Van itt olyan szülő akinek autista gyereke van?
Szia!
Nekem még nem bizonyították, de február elején megyünk a Sote Gyermekpszichiátriára autizmus gyanújával.
1 hétig lesz ott minden nap délelőtt.
6,5 éves a kisfiam, és már az óvodakezdés óta járunk mindenfele, hogy mi lehet a baja.
Az óvodában nagyon agresszív, nem nagyon kommunikál a felnőttekkel, elég későn lett szobatiszta (5 éves korára).
Nekünk is vannak dührohamai, leginkább, ha abba kéne hagyni a számítógépezést, vagy egyéb játékot, és mivel magától nem hagyja abba kikapcsoljuk.
Félelmi rohamai is vannak, a fogorvosnál egyszerűen nem nyitja ki a száját, és teljesen megfeszíti magát.
A fülészeten a fülét nem akarja, hogy megnézzék, pedig semmi rossz élménye nem volt még.
Ugyanakkor már középsős korában tudott olvasni, és most angolul elszámol simán 50-ig, jó a zenei érzéke, és ismeri a római számokat is.
Megkérdezhetem, hogy a te gyereked hány éves, és mikor derült ki?
Sajnos a dührohamok kezelésében nem tudok segíteni, de nálam mostanában az vált be, hogy megpróbálok nyugodtabb maradni, és úgy elmagyarázni, hogy miért nem lehet az mindig amit ő akar.
köszönöm a válaszokat. nem gyerekem hanem testvérem de neki nincsenek dühkitörései vagy is vannak de ez inkább ilyen durciban jelentkezik nála.
nála kb 6évesen fedezték fel. és nálam is ezt vizsgálták mert hogy rajtam is jelentkeztek ahhoz hasonló tünetek. de szerencsére nálam nem ez volt.
13:20-as hozzászólónak:
kedves ismeretlen! szeretném megtudni a mailcimedet, ha van kedved segiteni, uis mi is hasonló cipőben járunk!
előre is köszi!
Nekem van egy 10 éves fiam, aki asperger-szindrómás.
Mint ahogy nincs két egyforma "normál" ember, nincs két egyforma autista ember sem, ahányan vannak, annyifélék. Én a saját tapasztalatomat tudom leírni: 3-4 évesen rendszeresen, napi szinten több dühkitörése volt: fejét falba verte, toporzékolt, levetette magát az utcán a földre és hasonlók. Ha nekem valaki akkor azt mondja, ez változni fog és kinövi, körberöhögöm, az tuti. És lám, most 10 évesen egy kis hiszti van néha, a dühkitörés meg egy évben egyszer-kétszer és ennyi. Az évek alatt saját maga megtapasztalja az ember, hogy mivel, hogy lehet hatni a gyerekre, nincs egyedi recept, sem arra, hogy mennyire fog elmúlni. Ha gondolod, írj priviben beszélhetünk. Addig is sok-sok-sok kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!