Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hol van Magyarországon bentlak...

Hol van Magyarországon bentlakásos-nincs kimenő-iskola? 15 éves lányom rossz társaságba keveredett és nem látok más kiutat.

Figyelt kérdés

Lopások,ivászat,drogról konkrétan nem tudok,de tuti néha-remélem hogy csak néha-azzal is él,szedett-vetett bűnöző haverok,ápolatlanság,nem jár rendesen suliba...szóval

teljesen el vagyok keseredve.És már nem lehet megtiltani neki semmit,azt tesz amit akar.Intézetbe nem látom értelmét betenni mert ahova első körben betennék,onnan ki tud jönni,és ha kijött akkor nem megy vissza.Mire a szigorú

Esztergomiba kerülhetne addig ki tudja mi történik vele az utcán??:(((((Megérdeklődtem,és nem lehet kérni hogy azonnal olyan helyre kerüljön ahonnan nem tud megszökni.

Elég furcsa szabályok ezek.SEGÍTSETEK!!!

2009. nov. 28. 21:24
1 2 3 4
 31/34 anonim válasza:

angolkisasszonyok....??az tény hogy szigorúak,és éppen azért küldik oda a hasonló problémával küzdő lányokat...hidd el, nem ez a megoldás!

szerintem nem csak neki kellene megváltoznia,nektek is,szerintem költözzetek egy teljesen ismeretlen helyre pl. egy toszkán kisfaluba, az nyugis,gondolom a nyelvet nem beszéli, és nektek pedig többet kéne vele törődni.nem lehet hogy ez egy tudatalatti figyelemfelhívás arra hogy több szeretet kell neki?!?!?

2010. jún. 30. 15:38
 32/34 A kérdező kommentje:

De igen,lehet hogy szeretetéhség okozza ezt a viselkedést,de annyi pszichológus foglalkozott már vele,és egy sem jutott erre az álláspontra.Viszont szeretetet adni nagyon nehéz egy olyan gyereknek,aki nem hagy egyetlen nyugodt napot sem,állandó az üvöltés,a csapkodás,a rongálás a lakásban ha vmi nem úgy történik ahogy ő akarja....telik múlik az idő és egyre távolabb kerülünk egymástól és a megoldástól is.

Toszkán falu?Jó kis ötlet....mikor ide köti a páromat a

munkája...meg egyébként is:)...de alapvetően jó ötlet lenne,én s gondoltam már erre...mármint a messzire elköltözésre....de kivitelezhetetlen sajnos.megpróbáljuk túlélni,és megpróbálok ahogy csak lehet vigyázni rá,ami az adott körülmények között viccesen hangzik,mert oda megy és akkor jön ahová és amikor ő akar.

2010. júl. 2. 10:19
 33/34 anonim ***** válasza:

Bár a kérdés 2 éves, azért érdekelne, mi történt azóta a lányoddal.

Az én húgom most 16 éves, a következő kérdést nemrég írtam ki, ebben szinte minden bennevan:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Mindezek ellenére, amit a kérdésben leírtam, anyám még mindig őt pátyolgatja. Ma, mikor láttam, hogy hülyíti a szüleimet és próbálja adni az ártatlant (hogy ő nem tudta, hogy az Extasy, amivel kereskedett, illegális stb. -.-), szóval közbeléptem, mert úgy gondolom, felelnie kell a tetteiért. Úgy ment be a szüleim szobájába, hogy hülye volt, hogy miért nem hazudott valamit a rendőröknek, hogy ne legyen belőle gondja. EZEN TÖRI A FEJÉT! Nem, hogy lesütött szemmel, bűntudattal, bánná a tetteit, még az eset után egy nappal azon töri a fejét, hogy játssza ki a hatóságokat, hogy ne legyen sz*rban. Erre közbeléptem, megszólalt az igazságérzetem, mielőtt a szüleim még támogatják a hazudozásban a bíróság előtt is, mert hát persze ő az egyetlen pici lányuk, én meg mindig is a sz*r ember voltam, a fekete bárány a családban. Mikor közbeszóltam, a húgom bevadult és kilökött a szüleink szobájából úgy, hogy majdnem összeestem! Mikor visszaütöttem, elkezdtek VELEM üvöltözni, hogy hogy képzelem, hogy verekedek és mivel verekedés közben azt mondtam, hogy "drogos k*rva", ezért is leosztottak, hogy nekem nincs jogom a húgomat bántani (mikor ő folyamatosan elmond engem mindenféle mocskos k*rvának a nagy semmiért). Megelégeltem, hamarosan elköltözöm, aztán szenvedjenek vele ők. Én próbáltam segíteni, de ha ők ezek után is az ő pártját fogják és annak ellenére, hogy semmi bűntudata nincs (amit ők is látnak, be is ismerik), még megvédik őt a hatóságok előtt, hát rám ne számítsanak az életben. Én nem azért spórolok, mint egy hülye az egyetem mellett és nem azért dolgozom, hogy a húgomnak legyen pénz drogokra. Remélem te nem cseszted így el a lányoddal a dolgot. Egy szülőnek nem az a dolga, hogy mindig kihúzza a sz*rból a gyerekét, hanem az, hogy felelősségteljes, becsületes, jó embert neveljen belőle. És ha ennek az az ára, hogy lecsukják vagy intézetbe zárják, hát hajrá... de pátyolgatni szerintem semmi esetre sem szabad (ráadásul nálunk még őt védik velem szemben, a velem való kapcsolatukat kockáztatják egy drogos tolvajért). Úgyhogy csak okosan. Ha sz*rba kerül, hagyd benn, tanulja meg, hogy a tetteiért vállalni kell a felelősséget. Az okozott károk árát pedig később behajtanám rajta (nyári munka stb.).

2012. jan. 1. 22:35
 34/34 anonim válasza:
Szia. Érdekelne mi történt a lányoddal mert ugyanebben a cipőben járok és ugyanezek a gondolatok foglalkoztatnak. Az értelmes okos lányom megzavarodott. Igaz elváltunk és az anyja elment de én megpróbáltam mindent megadni neki hogy ne érezze a hiányt. Úgy látszik még is csak kevés volt minden mert rossz társaságba keveredett és amitől féltem bekövetkezett. Drogprobléma. Ráadásul az iskolában!! Fegyelmi és kicsapás.Próbáltam már rengetegszer beszélni a fejével mert voltak kisebb balhéi de annyira vad lett hogy ha nem az apja vagyok talán még nekem is jön. Nagyon el vagyok keseredve nem tudom hogy mi tévő legyek.
2012. ápr. 20. 19:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!