Pervazív zavar. Autizmus specifikus fejlesztéssel kilehet mozdítani ebből az állapotbòl?
Kisfiamat tegnap diagnosztizàltàk a Vadaskertben pervazìv zavarral.Ő most 5 éves.A doktornő azt mondta,rajta van a spektrumon,de nem egyértelműen diagnosztizàlhatò az autizmus.Egy év mùlva kell vissza mennünk ùjabb vizsgàlatra.Èrintett szülőktől kérdeznèm,hogy akik ilyen diagnòzist kaptak mennyiben volt "hatàsos"a fejlesztés?Sikerült elérni valami "javulàst" a gyermek àllapotàban?
Mindenkinek köszönöm a vàlaszadàst!!!
Barbara
enyém is nem meghatározott pervazív fejlődési zavart kapott a szakértőktől.
1 évig jártunk fejlesztésre. ugrásszerűen fejlődött.
következő kontrollon vakarták a fejüket és "megnyugtattak", hogy ők maguk se tudják, hogy autista csak baromi jól kompenzál vagy semmi baja, félrediagnosztizálták és csak szimpla lemaradása volt akkor.
ősszel megyünk a következő kontrollra, kíváncsi vagyok. most már semmi de semmi autisztikus tünete nincs :)
első vagyok!
2. válaszoló, szociálterápia, tsmt torna, beszédfejlesztés + itthon próbálkoztunk, könyveket bújtam és abból amit találtam.
3. válaszoló. mi se a vadaskertbe járunk, de elég hosszas vizsgálatokon vagyunk túl.
első körben pszichiáter 1,5 órát figyelte, logopédus 1 órát játszott vele.
1 évvel később:
3 pszichológus egyszerre 2x1 órát, majd egy másik pszichológus 6 héten át heti 1 órát, logopédus először 1,5 órát, másodjára úgy 3 órán keresztül foglalkozott vele.
a kontroll egyik vizsgálatán sem voltunk bent, amikor meg kikérdeztek a gyerkőcről, akkor ő nem lehetett ott.
15 perc nekem édeskevésnek tűnik, szerintem ennyi idő után nem is lenne szabad semmit mondaniuk, csak visszahívni egy átfogóbb vizsgálat sorozatra!
2. vagyok, köszi a választ!
Pazsu, én nem várnék a helyedben, hanem elvinném a Vadaskertbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!