Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Autista gyerekek szülei, volt...

Autista gyerekek szülei, volt olyan körülmény az életetekben, amiről úgy gondoltátok, gondoljátok, vagy feltételeznétek, hogy kiválthatta az autizmust?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy az autizmus súlyossága széles skálán mozog és hogy többféleképpen tud megnyilvánulni. Ezért sem tudják a kiváltó okot megmondani. A tudományos magyarázatokon, feltevéseken túl nektek jutottak eszetekbe olyan körülmények, amikre gyanakodtatok, hogy lehet, hogy az okozta a gyermeknél az autizmust? Pl. szteroidos krém használata még a terhesség előtt, vagy erős stressz hatás a terhesség alatt? Akkor is érdekelne, ha az valószerűtlennek hangzik, ti mégis gondoltatok rá. Ha megosztanátok, hogy milyen volt a terhesség (rosszullétek voltak-e vagy épp ellenkezőleg) és a szülés, történt-e valami szokatlan? Köszönöm.
2014. júl. 18. 00:16
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Van már két gyereketek, autizmusnál halmozottságot is szoktak emlegetni, nálatok ezek szerint ez nincsen, gondolom a tágabb családban sincs. Az index.hu-n fent volt tegnap egy cikk éppen az autizmusról. Szerintem jól összefoglalták a mai tudományos vélekedést (beleértve az általad említettet is), kiegészítve egy bizonyos permetezőszer-vegyülettel. Viszont az oxigénhiányos állapot mint külső tényező nekem már elég gyanús. Oxigénhiánnyal is lehet jó az apgar-érték, az idegrendszeri károsodást nem tudják felmérni, ha pl. volt egy rövid ideig tartó oxigénhiányos állapot. Azért puhatolózom egyébként itt, mert az egyik válaszolóhoz hasonlóan nekem sem szóltak oxigénhiányról, pedig több dolog is utalt rá.
2014. aug. 4. 23:49
 12/14 A kérdező kommentje:
Egy kérdés még: anya és gyermek vércsoport egyezik? Aki úgy gondolja, válaszolhat még.
2014. aug. 13. 23:13
 13/14 anonim ***** válasza:
Olvastam egy könyvet, ebben benne van a megoldás, az érintetteknek nagyon ajánlom. Natasha Campbell-McBride: GAP-szindróma.
2016. jan. 2. 10:16
 14/14 anonim ***** válasza:
0%
És van egy másik jó könyv is: Dr. Ébert Jenő: A homeopátia gyógyító ereje. Megdöbbentő dolgok vannak benne.
2016. jan. 8. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!