Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Autista gyerekek szülei, volt...

Autista gyerekek szülei, volt olyan körülmény az életetekben, amiről úgy gondoltátok, gondoljátok, vagy feltételeznétek, hogy kiválthatta az autizmust?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy az autizmus súlyossága széles skálán mozog és hogy többféleképpen tud megnyilvánulni. Ezért sem tudják a kiváltó okot megmondani. A tudományos magyarázatokon, feltevéseken túl nektek jutottak eszetekbe olyan körülmények, amikre gyanakodtatok, hogy lehet, hogy az okozta a gyermeknél az autizmust? Pl. szteroidos krém használata még a terhesség előtt, vagy erős stressz hatás a terhesség alatt? Akkor is érdekelne, ha az valószerűtlennek hangzik, ti mégis gondoltatok rá. Ha megosztanátok, hogy milyen volt a terhesség (rosszullétek voltak-e vagy épp ellenkezőleg) és a szülés, történt-e valami szokatlan? Köszönöm.
2014. júl. 18. 00:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
61%

A terhességem nagyjából átlagos volt, pár szokásos reggel rosszullét, de ennyi. A 32. héttől terhességi cukrom volt, de nem kellett inzulin, csak a diéta. Eztleszámítva nem volt más. A 40.-ik héten indították a szülést rossz NST értékek miatt, 8,5 órás vajúdás után jött világra a gyermekem.

Mikor 3 éves korában diagnosztizálták nála az autizmust, én is sokat gondolkodtam ilyesmin. Sokan mondták, hogy a védőoltás is szerepet játszhat ilyesmiben, de nem tudom ez mennyire bizonyított tény.

A várandósságom valamilyen szinten stresszes volt, nagyon akartam ezt a babát, úgy tűnt párom is, de ő annyira azért még sem, mert egyszer sem mutatta mennyire örül és nem nagyon vette ki a részét sok mindenből. Emiatt és más dolgok miatt is sokat veszekedtünk. Meg alapból is sokat idegeskedtem, hogy minden rendben lesz e a picivel.

2014. júl. 18. 06:57
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
A védőoltás nem okoz autizmust, ezt az amerikai szélsőséges vallási szekták találták ki, mert szerintük a védőoltás "nem Istentől való dolog".
2014. júl. 25. 15:56
 3/14 rejtjel ***** válasza:
Erre én is kíváncsi lennék. Állítólag a terhesség alatt szedett antidepresszáns lehet ok. Egy ilyen szülőt ismerek, és persze olyat is, aki nem szedett ilyet... Gondolom, itt is úgy van, hogy genetikai hajlam+több ok. Nem lehet tudni.
2014. júl. 28. 11:22
 4/14 anonim ***** válasza:
Az én kisfiamat még nem vizsgálták, de valamilyen idegrendszeri problémája lehet. Én is gondolkodtam már rajta, hogy vajon mi lehet az autizmus és egyéb idegrendszeri zavarok hátterében. Nekem az oxytocin jutott eszembe, két fiam van, az egyik szülésnél kaptam oxytocint, a másiknál nem. De persze sok minden más közrejátszhat, pl. oxigénhiányos állapot (nálunk ez is volt, leállt egy rövidke időre a baba légzése, inkubátorban volt a picim kb. 1 órát, de a zárójelentésre semmit sem írtak erről!).
2014. júl. 30. 09:14
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Az oltással kapcsolatban: a benne lévő higanyra tippelnek, viszont azokban az országokban, ahol nincs higany már az oltásokban, ott is vannak autista gyerekek. Oxytocin: sajnos ez is olyan, mint az oltás, hogy vannak egészséges gyerekek, akik szintén "kapták", de nincs semmi bajuk. Az oxigénhiány lehetne kiváltó ok. Esetleg ha már a terhesség alatt is fellép (pl. rácsavarodott köldökzsinór), mert születnek gyerekek oxigénhiánnyal a szülés alatt, mégsem lesznek eleve autisták.
2014. júl. 31. 01:21
 6/14 A kérdező kommentje:
Az első válaszolónak is köszönöm, nem értem, miért pontozták le.
2014. júl. 31. 01:23
 7/14 anonim ***** válasza:

Szívesen a választ. Én sem tudom miért pontoztak le, nem azt írtam, hogy a védőoltás a felelős a dologért. Hanem azt hogy ilyet hallottam, de még nem bizonyított.

