12 eves fiammal mi lehet?
A helyzet az, hogy én végzős gimnazista vagyok, de még mindig akad ilyen problémám. A gimis évek alatt mindig is 5-ös voltam matekból, szeretem is ezt a tárgyat, viszont az egyszerűbb feladatokban mindig keresem a beugratást. A dolgozataink nagy részét úgy állítják össze, hogy pár nagyon egyszerű feladat, és a végére két nehezebb, amikben már vannak csavarok. Néha nehezen tudom felfogni, hogy tényleg ennyi volt egy feladat, és nincs benne semmi beugratás, és mivel ezen kattog az agyam, nehezen megy a koncentrálás is....
Aztán egy összetettebb, bonyolultabb feladatnál is van olyan, hogy a képleteket simán írom fejből, aztán egy sima osztással vagy szorzással szúrom el. Na ezt iszonyatos kudarcként szoktam megélni, pláne ha ezen a ponton múlik a jobb jegyem... :S Szerencsére a tanárunk rendes, és ha ilyenen bukunk el, és ezen múlik, általában azért ad rá legalább egy pontot, ha nem is a maxot. :S
Lényeg a lényeg, nem hiszem hogy ezt át lehet valahogy állítani az agyában, esetleg megkérdezheted a matek tanára véleményét róla. Lényeg a lényeg én is elég gázul érzem magam, amikor a legnehezebb feladatnál hirtelen annál akadok le, hogy mennyi 56-ban a 8... :D Szerencsémre a számológép használata megengedett :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!