"Káromkodik" a kisfiam. Ki akarják tenni az oviból!?
4 éves,most kezdte az ovit.
Néhány hónapja szokott rá a "csúnya beszédre",de nem is akárhogyan!
Nem úgy káromkodik,mint egy átlag gyerek,hanem ilyeneket mond:
Nem mondom azt,hogy a "k@rva életbe,mert az csúnya,
nem mondom azt,hogy b@rom,mert nem szabad így beszélni!
És ezt nap,mint nap eljátsza,töménytelen a szókincse!
Megérti,hogy ez csúnya beszéd és büszke is rá,hogy ő tudja,hogy ezt nem szabad mondani,de éppen azért,hogy ő megmutassa,hogy mennyire okos,csakazértis kioktat mindenkit ezekről a csúnya szavakról,még az ovistársait is!
Az ovónők is azt mondják,hogy hallottak már gyerkeket káromkodni és azt tudják is kezelni,de ezt nem.A többi szülő meg "lázad",hogy hogy beszél a fiam!
A sogoromék folyton vitáznak és veszekednek onnan hallja ezeket és már nyomatékosan kértem őket,hogy kussoljanak,ha gyerek a nagyszülőknék van és most azt mondják ezt be is tartják,de az ő kicsi fejecskéje még nem tisztul!
Mit tegyek szerintetek?
Nálatok volt hasonló szituáció,vagy probléma a káromkodással?
Hogy éltétek túl?
Mert él belepusztulok,ha kiteszik az oviból!!!
13:40!
A bunkó megjegyzésekből nem kérek kösz,csupán segítségre ötletekre lenne szükségem!
Mióta bekerült az oviba szeptember 7,2szer volt beteg,amit a főnököm még csak-csak tolerált,de a 3. kényszerszünetet a "káromkodás" miatt már nem!
Hivatalosan nem a káromkodás miatt nem mehetett oviba,hanem mondván csúnyán köhög,vigyem el orvoshoz és közben sokat beszélgessek vele otthon!A doki annyit mondott,hogy orrcsepp és mehet oviba.
Másnap be is vittem,de délelőtt telefonáltak,hogy sír és "fájdalmai" vannak.Nos ha az én fiamat kérdezik,hogy fáj e ez vagy az,ő simán rávágja,hogy igen,közben meg kutya baja.
Sőt túl is spilázza,hogy JAJJ,DE FÁJ stb...
Engem se a betegállomány miatt rúgtak ki,mert az szintén törvénytelen lenne,hanem mivel nem teljesítettem a %ot,amit elvárnak!Végülis ebengubac,betegállományban nem tudtam dolgozni,de a % egész hónapra vonatkozik és nem értem el,hát VISZLÁT!
Ezzel a káromkodással az a baj,hogy tényleg nem rosszasággal teszi,hanem mert dícséretet vár,hogy ő milyen okos és tudja,hogy ezeket nem szabad kimondani.
Akárhányszor próbáltam megbeszélni vele,kezdte előről,hogy én tudom "a k@rva életbeˇ" az csúnya!Én nem beszélek ilyet,hogy a "k@rva életbe,se azt hogy ökör"!És csak sorolja!
Mikor már úgy kezdett egy mondatot,hogy ÉN NEM MONDOM... rá is szóltam rögtön,hogy akkor nem is mond és abba is hagyta.
Örültem is,csakhogy ezután nem otthon mondogatta,hanem az oviban.
És kedves gúnyolódó.Nem nincs más gond vele,nem panaszkodtak az ovónők.De ezt a "káromkodást" sajnos egy ovodai rendezvényen bőkte ki és a szülők lecsaptak rá egyből,ment a pletyó!
Amúgy meg tudom ez huszonx éve történt,de az én időmben is szívbaj nélkül kitették az oviból a káromkodós ovistársam!
Szia!
Nem kötekedni jöttem!
A lányommal is megtették,hogy anya otthon van,vigyen haza!Igaz,hogy 3 műszakban dolgoztam,pont beestem éjszakáról.
1.Minden gyerek káromkodik!!!!!!!!A Te fiad tuti,hogy nem lesz sunyi,mert ezt nyílan teszi!Ez már egy jó pont neki.
2.Az óvonők azért vannak,hogy rendet tartsanak!Erre nyugodtan figyelmeztesd őket!Tőled x%-ot követelt a főnököd,te pedig követeld,hogy szóljanak rá,ha csúnyán beszél és ne az legyen a megoldás,hogy elküldik haza.Ezt nyugodtan kérd ki,mert ez már egy megbélyegzés!!!Rossz vagy,mész haza!Röhej!
3.Az anyukákat sz.... le!Én is vulgáris vagyok most!Az ilyen álszent anyukák gügyörésző kicsi gyerekei tudnak aztán alattomosak lenni.Ne foglalkozz velük.Én ezen már túl vagyok és jókat szórakozok,hogy az "okos" gyerekekből mi lett.PL:18 évesen 2-3 abortuszon túl van,4. középiskola max.2.osztály.
4.utolsó esetben váltsatok ovit,vagy csoportot.
Nyugi,nem gáz a fiad!!!
Az én lánykám vékony szőke,nagy kék szemű kis tündérke volt!Aztán,amikor kinyitotta a száját....
