27 hónapos kisfiam mikor fog már végre elkezdeni mondatokban beszélni?
türelem, türelem..(nekm az egyik 3 évesen lendült bele)
addig is iratkozz be egy nyelvtanfolyamra -olyanra, amit még nem tanultál, mondjuk arabra?: vagy ami tetszik, és figyeld, mikor fogsz érteni és folyamatosan beszélni:))
Hihetetlen nagy munkát végeznek a kicsik 3 éves korukig
Köszönöm.
Kedves utolsó! Mik a beszédmozgató izmok? És az hogyan derült ki, h azok a gyengék?
most próbálom minél többet mászatni, mert az tudom h az fontos. mászott amúgy de nem sokat, kb 3 hónapot.
direkt vettünk neki alagutat és most abban mászik minden nap.
Motoros fejlesztő gyakorlatok
Ajaktorna - kerekítés, terpesztés, pattintás, zöngésítés, zöngétlenítés
Nyelvtorna - szájtéren kívül (cica nyalogatás) és szájtéren belül, fogsor mögött
Ajak és nyelvtorna kombinálása
Fúvógyakorlatok és lágyszájpad gyakorlatok - gyertyafújás, szappanbuborék, célba fújás stb.
Légzés - szövegmondás, rövidebb, hosszabb ki- és belégzés
Ritmus - minden játék egyben a ritmusfejlesztést is magában foglalja, a szájtornát ritmusra gyakoroljuk
II. Oldó - lazító gyakorlatok
III. Auditív fejlesztő gyakorlatok
hangutánzók
hangfelismerők
hangot, ritmust differenciálók, fonémahallást fejlesztők, analizálók, összehasonlítók
IV. A koordinációt, folyamatosságot, az aktív élő beszédet elősegítő gyakorlatok - mindezeket a testnevelés, mozgásos, énekes bábozható játékok keretében lehet gyakorolni.
Most néztem,hogy a pontos megnevezés:Érd Nevelési Tanácsadó.Mint írtam az értelmi képességével nincs gond,mégis egy nagyon komoly szakember szokott vele foglalkozni.Ferencz Éva.Ezt csak azért írom,hátha utána akarsz nézni a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!