Mennyire lesz kihatással egy eleve labilis lelkiállapotú kisfiúra a sok óvodai csoport váltogatás (már hiperaktívnak is mondta az orvos, de ez kérdéses)?
3-4 éves kora között 1 évig jártunk pszichológushoz vele. Úgy ahogy segített. Az első oviscsoport ahol kezdtük, megszűnt. Betették egy teljesen idegen közegbe, ahol ugye már megszokott társaság volt. Az első 3 hónap maga volt a pokol,most mondhatni már "elvan", de nincs barátja, egyedül van. Viszont mait megtudtam, ezek a gyerekek az idén (kb 6 fő) és jövőre (a szalajtósak és a nem iskolaérettek) ballagnak. Az én fiam a legkisebb. Tudom, hogy ő 6 évesen nem fog menni suliba, ez azt jelenti visszamarad egy másik csoportban arra az 1 évre. Majd újra idegen közeg:iskola.
Szóval 4 év alatt 3 új csoportot kell megszoknia majd az iskola jön.
Én teljesen kivagyok. ezzel ma szembesültem. Mi lesz így vele?? Ti mit csinálnátok?????
Erre mondta az oktatónk hogy az élet is ilyen.
Kisgyermek gondozást tanultam és kérdésünk volt, hogy mi van akkor ha megszok egy gyermek egy gondozót és az elmegy vagy a családnak kell költöznie. ès erre mondta hogy az élet is ilyen, ezt nem lehet kivédenni és ha jó az elválasztás akkor nem éri a gyereket törés.
A jó elválás azt jelenti, hogy a gyermeknek idöben (pár héttel a vége felé) el kell kezdeni mondogatni, hogy legköezelebb nem lesz ez a csoport stb... Majd legyen egy emléke róluk amit minden idöben megnézhet. Pl egy kép ennyi idösen már jó.
De mit tudsz csinálni? Semmit.
Félreérthetően írtam. A gondozók nem maradnak. Pontosítok.
Tényleg vegyes csoportban kezdte 3 évesen! De az önkormányzat megszüntette, szétdobálták a gyerekeket. Gondozóé lett egy mini csoport, a másikat áthelyezték másik oviba. A fiamat berakták nagyközépsőbe. Ahol ugye 5-6 évesek vannak, innen mennek idén suliba azok a 6 évesek akik iskolaérettek és jövőre a szalajtósak (akik 4 évet járnak oviba) Az én fiam akkor még csak 3 éve fog oviba járni és mivel májusban tölti a 6-ot (idén másjuban még csak az 5-öt), plusz figyelemzavara miatt eleve nem fog menni 6 évesen oviba, így ő visszamarad. Viszont akkor már ezek a gondozók kezdik az új minicsoporttal. A fiamat meg visszarakják abba a csoportba ami most a kis középső. Szóval nem csak csoportok, gyerekek változnak hanem 3-szor kap új gondozókat. :( A jelenlegi csoportban már mindenki betöltötte az 5 évet.
Sajnos ezt most tudtam meg, ha ismerem a csoportokat akkor már az elején nem engedem ide, hanem eggyel kisebb csoportba, de bíztam bennük,és megse fordult a fejemben hogy bármi ziccer is közbejöhet.
Remélem így már tisztább a szituáció :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!