3 és fél éves fiamnak dührohamai vannak! Kell orvos?
Sziasztok!
2,5 évesen került oviba. Egy áldott jó gyerek volt, mindig szót fogadott, nem feleselt nem ellenkezett.
Azóta mióta az oviba van, csak nagyon ritkán öltözik magától, visszafelesel, dobálózik, köpköd, és dührohamai vannak. Mai eset mikor ma mentem érte az oviba, kint játszottak és szólt hogy még lecsúszik egyszer de hason akart szóltam neki hogy nem úgy hanem csücsülve mikor kimondtam jött az óvónéni ő is szólt hogy nem úgy... Erre a gyerek elkezdett vele vitatkozni és rákiabált a gyerek hogy de úgy! Erre az óvónéni viccesen hogy figyeld meg felmegyek bekaplak. A gyerek gyorsan üvöltve és kiabálva visítva lecsúszott hogy nem, kinyújtotta a nyelvét és üvöltve elszaladt. Szaladtam utána már kint volt a kapunál. Beraktam a kocsiba mire elkezdett csapkodni és köpködni és folyton ellenkezett és kiabált. Megijedt volna az óvónőtől?
A barátnőm aki látta és hallotta ezt az egészet azt mondta vigyem el pszichológushoz mert a ő sógornőjenek is ilyen volt kiskorába a gyerek és manapság meg már neki megy a saját anyjának, meg fenyegeti hogy beleállítja a nagykést!
Az este a lefektetésnél is folyton megy a kiabálás, főleg ha nem akar lefeküdni. Dobálja magát, kiabál, köpköd, visít... Eszméletlen módon viselkedik. Nem tudom mi tévő legyek!?
Barátnőm azt mondta vigyük el a Heim Pálba (Ők is jártak de ők más okból kifolyólag), még mielőtt nem késő mert ez el fog durvulni. Hogy semmi nem fog történni csak játszani fog a gyerekkel meg rajzolnak. Nem tudom mi tévő legyek...? Nagyon megijeszt mikor igy viselkedik! Szerintetek?
Ja meg a másik... Szemtelen. Lehülyéz engem is ha nem akar hazajönni az oviból de megfogom a kezét hogy na gyere akkor ütöget, csip, mar, a dadus pénteken rászólt ismét a csúszda miatt hogy rendesen csússzon és lebüdösözte a dadust (amugy nem csak őt szokta), meg duzzogott és nem volt hajlandó bocsánatot kérni. (szégyellte magát)
Nagyon befolyásolható személyiség, azt csinálja amit a többitől lát, de ez a rosszaságra nem mentség.
9es vagyok:
Bátyámék sajnos hiába voltak szigorúak a gyerekhez. Hisztizett, bántotta a tesót, a szülei felé rúgott, ütött, köpködött, csúnyákat mondott rájuk - ha csak szóltak neki, semmi eredmény nem volt, hiába próbálták szigorúan, de normálisan szólni neki. Ha büntit kapott, újabb hiszti roham - jó idő múlva elcsitult, és ha véget ért a bünti kis kihagyás után kezdte előlről...Hiába mondják, hogy milyen dolog, hogy ha a szülei nem tudják megnevelni - ha nem tudnak hatni a gyermekre, szakemberi segítséget kérhetnek, mert nem lehet tudni, nem valami fajta "személyiségzavar" van-e kialakulóban pl. Bármilyen nehéz is elhinni, de ez sem lehetetlen.
Pont azért kérdeztem Tőletek hogy ne kelljen idegent bevonni! Azt hiszem ez az oldal azért van hogy érdeklődj...
Nem feltétlen akarom az orvost bevonni. De nagyon kétségbeejtő a viselkedése! Nem akarom hogy egy pszihopata legyen belőle aki terrorizálja a többieket. És rendesen élünk rendes körülmények között, nem iszunk nem erőszakoskodunk... Semmit nem láthat tőlünk... Mégis igy viselkedik!
Szia!
Ajánlom neked az Egyszerűbb gyermekkor c. könyvet. Viszonylag gyorsan elolvasható. Én pár hétig kipróbálnám annak a módszerét, mielőtt orvoshoz viszem. Viszonylag könnyen megvalósítható dolgok vannak benne, de szerintem elég nagy elszánást követel.
én is azt kérdezném, hogy mi a következménye nálatok ennek a viselkedésnek?
írtál konkrét példákat, írd le, hogy utána mi történt, mit reagáltál, mit mondtál, milyen büntetést kapott.
nekem amit leírtál, egy elkényeztetett, neveletlen gyerek viselkedésének tűnik, ezért is érdekelne, mert ha tényleg meg van nevelne, akkor jön a rossz óvoda (bár amit a dadus mondott, elég ijesztő, milyen óvoda az ahol köpködnek a gyerekek 3-4 évesen :O) és utána jöhetne a szakember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!