb dolgunk van.
Nem elég azt mondani neki, hogy szeretlek. Tettekbe kell kinyilvánítunk. hibás következtetés, hogy a gyereke úgy is tudja, hogy szeretjük!!!
Nekem a gyerek ha szófogadó, akkor első dolgom megnézni a homlokát, hogy lázas, vagy beteg-e. Általában szeret letapadni a játékban, nehezen vált. Ha bent játszunk, nehéz kivinni a kertbe a friss levegőn játszani. Ha kint vagyunk, bejönni nem akar, vacsorázni. De amiatt mert nem szófogadó, nem mondanám, hogy nem jó gyerek.
Szeret játszani, örökmozgó, és fecsegő. Többször kell mondani a dolgokat, hogy megcsinálja. Szóval a szófogadás nem az erőssége, de én ilyen zsiványan is szeretem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!