Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 4éves lesz az ismerösöm...

4éves lesz az ismerösöm kisfia de vmi kegyetlen, rossz, akaratos és gonoszkodo és ez még semmi mindenért nyávog annyira kényes hogy nem lehet vele birni. Szerintetek mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Inkább megengednek mindent neki csak ne visitozzon mert ha vmit nem kap meg akkor sikit,ordit,tombol de könny nemjön a szeméböl.A baj csak az hogy van egy 2hónapos baba is a háztartásban és arra sincs tekintettel:(Ha rászólnak annál jobban csinálja és sajna idegileg ez nagyon kimeritő.Már nem tudom mitévö legyek mert ezt idegileg nem lehet birni.Ne utáljatok ezért amit irok de néha már azon gondolkozom nincs e nála vmi baj?Nagyon idegesitö és gonosz is.Már nemtudom mit tegyek mert nekem se éjjelem se nappalom hisz itt a picibaba:(költözés most nem lehetséges.Ha vkinek van vmi ötlete ami beválna akkor irjon:(Köszi a válaszokat és bocsi hogy ilyen hosszu voltam de már elegem van.:(
2010. jan. 15. 20:05
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:

Megszoktam mondani a véleményemet erröl a dologrol de akkor még én vagyok a rossz és azt kapom meg hogy majd az enyém is ilyen kényes lesz mire én?persze,az enyém nem lesz ilyen mert ez csak nevelés kérdése.A baj az hogy nem is probálják ugymond büntetni a gyereket csak hébe-hóba néha beáll a sarokba kb 5percig vagy addig sem és utána folyt köv.egyszerüen idegbajt kapok mert sem én sem pedig a babóm nemtud nyugodtan pihenni.Már nemtudom mitévö legyek,mindig probálom a szülöket rávezetni hogy ez igy nem jó de semmi értelme,erre csak azt mondják nem tudnak micsinálni vele.Arrol nemis beszélve hogy milyen szemtelen mindenkivel.multkor rászoltam hogy ne visitson mert alszik a gyerekem erre direkt visitott és beleröhögött a fejembe.gondolhatjátok?majdnem eldurrant a fejem.mindenek van határa,ez már tulzás.Az a baj hogy mindent ráhagynak csak ne visitozzon és sztem ezért ilyen.Ezek után már mit tegyek?verjem meg?tölem tartott eddig/nem bántottam/szigoru voltam vele ha kellett de már velem is szemtelen.

Ha más nincs inkább elköltözöm,igaz nehéz lesz mind anyagi mind másrészröl de ezt már nem birom tvább és féltem a 2hónapos babámat is.

2010. jan. 18. 14:20
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A sógornőim gyerekei is nagyon rosszak, a kislány pedig annyira kényes, hogy el sem tudom mesélni. A szülei pedig azt mondják, hogy nem baj, mert még ő is baba (5éves!!!)

Na, ezt én úgy oldottam meg, hogy ha ők nem nevelik, majd besegítek. Igaz nálunk könnyebb volt, nem laktunk együtt, de nagyon sokszor jön össze a család és már untam, hogy a kicsi fiam összes játékát direkt összetörik és ugrálnak as kiságyán... Nagyon határozottan megfogtam a karjukat és kivezettem őket a szobából. Sőt, kiabáltam is, ha más nem hatott. Visítson csak a gyerek, azért van a szája! Én el sem hittem, hogy van olyan ngyerek, aki tud gonosz lenni, de mikor saját szememmel láttam, amint a kisfiú erővel töri össze a babám játékautóját, rájöttem, hogy van ilyen!

A szülőknek pedig nyugodtan mondd meg, hogy sürgősen kezdjék el nevelni a gyereket, állj ki magatokért, nehogymár te menekülj!

2010. jan. 18. 17:03
 23/43 A kérdező kommentje:
Igen öis ilyen gonosz mint ahogy irta ha olyanja van összetöri a játékát másnak is és magának is.Egyszerüen hihetetlen hogy mikre képes némelyik gyerek.De ö vele nem lehet már most együtt élni:(nekem nem megy.Nem akarok elmenekülni de nagyon féltem a babómat aki nemérti miez a zaj,visitozás stb.Amikor hazajöttünk a korházbol nem is volt gond egy darabig és nyugodt baba volt nekem de most van olyan hogy csak megakarom simogatni mikor alszik és összerezen ami ezelött nem volt:(Ezért akarok inkább én lépni:(nemtudom már magamsem mi a jó:(
2010. jan. 18. 18:02
 24/43 anonim ***** válasza:
100%

sziasztok,

én sem hittem, hogy létezik olyan gyerek aki nem ég meg a tűzön és lám, az első gyerekem ült a sarokban aranyos szófogadó okos gyerek, a második???? megőrülök, minden rosszaságot ki bír találni... 3-4 felnőtt nem kapja el röptében, 20 hónapos.... a sajátom, de néha kitekerném a nyakát...

mindent kipróbáltam már, nem hülye, sőt nagyok okos, de csak arra használja a tudását hogy kicsináljon, de amikor cuki, tiszta lelkiismeret furdim van...

egy biztos, ha mi is idegesek vagyunk, a gyereken nagyon látszik, ha nyugodtabban állunk hozzá, nincs felesleges műsor...