Nem kötekedés volt, félre értetted abszolút. Csak csodálkoztam, nem rajtad hanem a buta szülőkön. az én kisfiamat csúnyán összekarmolta egy kislány, de nem csináltam balhét belőle. Mert van ilyen és nem hiszem hogy otthon a szülő tanítaná a gyereknek hogy te menj már oda egy kisfiúhoz, aztán jól karmolászd össze. Persze az óvonő szólt a szülőknek, hogy beszélgessenek el a gyerekkel, azóta nem is történt ilyen, de ha történt volna sem balhéznék. Mert gyerekek, meg kell tanulniuk közösségben létezni és ehhez idő kell.
Azt meg röhelyesnek tartom, hogy egy szülő balhézik a káromkodás miatt, meg az óvonők.
De hallottam ilyen óvodáról Fehérváron is, ahol hobbiból hazaküldözgetik a gyereket ugyanezzel a módszerrel.
Én ha lenne lehetőségem, kivenném onnan, mert mi lesz ha tényleg csinál is valamit a gyereked, mert akármilyen jó meg jól nevelt benne van, hogy fellőki a másikat, aki megsérülhet.
De bántani egyáltalán nem akartalak, a na neee, sem neked szólt hanem a "pletykásoknak" meg az óvonőnek.
Ja és még annyi, a Fehérvári óvodánál, a nagymama mesélte, hogy a nem tudom hányadik esetnél a lány nem vette fel a telefon. Erre őt (a nyagymamát) hívták és mondtak valami hasonlót, hogy azonnal menjenek a gyerekért mert fáj a feje. Ő meg mondta sajnos nem tud, oldják meg. Azóta nem volt akarták a gyereket haza küldeni. (nem javaslat, csak gondoltam elmesélem)
És tényleg még egyszer bocs, de ledöbbentett a történeted, azért sikerülhetett úgy a kommentem.
Ja és közben eszembe jutott, hogy az én három és féléves kisfiam is ezt csinálja, ma hazajövet az oviból kezdte rá. Csak annyira jelentéktelen problémának tartom ezt, hogy nem csinálok ügyet belőle. Minden alkalommal elmondom, hogy ez csúnya, légyszíves hagyd abba, ne beszélj így. És akkor mint a te kisfiad, megkérdezi, akkor ne mondjam hogy k..va anyja? Válasz: ne, Jó akkor nem mondom többet hogy k...va. És akkor a többi, anya az, hogy ... csúnya? Igen. Ne mondjam? Ne.
Igen nálunk is naponta egyszer lezajlik ez a beszélgetés, de nem csinálok belőle nagy ügyet, abból inkább, hogy ha durva, bántja az öccsét, átmegy az úttesten nélkülem, verekszik. Mindig van vmi rossz szokás és általában ahogy jönnek ezek úgy mennek. Jó persze van, hogy drasztikusan kell fellépnem, mert elfogy a türelmem vagy tényleg veszélyes dologról van szó. De szerintem a káromkodás nem ez a kategória, pláne ilyen formában, mint a fiadnál.
szia
Csak eszembe jutott valami - kérlek szépen, nehogy rossz néven vedd
Előfordulhat az, hogy mikor az oviban a szülők és az óvónők szóvá tették ezt neked, már amúgy is kiborulva a helyzettől kicsit vehemensebben reagáltál, mint kellett volna? És a tobbiek ebből kovetkezhettek arra, hogy a gyerek otthonról - esetleg tőled - tanulja a csúnya beszédet? Nem hiszem, hogyha ugyanilyen szoveggel, kétségbeesett anyukaként állítasz be hozzájuk és ugyanígy előadod a problémát, azt válaszolják rá, hogy akkor vidd a gyereket a sunyiba.
Tudom, hogy utálod őt, de azért állj oda az óvónő elé, és kérj segítséget tőle. Hidd el, ha látja, hogy nem tőled tanulja, és te sem tudsz mit kezdeni a helyzettel, segíteni fog. Ha nem, akkor az elég gáz ovi lehet
32 hetes kismami, akinek valaha pedagógusi végzettsége is volt
csak még annyit, hogy az óvónő elé se folényesen, kioktatóan állj oda, mondván - amit itt előttem mondott valaki - hogy az óvónő dolga megtanítani, hanem igenis meghunyászkodva, kétségbeesetten állj elé. Ha kioktatod, persze, hogy elküld a francba.
Sok sikert
Szóhoz se bírtam jutni,nemhogy fölényeskedni vele!
Leírtam,hogy épp az a baj,hogy eleinte még ők is megdícsérték,hogy igen okos vagy,ezt tényleg nem szabad mondani!
Aztán ők is csodálkoztak rajta,hogy nem hagyja abba.
Az a röhej az egészbe,hogy az oviban ez pont úgy kezdődött,hogy egy másik kisgyerek beszélt csúnyán és ő szólt rá,hogy nem szabad!
Ezzel a kis ovónővel jóban vagyok,tényleg sokszor figylemeztetett,hogy ez így nem lesz jó,de amikor cselekedni kell,akkor a másik ovónő emeli fel a szavát,vele nem voltam "beszélő" viszonyban,úgyhogy nem tudtam volna beszólni neki!
Amúgyse nagyon kockáztathatnék,mert 2 óvóda van itt helyben!
a kérdést elolvasva arra jutottam hogy a gyereknek esetleg pszichológusra lenne szüksége....
de a válaszokat látván A kedves anyukának kén egy pszichiáter.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!