A 12 éves fiammnak irták fel a Ritalint hiperaktiv és figyelem zavar próblémára? De olyan dolgokat olvastam róla, hogy nem merem adni a gyereknek!
Nagyon nehéz helyzetben vagy tudom mert a fiamnak is akarták adni. Amikor ezt elolvastam akkor döntöttem
Mi nem dönthetünk, te tudod mekkora a probléma a gyerekkel. Egyik barátnöm adja mert nekik kell a probléma súlyossága miatt.(és én egyetértek vele)
Ritalin hatása
RÖVID TÁVÚ HATÁSOK:
Étvágytalanság
Magasabb pulzusszám, vérnyomás és testhőmérséklet
Kitágult pupillák
Felborult alvási szokások
Émelygés
Furcsa, kiszámíthatatlan, esetenként erőszakos viselkedés
Hallucinációk, túlérzékenység, fokozott ingerlékenység
Pánik és pszichózis
Nagy adagoknál görcsök, rohamok és halál
HOSSZÚ TÁVÚ HATÁSOK
A szív és az agy véredényeinek maradandó károsodása, magas vérnyomás, amely szívinfarktushoz, agyvérzéshez és halálhoz vezet
Máj-, vese- és tüdőkárosodás
Felszippantás esetén az orr szöveteinek roncsolódása
A szer elszívása esetén légzési problémák
Tűvel való használat esetén fertőző betegségek és tályogok
Alultápláltság, súlyveszteség
Tájékozódási zavarok, apátia, zavarodott kimerültség
Erős lelki függőség
Pszichózis
Depresszió
Agykárosodás (többek között agyvérzés és epilepszia is lehetséges)
Bocs én ehhez nem értek, de az jó pofátlan, aki azt írta, hogy csak szedjen vmit a gyerek, mert zavarja a többit. Nem tehet róla hogy hiperaktív te okos sz-rzsák, ráadásul azt olvastam, hogy a hiperaktíív de kezeletlen gyerek akár öngyilkos is lehet felnőtt korában.
Az én gyerekem csak hiperaktív gyanús volt, de kiderült, hogy csak eleven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!