2010. jan. 18. 19:41
 25/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig a kommenteket, biztosan írtak okosat. Szerintem ennek a gyerkőcnek az a baja egyrészt, hogy nincs úgy figyelve rá, ahogy ő azt akarná. Figyelemfelkeltés. Egy 4 éves azért már jön ki a dackorszakból, arra nem foghatják. Az édesanyja vigye játszótérre/játszóházba, apa vigye barkácsolni/szánkózni, foglalkozzanak vele. És tényleg nem szabadna ráhagyni a dolgokat. Én a te helyedben, ha valami dolog tőled függene, amiért hisztizik a kisfiú, ne engedd meg, vagy ne add oda. Ha a szülei kérdőre vonnak, mondd, hogy nekik is megvan dolgokról a véleményük, neked is. És neked az a véleményed, hogy most ezt a dolgot nem kaphatja meg a kisfiú, mert nem az övé/nem neki való... Az, hogy ők hogy nevelik nem jogosít téged is fel arra, hogy úgy állj hozzá.

Ha most még 5 évig együtt éltek, majd a te babád is úgy lesz nevelve, mint az ő fiúk, mert úgyis az lesz, egy idő után a te babád is nagyobb lesz, és nem fogja érteni, hogy neki miért nem szabad, ha a másiknak igen.

Amúgy tényleg nem árt néha egy tasli. Csak annyira, hogy kizökkenjen a hisztiből, hogy kinyíljon a szeme, hogy vannak rajta kívül is. (Na nem agyba főbe verni, csak tényleg egy pofon.)

Szerintem...

2010. jan. 19. 01:18
 26/43 anonim ***** válasza:
75%

Basszus!!! Állj a sarkadra! Te teszel szívességet nekik, hogy nálatok lakhatnak. É darabokra téptem volna a kölyök anyját, ha nem neveli meg a kölykét! Ha valaki az én nyugodt babámat tenné ilyen félénkké (összerezzen álmában) kitenném a szűrét. Ha 4 éves a fiú, akkor a szülei már dolgoznak, menjenek albérletbe ő, ne hogy Te menjél GYED-el meg 2 hónapos babával!!!

Legyél anyatigris! Kussol az ebadta, vagy mehet mindenki a jó büdös fr...ba!

MOST NEM NEKED KELL ALKALMAZKODNI MEG JÓ POFIZNI!

És ha emiatt elapad a tejed? Vagy ráront a babádra, mert azt hiszi bármit megtehet?

Remélem észhez térsz!

2010. jan. 21. 23:14
 27/43 A kérdező kommentje:
Igen tudom és harcolok is az igazamért:(ezért ebböl is sokszor vita van mert megmondom a véleményem.Sajna a tejem már elapadt,szinte nincs is:(pedig a korházban rengeteg tejem volt nah meg itthon is az elsö hetekben:)bezzeg most.....:(már nevelésbe vettem a gyereket de sajna nem sok sikerrel mert kiröhög és visitozik tovább.Ilyenkor arra gondolok hogy ez fogyatékos????nemmérti ha szépen szolok?már magamsem tudom hogy mivel lehetne megfogni.
2010. jan. 22. 09:50
 28/43 anonim ***** válasza:
100%

Egy 4 éves kisgyermek a kommunikációban már áll olyan szinten, h. lehessen beszélni vele, mit nem szabad. ha a szülei ostobák, Neked kell kézbe venned az irányítást. Adj neki feladatot, hívd be a szobátokba, hozza oda a pelust, a popsikrémet, érezze, hogy nagynak kezeled. Ha sétálni mész, elmehetne veletek, stb.Meglátod, utána hallgatni fog rád. A szabályok betartatásában pedig következetesnek kellene lenni. Nem gyengekezűen engedni. Épp ezt használja ki. Rájött, hogy ha patáliát rendez, eléri a célját. Persze, ha a szülők nem partnerek ebben, akkor nehéz, ezért mondom, hogy szoktasd magadhoz. Ha visít, és nem fogad szót, büntetheted azzal, hogy nem mehet be hozzátok. De csak akkor, ha már valamennyire kötődik hozzád.

Most azt gondolod, elég a bajod a magadéval is, nincs időd a máséval is foglalkozni, de még mindig jobb, mint szenvedő alanynak lenni passzívan. Arról nem beszélve, ha még egy gyermeked lesz, a testvérféltékenység miatt majd a nagyobbik is elkezd hasonlót. Addig legalább gyakorolhatsz.

2010. jan. 23. 16:39
 29/43 anonim ***** válasza:
Nekem is van egy unokaöcsém,tisztára ilyen,mint amit leírtál.A szülei dolga,hogy neveljék,amúgy ez testvérféltékenység és hiszti is egyben.Unokaöcsémet az apukája pofonokkal ajándékozta mikor ilyen volt,aztán utána megmondta neki,hogy miért kapta,és a gyereknek vannak még hisztis percei,de már nem annyi,mint régen..igaz,hogy most is hisztis,de már nem úgy,mint rég.
2010. jan. 26. 13:32
 30/43 anonim ***** válasza:
Ha elég nagy a ház, talán be lehetne zárni egy szobába és hallótávolságon kívülre menni a babával.
2010. febr. 16. 01:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!