Hol van Magyarországon bentlakásos-nincs kimenő-iskola? 15 éves lányom rossz társaságba keveredett és nem látok más kiutat.
Lopások,ivászat,drogról konkrétan nem tudok,de tuti néha-remélem hogy csak néha-azzal is él,szedett-vetett bűnöző haverok,ápolatlanság,nem jár rendesen suliba...szóval
teljesen el vagyok keseredve.És már nem lehet megtiltani neki semmit,azt tesz amit akar.Intézetbe nem látom értelmét betenni mert ahova első körben betennék,onnan ki tud jönni,és ha kijött akkor nem megy vissza.Mire a szigorú
Esztergomiba kerülhetne addig ki tudja mi történik vele az utcán??:(((((Megérdeklődtem,és nem lehet kérni hogy azonnal olyan helyre kerüljön ahonnan nem tud megszökni.
Elég furcsa szabályok ezek.SEGÍTSETEK!!!
Szerintem ez aggódás, nem utálat. És nevelheted szépen, ha egyszer rossz társaságba keveredik. Nem lehet minden lépésüket ellenőrizni, ha meg igen, hazudni fog.
És még mielőtt lepontozna valaki: nekem is van 3.
A nagyon elítélő válaszadónak:
Sokáig egyedül neveltem Őt,sülve főve együtt voltunk,mindenem Ő volt,és ma is az,egyáltalán nem értem miből gondolod hogy gyűlölöm?Imádom és majd belebolondulok hogy nem tudok mellette lenni amikor esetleg bántják,akár lelkileg,akár fizikailag.Ezzel nem azt akarom mondani hogy tudomásom van róla hogy bántják,még mielőtt kiforgatnád a szavaimat!!!
Intelligens és nagyon kultúrált család vagyunk,biztos ,viszonylag nyugodt háttérrel,ennek ellenére természetesen
én is hibásnak érzem magam a történtekben.A kamaszkorszak beköszöntekor jelentkeztek a problémák,de olyan kis léptekkel haladtunk lejjebb és lejjebb hogy mindig reméltem,elmúlik és túl leszünk rajta.Amióta ebben a társaságban van,azóta durvult el a dolog.Ha buli van és iszik,cigizik,az még nem lenne gond...én is csináltam...mindannyian voltunk fiatalok,csak ma hamarabb
érnek,ezt be kell látni....továbbra is szigorral ugyan,de haza várom minden rémtette után,és megbocsátom neki a durva beszédet,azt hogy megütött,szóval mindig adok egy új esélyt mert a szeretetet éreznie kell,az a legfontosabb a világon.
Sajnálom,nem gyűlölöm,neked biztosan nincs gyereked,nem tudod mit beszélsz!!!!
Ja!A héten beszéltem a gyermekvédelmissel.Be kell mennem az önkormányzathoz,megtenni a lemondó-nyilatkozatot,mármint
a szülői felügyeletről.Na ekkor teljesen kikészültem.
Belegondoltam hogy mit érezhetne akkor Ő?Hogy eltaszítom magamtól?Hogy kipaterolom a lakásból?Bezáratom intézetbe?
NEM TUDOM MEGTENNI!!!!!!!!
Azért gondoltam bentlakásos sulira,mert az mégsem jár ilyen durva intézkedésekkel.Tudom-tudom,erre lenne szükség,de aki még nem élt át ilyen az nem tudhatja milyen szörnyű érzés.Szeretem Őt,és nem tudom elképzelni hogy ne jöhessen haza,mert ez ezzel is jár.
Mennyit bír egy anyai szív?Mindent?Vagy egyszer tényleg elszakad a cérna?
Még valami:múltkor mikor hazajött egy hosszú bulizós pár nap után koszosan ,mocskosan,fáradtan,kipakoltam a táskáját hogy a szennyesét kimossam,és ott volt két könyv-KÖNYV-benne,az egyik a Lassie....hát összefacsarodott a szívem nagyon hogy legbelül ott van még az én kislányom,aki mikor a többiek alszanak buli után,ő olvas-régebben falta a könyveket,csak nem divat ugyebár mostanában és megcsappant a kedve-ezekszerint mégsem.
Láttatok már olyan bulizós fiatalt aki könyvet is visz magával????
Mindenesetre ez egy kis fény az alagút végén.
én vagyok az "angolkisasszonyos" meg a 11.38-as a 2. oldalon. A Lassie-től majdnem elsírtam magam, mikor írtad, hogy ezt találtad nála.
Szegény lány. Bár megjönne lassan az esze, rádöbbenne, hogy mennyi fájdalmat okozott a család életében.
