Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehet tenni egy 2 éves...

Mit lehet tenni egy 2 éves kisgyerek mindennapos önkárosító dührohamai ellen?

Figyelt kérdés
2 éves kisfiam van. Rendkívül okos, fejlett kisfiú, de sajnos annyira nehezen kezelhető, hogy sokszor már elviselhetetlenek a mindennapok. Ha valami felbosszantja, olyan önkárosító dührohamot kap, hogy azt lehetetlen eltűrni, elviselni. A fejét lilára veri a földbe, nekirohan a dolgoknak, a földön fetrengve ordít, töri-zúzza a játékait és önmagát is, ha nem akadályozzuk meg. Alig lehet lecsillapítani, a férjem is alig bírja lefogni, úgy dobálja magát (pedig ő egy magas, erős férfi, sportoló volt). Szóval halálfélelmem van, amikor jön a dühroham, mert a gyerekem simán olyan dolgokat megcsinálna ilyenkor, hogy maradandó károsodása is lehetne belőle. Persze ő ezt 2 évesen nem méri fel, és ilyen állapotában hiába is magyaráznám neki. Sajnos pici csecsemőkorától kezdve ilyen a természete, már 8 hónaposan is ugyanezt csinálta, de akkor még elbírtunk vele, mert akkor még ott volt végső lehetőségnek a járóka, ahol biztonságban volt. De 2 évesen már sehol nem tudom biztonságban tartani, és már most lefogni is alig lehet. Kétségbe vagyok esve, később hogy fogjuk ezt bírni. Valaki tapasztalt már hasonlót?
2010. jún. 7. 23:47
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
82%
El kell vinni pszihologushoz!
2010. jún. 8. 00:03
 2/26 anonim ***** válasza:
85%
Próbáld ki azt, hogy beteszitek olyan helyre, ahol nem tud kárt tenni magában, és magára hagyjátok. Abból kiderül, hogy szokásos hiszti (azt szinte mindig abbahagyják a gyerekek, vagy szimpla sírásra szelídül, ha eltűnik a nézőközönség), vagy tényleg ennyire be van gerjedve a kicsi. Ha az utóbbi, forduljatok dokihoz, mert betegségek is vannak, amik agresszív rohamokat okoznak.
2010. jún. 8. 00:04
 3/26 anonim ***** válasza:
88%
Második vagyok. Természetesen úgy hagyjátok magára, hogy ti lássátok, csak ő ne lásson titeket!
2010. jún. 8. 00:06
 4/26 anonim ***** válasza:
73%

szerintem is hagyjátok olyan helyen, ahol nem tud kárt tenni magában.

valamilyen természetes idegnyugtató tea is jót tenne.

vagy talán kicsit erélyesebben kéne bánni vele?

2010. jún. 8. 00:23
 5/26 anonim ***** válasza:
89%
Anyám mesélte, amikor mi kicsik voltunk, főleg a Bátyámnak voltak elég durva hisztirohamai, a védőnő mondta neki, öntse hirtelen nyakon pici hideg vízzel, ha nem akarja hogy idegbeteg legyen. Ettől annyira meglepődik, hogy magához tér. Nálam is próbálta,de a szemüvegem miatt nem volt annyira hatásos. Egy próbát esetleg megér. A lényeg hogy hirtelen, és nem kell sok víz a pohárba, meg ne fázzon.
2010. jún. 8. 00:38
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mintha az en kisfiamrol olvasnek, de o meg csak most kezdi, meg csak masfel eves. Ha valamitol frusztralt, vagy nem ugy van ahogy akarja, az enyem is beleveri a fejet a foldbe, vagy ami a kozeleben van. O is nagyon okos es minden erdekli. Multkor felvettem egy duhroham kozben es engem fejelt le. Sajnos tanacsot adni nem tudok, meg en is dolgozom az ugyon. Probaltam eddig ilyenkor megszeretgeni, de nem valt be. Most kiprobalom a "figyelmen kivul" hagyom modszert. Az enyem szerintem azert csinalja, h megsajnaljam:-(
2010. jún. 8. 00:42
 7/26 anonim ***** válasza:
43%
amúgy tényleg nagyon okosak az ilyen gyerekek, szerintem is... :D
2010. jún. 8. 00:46
 8/26 anonim ***** válasza:
44%

A probléma okát kellene orvosolni szerintem!

Legyetek vele nyugodtak, szeretettel közeledjetek felé akár mit is csinál bármilyen csúf is veletek szemben szeretettel közeledjetek és próbáljátok kideríteni a probléma okát!

2010. jún. 8. 00:46
 9/26 anonim ***** válasza:
80%
3 eves lanyom is csinalja, pl ha tehetetlen duhbe jon akkor elkezdi maganak tepni a hajat meg pofozza magat, remelem kinovi de meg magyaraztuk neki hogy ezt nem szabad meg stb...aztan mostanaban nem csinalja mar gondoltam ha nem haghgya abba viszem pszihologushoz
2010. jún. 8. 01:00
 10/26 anonim ***** válasza:
80%

Jó ötlet a pszichológus de ezt általában akkor csinálják ha valami igazságtalanság éri őket vagy tehetetlenek a dolgokkal szemben!

A probléma okát kell megszüntetni mert ez egy (rossz) reakció valamire!

2010. jún. 8. 01:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!