Elmennétek vele pszichológushoz?
Pszichológusból baj nem lehet. Legtöbben azt hiszik, azért "kell" odavinni a gyereket, mert baja van. Mármint komoly, mentális, és "nem normális". Segíteni fog neked is, a gyereknek is, terapeutája válogatja, ki milyen módszert használ, mesék, rajzolás, húgom például heti "célokat" kapott, pl: ne aggódj ezen és azon, ha valami baj van, ezen a héten kérdezzen, stb.
Azt hogy hová is viszitek, ha viszitek, jól fontoljátok meg, ovis-bölcsistársak szülei, fórumok esetleg ajánlanak jó szakembereket.
Azokra meg akik azt mondják, hogy "gáz" a gyerek, és nem jó a nevelésed, ne is halgass, ahogy írod, okos a lányka, határozott és kitartó, még ha most csak a hisztiben is. Sok szerencsét és kitartást! :)
Óvódás már? Mert ha nem és óvodában is így fog viselkedni, akkor tuti, hogy elküldik nevelési tanácsadóba egy pszichológushoz. Bár hosszú a várakozási lista, de érdemes kivárni vagy magánúton kell elvinni pszichológushoz.
Egyébként szerintem van benne még testvérféltékenység is, hiszen még csak ő is 3,5 éves, hamar jött még 2 tesó, róla hamar lement a figyelem. Persze gondolom vele is foglalkozol, de kevesebbet, mint mikor nem voltak a tesók. Ezt tapasztalatból mondom:)
Az én fiam 4 éves, a lányom 3, a legkisebb pedig 3 hónapos, tudom mit élsz át.
Én nevelési tanácsadóba mentem, de tavaly decemberbe küldte be az ovi a papírokat és áprilisban hívtak fel, hogy vihetem a gyereket. Sokat segít, hasonló a problémánk is, de minden gyereknél mégis más segít. A pszichológus után gyógypedagógushoz is járunk és ősztől logopédushoz is fogunk. A kislányod szépen beszél, mindent megérteni? Mert az én fiam pl. pösze, sokat hadar és ennek is köszönhető a hangulatváltozásai, mert nehezen kommunikál. Ha nálatok nincs ilyen, akkor is érdemes mindenképp szakorvoshoz fordulni. Ez nem szégyen, ha esetleg a nagyszülők azzal jönnének, hogy nem kell vinni, nincs semmi baja, mert ők csak azt látják, hogy a pszichológushoz a hülye elmebetegek járnak, akkor is vidd el, ők nem értik még ezt meg, hogy mire jó, más rendszerben nőttek fel, az ilyen gyerekre szimplán rámondták hogy csak rossz, aztán felnőttként is probléma van vele.Egy jó pszichológus sokat segíthet.
Az ízekkel, szagokkal kapcsolatos érzékenység olvasásakor jutott eszembe, nézd meg ezt az oldalt, hátha több tünet is "stimmel", és legalább megérted az okokat, és el tudtok indulni valamerre. A túlzott "hiszti" is utalgat a szenzoros érzékelés rendellenességére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!