Hogyan tudom megértetni 6 éves egészséges fiammal, hogy 1 éves húga, nem olyan mint a többi baba mivel "beteg"?
Hát ezt elég nehezen tudnád egy hatévessel megértetni.
Ha van más is aki tud vigyázni néha a kicsire,el tudja látni akkor foglalkozz többet a fiaddal amikor otthon van.Gondolom ovis,amikor ott van akkor úgy is csak a kicsivel lehetsz.Ő csak annyit érzékel ebből,hogy a pici minden idejét energiáját leköti anyának,neki meg nem marad semmi,ezt úgy érzékeli Őt jobban szereted.Ezért haragszik rá és mond olyat,hogy neki nincs testvére.Ezekre szerintem ne reagálj sehogy,ne erőltesd,hogy már pedig Ő a testvéred,és tekintettel kell rá mindig lenned!!!Persze toleranciára mások elfogadására tanítjuk a gyerekeinket,arra,hogy tekintettel legyünk másokra az érzéseikre...stb...de ez még nem várható el egy hatévestől,hogy ezt úgymond a saját kárára is tegye.Mert ugye egy beteg baba mellett egyértelmű,hogy Ő kissé háttérbe szorul.Ha segítőkész vond be Őt is a baba gondozásába,hogy érezze Ő is fontos mellette.Bízz rá dolgokat,pl:segítsen az etetésénél,öltözködésnél,fürdésnél had mosdassa Ő,fürödhetnek együtt is...stb...tudom,hogy ez még neked pluszba fárasztó,de így hasznosnak érezné magát.
Próbáljatok úgy viselkedni vele,hogy ne érezze háttérbe magát a kicsi mellett.Aztán majd amikor már jobban megérti,hogy a húga sajnos beteg,és ilyen is marad,akkor toleránsabb lesz.De ehhez még időre van szükség,a kicsik még énközpotúak.
Tudok neked orvost ajánlani ha érdekel,aki nagyon jó eredményeket ért el a kezelésével fogyatékos babáknál embereknél,szinte csodának mondható javulások vannak.
Mert a neurológus gondolom nem sok jóval kecsegtet,és felénk sajnos nem is tesznek meg mindent még ami lehetséges lenne azt sem.
Ha érdekel írj privit.
hát ez nagyon nehéz kérdés.
Nem akarlak elszomorítani, de az osztálytársamnak van egy oxigénhiánnyal született beteg öccse és egy egészséges húga. Amikor megkérdezik tőle van-e testvére ő mindig azt mondja "csak egy húgom van". Tehát a fiad esete nem egyedi. Esetleg ha bevonnád őt is a kishúga ápolásába. hogy büszke legyen arra, hogy ő tesz valamit a beteg testvéréért az segíthetne a helyzeten.
Szerintem is vond be segítségként, ha be tudod, ezzel ő is fontosnak érezheti magát és ha legközelebb a testvéréről lesz szó, akkor lehet, hogy az fog eszébe jutni, h "igen én etettem meg tegnap" vagy "együtt fürödtünk".
6 évesen nem is tudja, hogy az egy éves babának mit "kéne" csinálnia. Mire a pici nagyobb lesz és a nagyobb érzékeli, hogy vmi tényleg nincs rendben, akkorra már meg fogja érteni szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!