Egyébként anyukám és én köztem öcsém születése után romlott meg a viszony, 11 év van köztünk, öcsém 2 éves volt, mikor apám lelépett. Olyan szarul esett, hogy anyám az öcsémmel foglalkozik, babusgatja, stb. Aztán én is leléceltem, alig voltam otthon, később, 18 évesen éjszakára kimaradoztam, mondjuk én sose buliztam, szóval egy 20 évvel idősebb pasival voltam. Aztán beteg lettem, és a családom még mindig mellettem állt!! A pasi kidobott. Felnyílt a szemem, sokmindent megértettem, és a kapcsolatom anyámmal azóta jobb, sőt, mint előtte valaha volt. Most már nekem is van 3 gyerekem, 4, 2 évesek a lányok, a fiú 2 hónapos.
És most már nagyon megértem anyámat, hogy annak idején öcsémmel vigasztalódott, egy 2 éves gyereket könnyebben lehet szeretni, úgy értem, fizikai kontaktussal, pl ölelés, odabújás. Velem 13 évesen ezt már nem tehette meg.
A legjobbakat kívánom nektek.
Sose felejtem el, kijöttem a kórházból, pasi dobott, utána anyám leült és megkérdezte: most hogyan tovább?. Szóval leült velem szemben, biztosítva arról, hogy mellettem áll, ezt nem mondta, csak ahogy csinálta, abból éreztem ki, és hogyan tovább?: én mit akarok kezdeni magammal.
Később pedig nem emlegették fel a pasit, meg azt a rengeteg hibát, amit elkövettem. És ezért én a mai napig hálás vagyok. Hülye voltam akkor, ennyi.
és próbáltál már vele szépen nyugodtan leülni és elmondani a problémát?ha igen arra mit mondott?:)
amúgy biztos szeret szóval vezethetnél vmi ilyen blogot vagy valami napló szerűséget ahova leirnád hogy mit érzel mennyire rossz ez igy neked mikor szereted stbstb és vhogy elérnéd hogy "véletlen" elolvassa.
lehet h nem jó ötlet de én is 15éves vagyok és engem ez biztos kicsit elgondoltatna.
Én is írtam már egyszer... én linkeltem javítóintézetes oldalt. Ha le kell mondanod a felügyeleti jogáról, akkor ne is tedd meg! Én így "gyerekként", biztos hogy úgy érezném már a saját anyám is ellenem fordult, és csak még jobban elfajulna a helyzet. Beszélgetni gondolom nem lehet vele. Viszont az egy megoldás lehetne, ha te kézzel szépen leírnád mennyire bánt téged az, hogy itt tartotok... mindent amit érzel, ha 8 oldalban, akkor 8 oldalban. Próbáld úgy intézni, hogy reggel amikor elindul a suliba az asztalára rakod mondjuk ezt a levelet, és amikor hazaér és megtalálja ne legyen otthon senki, hagy olvassa végig nyugodtan, hátha kicsit elgondolkodik egymagában. Aztán amikor hazamész ne kérdezd tőle hogy megtalálta-e, olvasta-e stb, egyszerűen csak viselkedj úgy vele mint bármelyik más napon... Ha tényleg a legmélyebb érzéseidet adod ki neki így, akkor lehet néha "megszólal" a leveledből pár sor a fejében, és eszébe jut, amikor egy kirakatot próbál betörni, hogy vajon anyukám ezt most miből fogja kifizetni... Ha csak már legalább eszébe jutna, az nagyon nagy eredmény lenne, még ha meg is teszi legközelebb.
Megpróbálhatod koleszba vinni, és olyan suliba íratni, ami távol van a lakhelyetektől, hátha így nem lenne hova vagy kihez megszöknie. 20/L
Nos a gyermekvédelmis elmondta hogy úgy kerülhet intézetbe,ha ez a lemondás megtörténik.Csak az a baj,hogy
én biztos vagyok benne hogy ez az átmeneti otthonban történő 30 napos elhelyezés kimondottan a legrosszabbat hozná ki a gyerekből,onnan megszökne,ezt mondta a lányom is,és onnan kezdve azt sem tudnám hogy hol van,él e,jól van e,nem éhezik stb stb.Zárt intézetbe,ahol komolyan foglalkoznak velük és nincs szökési lehetőség,a mai törvények szerint csak a 30 napos idieglenes elhelyezés után van lehetőség.Most hogy ha ő megszökik ebből,akkor a körözést adnak ki ellene,de tapasztalat hogy csak a véletlenre van bízva hogy megtalálják e vagy sem.Pl. egy igazoltatás....Addig meg ki tudja mi történik vele,esetleg olyan lelki vagy fizikai sérülést szenvedne el ami egy életre megnyomorítaná.
Most hétvégén is a rendőrség hozta haza éjjel.....délután összeverekedtek a társaság fiú tagjai egy helyen a bizt.őrökkel,és a kis hülyék,a csajok is besegítettek.Jól helyben is hagyták a lányokat is,de bevitték őket az örsre,és éjjel telefonáltak nekem hogy érte kéne jönni...szóval a 7végénk is jól telt.
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!