Első válaszoló voltam.

2014. júl. 31. 11:02
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Én rengeteget olvasok az autizmussal kapcsolatos kutatásokról, mivel autista kisfiam van.

Amikor a nejem terhes volt vele és ezt megtudta az akkori főnöke, rögtön érkezett faxon a rendkívüli felmondása. Ezen nagyon felháborodtunk, és bepereltük a munkahelyét munkaügyi bíróságon. A pert az első tárgyaláson meg is nyertük, kártérítéssel, elmaradt fizetéssel, költségtérítéssel stb. Azonban a feleségem ez idő alatt szinte reszketett az idegességtől (azelőtt és azóta sem pereskedtünk senkivel), nagyon ki volt borulva. Ez kb. a terhessége 2. trimesztere körül volt.

Van egy angol autizmus kutató (Simon Baron-Cohen), akinek van egy olyan kutatásokon alapuló hipotézise, hogy az anyai stressz hatására megnő a magzatvízben a tesztoszteron-szint és ez autizmust okozhat.

A jelenlegi kutatások szerint az autizmus magzati korban alakul ki az 1.-3. trimeszter között, amit valami külső ok válthat ki az arra hajlamos genetikai kombinációval rendelkező magzatoknál. Ez a feltételezések szerint lehet stressz, vírus, valamely még nem ismert környezeti hatás. Illetve az autizmusra való hajlam egyrészt örökölhető, de létrejöhet genetikai mutáció által is. Az hogy hogyan alakult ki már kimutatható komoly genetikai elemzésekkel.

Amennyiben bebizonyosodik Simon Baron-Cohen elmélete igaz, és a kisfiam a magas tesztoszteron-szinttől lett autista, az exfőnökét nem fogom agyoncsapni mielőtt elásom!

2014. aug. 3. 00:47
 9/14 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló, köszönöm a választ és hogy megosztottad a veletek történteket. Nagyon sajnálatos, ami történt, a stressz semmiképpen nem tesz jót a terhesség alatt, ezt nem is kell bizonyítani. Annak ellenére, hogy én is a külső faktorokat keresem inkább és esetleges egyezéseket, mégis mindig eszembe jut az a tény, hogy az autizmus többségében a fiú gyermekeket érinti. Ez viszont a genetikai meghatározottságot erősíti. Az általad említett professzorról már elkezdtem olvasni, még nem jutottam odáig, hogy ő a genetikai eredetről hogy vélekedik. Persze a kettő nem zárja ki egymást, kíváncsi vagyok, ő is így gondolja-e. A szülés rendben zajlott a ti esetetekben? Nem volt oxigénhiányra utaló jel (pl. akár ctg esetén?)
2014. aug. 4. 00:47
 10/14 anonim ***** válasza:

Volt gond a szülésnél, a köldökzsinór a kicsi nyakára tekeredett, úgy hogy császár lett a dolog vége. Azonban a babán ebből semmi sem látszott, teljesen egészségesen született, félóra múlva már a kezemben is volt. Az csak mellékes körülmény, hogy az egyik egyetem genetikai intézetének az igazgatója volt a szülész orvosunk. Arra való tekintettel vállalta, hogy az előző kettő is nála született.

Azonban a tudomány mai állása szerint ő már akkor auti volt :-(

Az egyik legjobb auti kutatásokkal foglalkozó weboldal a www.sfari.org , ajánlom figyelmedbe.

2014. aug. 4. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!