Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Cumi elvonási tünetek kezelése...

Cumi elvonási tünetek kezelése hogyan? Valami tanács?

Figyelt kérdés
Kis fiam 4 éves, jézuska elvitte a cumiját, amire már hónapok óta készütünk és sokat beszéltünk róla. Nem is voltgond letette és lett helyette szép ajándék. Azóta nem alszik délután és teljesen pörög. Látszik hogy nem tudja kezelni a feszültséget. Nagyon sajnálom. De nem emlegeti a cumit ezért nem igen szetetném vissza adni neki
2014. jan. 3. 22:10
 1/4 anonim ***** válasza:
Mi lenne, ha mellé feküdnél, és cumi helyett olvasnál neki a délutáni alvás előtt? :) Nekünk ez vált be. Sajnos hagytam a lányomat 3 éves koráig cumisüvegből inni, és neki is a télapó vitte el... úgy sajnáltam, mert addig ivott 2-3 dl-eket egyszerre, pohárból meg csak 2-3 kortyot maximum. Azt hittem ki fog száradni, ráadául olyan kis kedvetlen is lett, és meg is betegedett (influenza). De akkor már egy hónapja poharaztunk. És egy hónap elteltével én balga visszaadtam neki a cumisüvegét, de szerencsére csak nézegette, és nem nagyon tudott vele mit kezdeni már, egy hónap elteltével. Aztán szép lassan megszokta a poharat... :) Jó sokáig húztam én is, most ha újra kezdhetném, kb. max. másfél éves korában vettem volna el tőle. Kitartás! Mesélj neki félhomályban, csendben, melegben.
2014. jan. 3. 22:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy egyszerűen nem akar aludni délután? Egyszerre a cumi elvitele után jelentkezett ez a nem alvás? Csak azért kérdezem, mert sem én, sem a tesóim (sőt sok gyerekkori barátom) nem aludtunk 3 éves korunk után délután. Egyszerűen mi nem igényeltük, és mi is pörögtünk. Egyébként a mesélés tényleg jó ötlet.
2014. jan. 3. 22:21
 3/4 anonim ***** válasza:
Első vagyok.. igen az is lehet persze amit a második válaszoló írt, a barátnőm kislánya 2,5 éves kora óta nem alszik már napközben egyáltalán. Az enyém 5 múlt, és még 2 órákat alszik délutánonként. (persze nem mindig).
2014. jan. 3. 22:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Másfél évesen vitte el a cica a cumit, plüssnyuszit hozott helyette. Mindig is kevés alvással beérte. Mi is mellé bújós meséléssel altattuk. Délután 4 évesen 20-30 perceket pihent, de azt mégse volt jó kihagyni, ha valamiért kimaradt, ment a pörgés.
2014. jan. 9. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!