Tegnap nálunk volt a kislányom 2 legjobb barátnöje, plussz az egyik kislány anyukája! A gyerekek fent játszottak a szobában, addig mi lent a nappaliban beszélgettünk. Egyszer csak az egyik barátnö lejött alul meztelenül, nevetve! Felmentünk, hogy megnézzük mi folyik ott, hát kiderült, hogy a két barátnö egymás "micsodájában" és fenekében matatott! A kezdeményezö kislány szülei nem voltak ott. Szerintetek szóljunk a szülöknek az esetröl? Ok, lehet, hogy csak véletlen látta valahol ( szülök, tévé stb), de mi van ha valaki molesztálja a kislányt? Máskor is viselkedet már furcsán. Hogy tudnám kideríteni miáll a háttérben.
Hány évesek a lányok? Milyen furcsa dolgai voltak már a kislánynak?
2014. jan. 21. 15:43
2/11 A kérdező kommentje:
4 és 5 évesek.
Egyszer szintén nálunk voltak, és apukája jött érte! Felmentem szólni neki, ö meg behúzodzkodott a lányom ágyának a legsarkába, és mondta, hogy ö nem akar hazamenni, szinte valami félelmet láttam az arcán. Aranyos eleven kislány, de akkor 180 fokos fordulatot vette! Akkor nem foglalkoztam a dologgal, de a kettö együtt nagyon furcsa. Esetleg ha legközelebb nálunk lesz próbáljam kifaggatni?
2014. jan. 21. 16:03
3/11 anonim válasza:
szólj az oviban a gyermekvédelmi felelősnek
2014. jan. 21. 18:28
4/11 anonim válasza:
én az óvónőt kérdezném meg. persze ezeket az eseteket nem szögezném neki, csak puhatolóznék, hogy ő nem vette-e észre valamit, mert neked olyan furcsának tűnt a kislányon valami, de nem szeretnéd elmondani... biztos elmondja a véleményét és azért más, hogy ő napi szinten találkozik a szülőkkel is.
2014. jan. 21. 22:40
5/11 anonim válasza:
Szerintem a lányokkal beszéld meg szépen, hogy nem illik egymás puncijába és fenekébe nyúlkálni.
2014. jan. 22. 08:35
6/11 anonim válasza:
Gyerekként mi is csináltunk ilyet, mert kíváncsiak voltunk. Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Az meg, hogy egy gyerek nem akar hazamenni a vendégségből, mert jól érzi magát, nem azt jelenti, hogy az apukája zaklatja:) A bántalmazott gyermekek inkább visszahúzódóak, gátlásosak, rajzaikon, játéktevékenységükön lehet látni a titkukat szakavatott szemnek.
Az, hogy megnézik a gyerekek egymás nemi szervét teljesen természetes ebben a korban. Persze szólni kell szülőként, hogy ezt nem illik.
2014. jan. 23. 13:33
7/11 anonim válasza:
Vagy jelent valamit, vagy nem. A gyerekvédelemhez fordulni kicsit elhamarkodott lenne. Anyukával nem tudsz beszélni? Nehéz ügy, nagy a kockázat. A védőnővel, ha értelmes, és megbízható, esetleg beszélnék.
2014. jan. 27. 21:52
8/11 anonim válasza:
Ez ennyi idősen "sajnos" teljesen normális fejlődése a gyerekeknek. Nyilván tisztázni kell velük, hogy mindenki a saját testét fedezze fel lehetőleg, de nem kell megijedni tőle. Az első szexuális élmények, felfedezések 8-10 hónapos korban (és komolyan) vannak, aztán újra megjelenik 3, 5, 8, 14 éves kor körül. A szülők hozzá állásán múlik, hogy melyik az az időszak, amikor már nem akadnak ki ezen. :)
2014. jan. 28. 10:57
9/11 anonim válasza:
Mi is csináltuk ezt, sőt a barátnőm meg is lepődött, hogy tudom, hogy van neki lent egy nagy anyajegy. Szerintem nem kell annyira megijedni, de szólni szólhatsz a szülőknek, de ne úgy, mintha világvége lenne.
2014. jan. 29. 13:03
10/11 anonim válasza:
Gyerekek kíváncsiak de valóban elég kellemetlen még neked is ez a helyzet. Próbálnék beszélgetni a kislánnyal négyszemközt hátha megnyílna ha esetleg olyasmi áll a dolgok mögött. De viszont a sajátomat eltiltanám tőle. Oviban érdemes szólni a történtekről valamint a szülőnek jelezni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!