Ti örökbe fogadnátok egy négy év körüli gyermekkori autizmussal élő kislányt? Pl: ha nem lehetne gyermeketek?
Figyelt kérdés
A kérdés csak elméleti! Köszönöm a válaszokat!2014. júl. 7. 22:49
21/29 anonim válasza:
Bizony. Az autizmus sajnos nem nőhető ki.
22/29 anonim válasza:
Kizárt. Kövezzetek meg, de direktbe nem "vállalnék" beteg gyereket.
23/29 anonim válasza:
soha ne fogadj örökbe beteg gyereket! annak már amúgy is szar az élete neki tökmind1,viszont egy másik egészséges gyerek életét gyönyörűvé teheted,mert őnormálisan tudja majd élvezni azokat a szellemi és anyagi értékeket,amiket a nevelése során kap tőled. És mellesleg a te életed is el fog romlani,ha egy autistát veszel magadhoz. pl. rángatóznak,képtelenség mellettük élni. tudom,hogy sok közöttük az okos,de hát ezért nincs szükségük annyi szeretetre szerintem.
24/29 anonim válasza:
Nem, mert ha már nem adatott meg, hogy gyerekem legyen akkor kivárom az egészséges gyermeket. Ha megadatott az egészséges elgondolkodok rajta, tudom-e élethossz válalni. Olyan, hogy gyermekkori autizmus nincs. Vagy autista, vagy nem, és ennek vannak súlyossági fokai. Jó, ha tisztában vagy vele.
25/29 anonim válasza:
Az autizmustól eltekintve; sajnos azért olyan hosszú az örökbefogadási várólista, mert a többség hibátlan, szőke, fehér bőrű, 1-2 éven aluli gyereket szeretni "vinni", pedig a legtöbb gyerek rendelkezik valamilyen problémával és többnyire idősebb korban válik örökbe adhatóvá, mert a "kedves vérszerinti szülő" hébe-hóba tartja vele a kapcsolatot... és ma már egyre kevesebb a szőke...
26/29 anonim válasza:
az autizmus nem noheto ki. ez biztos. olyan diagnozis, hogy gyermekkori autizmus, nincs. ez is biztos. ami nem biztos: bevallalsz egy szoke kek szemu 3 hos kisbabat, akirol azt hiszed, hogy egeszseges. aztan 3-4 eves kora korul kiderul, hogy autista.... mit csinalsz vele? visszaviszed??? es ez igy van akkor is, ha te szulted meg a sajat gyereked.
27/29 anonim válasza:
23-as, az autistaknak igenis NAGY szukseguk van a szeretetre! ok az erzeseiket nem tudjak kifejezni,mert itt is zavar van, de ERZO lelkuk van, nagyon erzekenyek es nagyon szeretnek, csak nem tudjak kimutatni, ugy ahogy te szeretned. itt is az onzo emberek helyezik magukat eloterbe... es nagyon is igenylik a szeretetet, mindamellett, hogy szukseguk van neha a maganyra, hogy feldolgozzak azt a rengeteg zavaro, frusztralo ingert, ami eri oket. Szeretetre minden embernek szuksege van, esaz autistak is emberek!!!
28/29 anonim válasza:
egy eletem van. Onzo lennek, ha nem egy beteg gyerek istapolasval akarom eltolteni?
29/29 anonim válasza:
A lepontozóknak írnam.
Azzal, hogy nem fogadnánk örökbe autista gyereket, az nem jelenti azt, hogy lenézzük őket, nem vennénk emberszámba. Mindenkinek mások a lehetőségei, anyagi javai, érzelmi beállítottsága, teherbírása.
Magyarországon nem egyszerű egy beteg/más gyerek fejlesztése, iskoláztatása. Ha nem muszáj, akkor bizony én is kihagynám ezt a vesszőfutást.
Ha ettől rossz ember vagyok, vállalom!
De akérdésre adott válasz hasznos, amennyiben igaz, tehát, ha őszinteséget vár a kérdező, akkor ne pontozgassatok le csak azért, mert
más a véleményünk, mint nektek.
Ha még más különböző véleményét sem toleráljátok, akkor hogyan tudnátok egy autista gyereket nevelni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!