4éves lesz az ismerösöm kisfia de vmi kegyetlen, rossz, akaratos és gonoszkodo és ez még semmi mindenért nyávog annyira kényes hogy nem lehet vele birni. Szerintetek mi a megoldás?
Pont most megy a Viasat3-on egy ilyen gyerekneveléses műsor. Na azok a gyerekek... hát, nálam nem sokáig maradnának meg, mert kilógatnám őket az ablakon, és mivel túl erős nem vagyok, valszeg visszahúzni már nem bírnám őket :D
Na, de viccet félretéve: tényleg nézz meg egy pár adást, szerintem, aki még soha nem látott egyet sem, az sokat tanulhat belőle. Szóval mondom, MOST megy a Viaszon, de aki lekésné, a címe:
Segítség, gyerekeim vannak!
A "hülye szülő"-i viselkedést is bemutatja néha :)
Én is szoktam nézni egy sorozatot, vagy a viasaton megy vagy a travel and livingen már nem tudom pontosan. Nem nézem rendszeresen mert nem érek rá tv-zni egy 6 hónapos gyerek mellett, de már láttam egy párszor. Arról szól, hogy kétségbe esett szülők végső elkeseredésükben Emma dadushoz fordulnak, hogy segítsen, adjon tanácsot a gyerek(ek) nevelésével kapcsolatban. Először csak megfigyeli a családot felméri a problémák aztán kitalál minden problémára egy megoldást, szabályokat hoznak közösen a szülőkkel és a gyerekkel és 1-2 napot ott marad náluk a szabályok betartása végett. Utána egy hétig még figyeli a családot, hogy fejlődtek, de akkor már nincs ott. Amit eddig láttam részt minden gyereket sikerült helyretenni neki és nagyon jó ötletei vannak. Szerintem nézz utána ennek a sorozatnak és ültesd le a szülőket meg a tv elé, hátha ők is kapnak néhány ötletet. Azt hiszem a címe Emma dadus.
De elsősorban itt az a lényeg, hogy szülők belássák, hogy ez így nem jó és akarjanak változtatni. Az alapján amit írtál, hogy kifogásokat keresnek a gyerek viselkedésére, hogy beteg meg stb, szerintem nem is akarnak változtatni.
Ez egy nagyon nehéz kérdés ebben a formájában. Mertha valami baja van, ami könnyen elképzelhető , (az Esőember jutott eszembe az üvöltözésről és nála addig tartott amíg meg nem kapott valamit)És akkor súlyosbíthatja az állapotát ha még fegyelmezik netán verik is. Azt mondják a hiperaktív gyerekekt is csak azért kell nyugtatózni, mert mire ellátást kapnak, nagyon sok bántalmazáson mennek kerersztül és akkor már nem lehet rajtuk másképp segíteni.
Nem azt mondom, hogy van valami baja az ismerősőd gyerekének, (csak a két leggyakoribb rendellenességet említettem, amiket nem szoktak időben felismerni) Lehet hogy egyszerűen neveletlen. El kéne vinni tanácsadóba, rengeteg korai fejlesztő van, meg nevelési tanácsadó. Ahol meg tudják mondani pontosan.
Te hiába mondod szerintem.Itt a te szüleidnek is a sarkukra kéne állni,és azt mondani,hogy nem azért fogadták be őket,hogy a család nyugalma romokban heverjen.Ha nem tudják megnevelni,fékezni a gyereküket,akkor húzzanak el onnan,és hagyjanak élni titeket.Nehogy te költözz már el a saját szüleidtől a saját kisbabáddal!!!!!
Még jó,hogy a szüleid nem akarnak elmenni a saját házukból,mert nem bírják...
ha nincs megoldás,akkor valahogy ki kell penderíteni onnan őket.Zárcsere,holmijukat az ajtó elől elvihetik...
Szerintem nem kell annak a kisgyereknek orvos. Egyszerűen nem nevelik.
Akárhogyis ha a szüleid nem, akkor tényleg neked kell lépni. Nem szép szóval, nem finoman rávezetni őket, hanem keményen. megmondani. Ha valamelyikük nem dolgozik akkor ideje lenne rá hogy megnevelje. Le kell ülni, megbeszélni hogy mit lehet tenni. Lehet hogy csak azért csinálja hogy benneteket ne zavarjon a visitása, csak éppen ezzel teszi a legrosszabbat.
Azthiszem azzal hogy egy pár hétig amig eltart az átnevelés kibirnátok még. De ehhez már a szülő kell. Következetesen , szigoruan. Az hogy beteges nem tudom mit takar, de ez nem lehet akadálya a nevelésnek.
Ha pedig ez igy marad és együtt nevelkednek a te gyerekeddel akkor a tiéd is ilyen lesz. Vagy legalábbis nehezebb lesz neked az ellenkezőjére nevelni, mert ezt látja.
Szóval neked kell keményen.
Egyébként ha minden kötél szakadna akkor én a helyedben elkezdeném nevelni. Legalább rád hallgasson ha másra nem.
De ha ezt csinálod akkor ne légy tekintettel a szüleire hogy mit mondanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!