Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ebben az esetben ti mit...

Ebben az esetben ti mit választanátok: 1. osztály fejlesztéssel, de lehet h újra kell majd járnia, vagy még 1 év ovi és felhozni?

Figyelt kérdés

a kisfiam betegség miatt-rák- a nagycsoportot nem járta ki. Voltunk nevelési tanácsadónál,aki sokat vacillált,de végül azt tanácsolta,h menjen csak suliba- a gyerek szeretné-legfjeljebb 2x járja az elsőt.

Én egészen a felmérésig nagyon magabiztos voltam,de ott szembesültem azzal h hiába okos a fiam,olyan alapvető dolgok hiányoznak,amik miatt nem tudom h fog a suliban boldogulni. pl: nem képes figyelni,sokszor nem érti meg amit kérnek tőle,nem érti h mit jelent h utolsó a sorban stb. ha valami megragadja a figyelmét ott 100%-os tud lenni. nem képes veszíteni,nem bírja ha nem szólalhat meg amikor akar stb. eddig ez ugye nem derült így ki hiszen nem volt gyerekek között,egyedül olyan mint egy kis zseni

nem akarom visszahúzni de azt sem h megutálja az iskolát..

gyógytornára is járunk mert műtétei voltak,fejlesztőtornára idegrendszer helyrerakása céljából,még 6 hónapig gyógyszert kell szedni stb..

Férjem szerint hallgassak a tanácsadóra,ő biztos jól tudja.. persze de ő is 3 órán át agyalt velünk együtt..

persze van még idő szeptemberig de.. nem tudom.. a férjem és az iskola fejlesztőpedagógusa szerint jó kezekben lesz,mindenben segítik,de én mégis úgy érzem jobb lenne ha inkább menne oviba vissza,mellette is lehet fejleszteni,gyógytornáztatni stb...

2014. máj. 30. 16:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenképp oviban hagynám a helyedben. A lányom 7 évesen ment iskolába, most fejezi be az elsőt. Mikor iskolába került, már tudott olvasni, nagybetűkkel írni, nagyon szorgalmas, és könnyen tanul, de néha még így is nagyon kemény volt az iskola, sokszor hulla fáradt volt, már alig várjuk az év végét. Reggel 8-tól délután 4-ig a suliban ülni baromira leterhelő és nagyon sok olyan dolgot tanultak, amit mi még szerintem elsőben nem ( pl római számokkal 20-a számkörben összeadni, kivonni, meg sok más). A fiam márciusi születésű, és bár még bőven van addig időnk, most úgy gondolom, hogy hacsak nem lesz extra zseni a gyerek (amit kötve hiszek, mert most egy átlagos 3 évesnek tűnik), vissza fogom tartani 1 évet és 7,5 évesen kezdi a sulit. A ti esetetekben nem is gondolkodnék, biztos jót tesz neki még egy év ovi, ha az iskolában kellene majd ismételnie, az nagy kudarc lenne neki.
2014. máj. 30. 21:54
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Először is jó egészséget a kicsi fiadnak!!! :)

Másodszor: én egy évet még várnék, az egészség mindennél fontosabb, ovi mellett könnyebb a gyógytorna stb., suli mellett lehet fárasztó lenne a gyerkőcnek.

2014. máj. 31. 13:02
 13/19 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

Férjemet már puhítom,csak tudom h ő meg azt szeretné ha előre felé menne a fiúnk,és ez nála egy visszalépés,megtorpanás..

2014. máj. 31. 13:45
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Az lesz majd visszalépés, megtorpanás, ha újra jár egy osztályt. Ezt mondd meg nyugodtan a férjednek :) Majd 20 éves korában már mit sem számít az, hogy 6 vagy 7 évesen kezdte a sulit :)
2014. máj. 31. 19:21
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

És mi van akkor, ha nem kell újra járnia az elsőt, hanem éppen harmatgyengén, az alsó ponthatár közelében evickélve, de továbbengedik másodikba, ahol ismét hátránnyal indul, és ezt görgeti majd maga előtt ki tudja meddig.

Pedagógusként is az ovit javasolnám.

2014. máj. 31. 22:18
 16/19 A kérdező kommentje:
marad az oviban :) köszönöm a tanácsaitokat és a megerősítéseket!
2014. jún. 1. 14:00
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is hagynám még egy évet az oviban. Ott is megkaphatja ugyanazt a fejlesztést, amit az iskolában, és közben nem kell a tananyaggal is lépést tartania. Hét és fél évesen még nem olyan vészes sulit kezdeni, és legalább lesz még egy éve játszani.
2014. jún. 1. 21:29
 18/19 anonim ***** válasza:

Jó egészséget kívánok először is!

Én is az óvodát mondanám mindenképpen, az iskola sokkal keményebb világ, ahogy visszaemlékszem.

Én kétszer jártam valamelyik ovis csoportot, tehát évvesztes vagyok és nagyon jót tett nekem, elég jól tudtam venni az akadályokat hál' Isten, csak előnyömre vált!

2014. jún. 3. 12:10
 19/19 anonim ***** válasza:
Az oviban minden további megrázkódtatás, vagy feltűnés nélkül maradhat és biztosan jót tesz neki, ha minden szempontból erősebben kezdi a sulit, tuti ezt választanám!!!! 30F (tanári diplomával)
2014. jún. 3. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!