Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehet tenni egy 2 éves...

Mit lehet tenni egy 2 éves kisgyerek mindennapos önkárosító dührohamai ellen?

Figyelt kérdés
2 éves kisfiam van. Rendkívül okos, fejlett kisfiú, de sajnos annyira nehezen kezelhető, hogy sokszor már elviselhetetlenek a mindennapok. Ha valami felbosszantja, olyan önkárosító dührohamot kap, hogy azt lehetetlen eltűrni, elviselni. A fejét lilára veri a földbe, nekirohan a dolgoknak, a földön fetrengve ordít, töri-zúzza a játékait és önmagát is, ha nem akadályozzuk meg. Alig lehet lecsillapítani, a férjem is alig bírja lefogni, úgy dobálja magát (pedig ő egy magas, erős férfi, sportoló volt). Szóval halálfélelmem van, amikor jön a dühroham, mert a gyerekem simán olyan dolgokat megcsinálna ilyenkor, hogy maradandó károsodása is lehetne belőle. Persze ő ezt 2 évesen nem méri fel, és ilyen állapotában hiába is magyaráznám neki. Sajnos pici csecsemőkorától kezdve ilyen a természete, már 8 hónaposan is ugyanezt csinálta, de akkor még elbírtunk vele, mert akkor még ott volt végső lehetőségnek a járóka, ahol biztonságban volt. De 2 évesen már sehol nem tudom biztonságban tartani, és már most lefogni is alig lehet. Kétségbe vagyok esve, később hogy fogjuk ezt bírni. Valaki tapasztalt már hasonlót?
2010. jún. 7. 23:47
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam is ilyen idősen kezdte a fejverősdit. Midig tiszta vérömleny volt a homloka.tanácstalanságunkban elvittük pszichológushoz, de az idegeinek semmi baja, csak indulatos...úgyhogy ő nem segített a bajunkon. Kitaláltunk rengeteg büntit, de a legjobban az vált be, hogy nagyon megszidjuk, sarokba küldjük (kb 1-3 percre), közben magyarázom neki egyfolytában,hogy miért is került oda és miután kiengedjük távolságtartóak leszünk vele.Na ez bevált!!!Remélem segítettem!
2010. jún. 17. 13:19
 22/26 anonim ***** válasza:
20%
Nem tudom kik voltak azok a nagyon kedves személyek akik sorban lepontozták azokat, akik a legjobb tanácsokat adták. Szomorú. Fontos a gyereket megfegyelmezni, határokat szabni, pont ezért kezelhetetlenek a mai gyerekek, mert a szülők majomszeretettel csüngenek rajtuk, mindent megadnak, és nem következetesek. Én is ráverek a kisfiam fenekére ha olyat tesz amit tudja hogy nem szabad, érti is, és mégis megteszi. Nem is kezelhetetlen. Vannak hisztipróbálkozásai, de abba is hagyja 1-2 perc alatt, mert soha nem ér el célt. Kérdező, biztos vagyok benne, nem te voltál a lepontozó és minden tanácsot mérlegelsz, kérlek ne figyelj ezekre az értékelő százalékokra, mert valóban ők adták a legjobb tanácsokat. Biztos hogy nincs idegi problémája a gyereknek, ezért ne vidd neurológushoz, mert akkor csak begyógyszerezik, és soha többé nem lesz egészséges gyermeked. Legyél vele következetes, verd el a fenekét ha dührohama van, kis hideg víz is jöhet az arcába, és mondd el neki minden alkalommal, hogy a dührohamával pontosan az ellenkezőjét éri el annak amit szeretne, és hogy rátok ez nincs hatással.... el fog jutni a kis agyához és szép lassan javulni fog ez a helyzet. Nagyon drukkolok, mi is rendesen megszenvedünk a 25 hónaposunkkal, de "látom a fényt az alagút végén", van javulás. Kitartás és sok boldogságot kívánok.
2010. jún. 17. 20:38
 23/26 anonim ***** válasza:

Én nem igen tudok ebben tanácsot addni hiszen az én két éves gyerekem nem produkál hasonlókat.De...

Láttam nem olyan régen egy műsort Vásott kölykök címmel ahol egy szakember segít problémás gyerekeken. És ott pont volt egy hasonló problémával küszködő gyerek. Érdemes lenne megszerezned ezt a rész. A neten múltkor találkoztam egy olyannal aki felszokta venni és árulja a részeit a műsornak pár száz forintért.Érdemes lenne megszerezned. Zone Club-on szokott menni a műsor.Lényeg hogy ott fejvédőt adott a kisgyekekre olyan bukósisak félét,és arra kérte a szülőket, hogy ne figyeljenek a hisztieire.

2010. jún. 19. 21:03
 24/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, és hogy ennyien foglalkoztatok a problémával!

Nekem hasznos volt mindenki válasza, nyilván van, amelyikkel jobban egyetértek, és amelyikkel kevésbé, de nem pontoztam le senkit, hiszen segítő szándékkal írtátok.

2010. jún. 22. 09:42
 25/26 anonim ***** válasza:
Szia! Mi lett veletek?
2021. máj. 30. 13:23
 26/26 anonim ***** válasza:
Mi lett veletek? Mind h néha kapott egy két pofont a kis rosszcsont
2023. júl. 1. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!