Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Meddig nem késő elkezdeni egy...

Meddig nem késő elkezdeni egy kisgyereket nevelni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdésem elméleti.

Mi az az életkor szerintetek amikor még nem késő elkezdeni a nevelést? Úgy értem, hogyha eddig a gyerek irányított (pl. hisztivel bármit elért), akkor vissza lehet ezt fordítani? Vagy például ha nem következetes a szülő.

Előre is köszi.

2014. ápr. 3. 11:04
 1/4 anonim ***** válasza:
mindenképp tinikor előtt... mert ha addig nem sikerült, akkor ott vége :) jön a dacolás, a csak azért is, az ő mindent jobban tud... időszak és akkor már szerintem nem sok mindent lehet tenni... mivel mostanában elég korán kezdődik a serdülőkor, azt mondanám 9-10 éves koráig meg kell nevelni... és mivel ez se egyik napról a másikra megy , ezért 6-7 éves kora körül legkésőbb... (aztán lehet jön egy szakember és megcáfol :) én csak anya vagyok...:) )
2014. ápr. 3. 11:08
 2/4 anonim ***** válasza:

egy nagyon jó pszichológus azt írta egyik könyvében, hogy 3 éves korig nevelhető a gyerek, esetleg 4, utána már tükör :)

enyém 4,5 éves és eddig valóban egyet is értek.

persze nem ennyire éles a határ, de a főbb dolgok eddig kialakíthatóak a gyerekben

2014. ápr. 3. 11:28
 3/4 anonim ***** válasza:
6-8 éves korig.
2014. ápr. 6. 14:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem kell nevelni.Te viselkedj úgy,ahogy szeretnéd,hogy a gyereked viselkedjen majd..csak azt várhatod el tőle és követelheted meg,amit magad is megadsz neki,meg a környezetednek.Ha lusta vagy, a gyerek sem lesz más,ha rendetlen,a csemete sem pakol el.Ha türelmetelen,a gyerek sem tud majd várni,ha durva,azt is visszakapod.De első körben szeretni kell,szívből,önzetlenül és okosan.
2014. ápr. 11. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!