Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » "Káromkodik" a kisfiam. Ki...

"Káromkodik" a kisfiam. Ki akarják tenni az oviból!?

Figyelt kérdés

4 éves,most kezdte az ovit.

Néhány hónapja szokott rá a "csúnya beszédre",de nem is akárhogyan!

Nem úgy káromkodik,mint egy átlag gyerek,hanem ilyeneket mond:

Nem mondom azt,hogy a "k@rva életbe,mert az csúnya,

nem mondom azt,hogy b@rom,mert nem szabad így beszélni!

És ezt nap,mint nap eljátsza,töménytelen a szókincse!

Megérti,hogy ez csúnya beszéd és büszke is rá,hogy ő tudja,hogy ezt nem szabad mondani,de éppen azért,hogy ő megmutassa,hogy mennyire okos,csakazértis kioktat mindenkit ezekről a csúnya szavakról,még az ovistársait is!

Az ovónők is azt mondják,hogy hallottak már gyerkeket káromkodni és azt tudják is kezelni,de ezt nem.A többi szülő meg "lázad",hogy hogy beszél a fiam!

A sogoromék folyton vitáznak és veszekednek onnan hallja ezeket és már nyomatékosan kértem őket,hogy kussoljanak,ha gyerek a nagyszülőknék van és most azt mondják ezt be is tartják,de az ő kicsi fejecskéje még nem tisztul!

Mit tegyek szerintetek?

Nálatok volt hasonló szituáció,vagy probléma a káromkodással?

Hogy éltétek túl?

Mert él belepusztulok,ha kiteszik az oviból!!!

2009. nov. 30. 12:30
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
98%

"már nyomatékosan kértem őket,hogy kussoljanak,ha gyerek a nagyszülőknél van" hehehehehe :)))))) ezen nagyon jót röhögtem :D:D!Családi vonás?? XDXD

Hát..ha megbeszélted velük, és betartják, akkor megpróbálhatod elvonni a figyelmét, például taníts aranyos mondókákat neki, amiket tud mondogatni, vagy gyerekversek, ilyenek jutottak eszembe :)

2009. nov. 30. 12:37
 2/20 A kérdező kommentje:
Ha téged rúgott volna ki a főnököd,mert nem tudtál bemenni dolgozni,mert a gyereket kényszerszünetre küldték az oviban,hát nem nevetnél!
2009. nov. 30. 13:55
 3/20 anonim ***** válasza:
84%

1 Ne menjen jó idejig a sógorodék közelébe.

2 Büntetés felsőfokon, de ésszerűen. Erre egy 4 éves nagyon kapni tud.

3 Te se beszélj csúnyán a jelenlétében

4 Csak ügyesne, fel a fejjel, ezt is kinövi, mint minden mást:)

2009. nov. 30. 14:13
 4/20 anonim ***** válasza:
57%
Az első válaszoló szerintem nem bunkóságból írt, inkább köszönnéd meg neki a választ. Ne itt zúdítsd ki a mérged.
2009. nov. 30. 14:23
 5/20 A kérdező kommentje:

Ez miért lenne mérgelődés?

Vélemény a reakcióra!

Te meg ne itt kötekedj!

Ez meg válasz a Te reakciódra!

2009. nov. 30. 15:37
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Mondd meg a fiadnak, hogy ezek olyan csúnya szavak, hogy ezeket kimondani se szabad, hanem teljesen titokba kell tartani. Talán ez segít...

Épp tegnap döbbentem le az egyik reklámon, valami fertőtlenítőt reklámoz, és valami olyasmi van a reklámszövegben, hogy "hülye barmok, ez nem megoldás..." mindezt egyik baktérium mondta a másiknak. :S Csodálkozunk, hogy a gyerekeink káromkodnak???

2009. nov. 30. 16:43
 7/20 anonim ***** válasza:
58%
Az én fiam is ilyen,ő is mindig elmondja hogy mit nem szabad mondani,aztán megbeszéltem vele hogy ne mondogassa hanem ha valamelyik ovistársa csúnyát mond akkor menjen oda és szóljon rá hogy ilyet nem szabad mondani,és ha ezt még az óvónéni is hallja akkor őt fogják megdicsérni amiért szólt a kisgyereknek.Nálunk bejött!!Ha ez igazából megtörtént hogy kitették a kisgyereked az oviból akkor nagyon nagy hibát követtél el azzal hogy ezt nem jelentetted be mondjuk az önkormányzaton!!Ez törvénysértő,ilyen nincs!Ha megtörtént azonnal jelezd a megfelelő szervnek és mond el mi történt.
2009. dec. 1. 06:43
 8/20 anonim ***** válasza:
64%
Jutalmazással is nyomatékosíthatod azt,hogy ne beszéljen csúnyán./tapasztalat/Vegyél valami finomságot,amit nagyon szeret,szerezz be pár hűtőmágnes.Ha csúnya szót mond akkor büntiből tegyél ki egy hűtőmágnest,és ha 5 összegyűlik estére akkor nem kap a finomságból.Az első héten nem nagyon lesz eredmény,de tarts ki,mert érdemes.Mi a nyáron így szoktattuk le az ovis fiunkat a csúnyabeszédről.Ez azért jó módszer,mert Neki is szemmel látható az,hogy hányszor beszél csúnyán.
2009. dec. 1. 09:37
 9/20 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem az lehetne most a megoldás, ha mindenki azt "játszaná", hogy észre sem veszitek, mert úgy látszik, hogy ő arra hajaz, hogy sokkoljon titeket és erre büszke. Ha úgy tesztek, mintha nem mondott volna semmi különöset, lehet, hogy rájön, hogy nincs értelme csúnyán beszélni, mert senkiből sem tud kiváltani semmilyen reakciót.
2009. dec. 1. 11:38
 10/20 anonim ***** válasza:
64%

Kirúgtak, mert kirakták a gyerekedet az oviból káromkodás miatt? Na neeeeeeee. És tényleg ennyi a gond vele, hogy Pistikének azt mondta az óvodában, te Pisti nem mondjuk hogy barom mert az csúnya szó? És ezen Pistike anyukája berágott? Azon meg az óvónők?

És egyébként minden rendben van vele az oviban? Rendesen eszik, résztvesz a foglalkozásokban, nem verekszik, ebéd után alszik stb... és otthon is csak ez a probléma vele?

2009. dec. 1. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!