Hol van Magyarországon bentlakásos-nincs kimenő-iskola? 15 éves lányom rossz társaságba keveredett és nem látok más kiutat.
Lopások,ivászat,drogról konkrétan nem tudok,de tuti néha-remélem hogy csak néha-azzal is él,szedett-vetett bűnöző haverok,ápolatlanság,nem jár rendesen suliba...szóval
teljesen el vagyok keseredve.És már nem lehet megtiltani neki semmit,azt tesz amit akar.Intézetbe nem látom értelmét betenni mert ahova első körben betennék,onnan ki tud jönni,és ha kijött akkor nem megy vissza.Mire a szigorú
Esztergomiba kerülhetne addig ki tudja mi történik vele az utcán??:(((((Megérdeklődtem,és nem lehet kérni hogy azonnal olyan helyre kerüljön ahonnan nem tud megszökni.
Elég furcsa szabályok ezek.SEGÍTSETEK!!!
Szia!
engem az anyukám 15éves koromban elhagyott, igaz, ő az akkori férjéért... az apukám pedig meghalt 16éves koromban. egyedül nevelkedtem, illetve a nagyszüleimmel. ennek ellenére kitűnőre érettségiztem és a második egyetemi képzésemet folytatom. talán pont amiatt, hogy más a nagyszülők értékrendje. Jó modort tanultam, és kicsit talán tartottam is a mélyen vallásos, sokat megélt, bölcs nagymamámtól. Nem gondoltál még a szüleidre? hogy hatással lehetnének rá?
ellenpélda: az unokatesóm is egyedüli gyerek, az ő anyukája mindent megadott neki, 14-15évesen ugyanilyen helyzetbe került, mint a Te kislányod. lopott, csalt, hazudott... mai napig megrögzött hazudozó, és ugyanúgy elszedi az édesanyjától a pénzt.
Nála mániás depressziót állapítottak meg. Folyton féltékeny rám, mert a keresztanyum is foglalkozott/foglalkozik velem.
Esetleg lehet, hogy pont a kistestvér érkezése okozta ezt a traumát a lányodban?
Ajánlom a Trainspotting, a Kanyar útán, stb jellegű filmeket, hátha felnyitod a szemét vele...
Amúgy Budapesten is van egy bentlakásos egyházi leányiskola, de oda csak eminens jótanulókat vesznek fel. Általában ahogy kikerülnek, még jobban belevetik magukat az éjszakába.
Fel a fejjel. Nem feltétlen Te vagy a hibás. Hiába adsz meg valakinek mindent, ...
a sors fintora, hogy az édesanyám 5éve nagyon beteg. a férje elhagyta, én ápolom azóta is, sőt a gondnoka vagyok...
nap mint nap megbánt, de nem hagyom el, ahogy ő tette...
remélem segíthettem valamennyit.
Kata
A szüleim kb 100 méterre laknak tőlünk.Amióta ezek a problémák elkezdődtek és mindenféle megoldáson töröm a fejem,ez is felmerült ,hogy egy darabig lakjon náluk.
Nem engedik,nem akarják.Sosem segítettek....akkor sem amikor még pici volt a lányom és egyedül neveltem,és albérletről albérletre vándoroltunk.Akkor sem amikor férjhez mentem és elkezdett verni a férjem,és
a kislány egyszer -kétszer látta mit művel a volt férjem velem...szóval ők egy mintacsalád akiknek az életébe nem fér bele semmi ami nem tökéletes.Irigyellek ,nagyon nagy szerencséd volt hogy vannak ilyen jó nagyszüleid!!!!
A kistestvér érkezése pedig csak pont volt az I betűn.Nem emiatt vannak a balhék,de természetesen frusztrálja ez is Őt.Tegnap nagyon nagy botrány t csinált,nekem esett,kezemben volt a kicsi,ő is beütötte a fejét.....bemenekültünk az egyik zárható ajtajú szobába,de berúgta az ajtót...azután elment itthonról...mindez azért,mert nem adtam neki cigire pénzt,mert napok óta úgy beszél velem is mint egy kutyával:b..meg,állat,szemétláda,g...i,stb stb,itthon semmit nem segít,iskolába hébe-hóba jár,de eddig azért
kapott pénzt még ha nem is sokat,tegnap viszont betelt a pohár.Mindegy hosszú lenne ezt itt most elmesélni,szóval elment,nem jött haza,és én beleőrülök ebbe az egészbe.
Soha nem gondoltam volna hogy a történtek után még reszketni fogok érte.Szomorú történet ez.
Szia!
Én pont ebbe a cipőbe járok mint te!Évekik szenvedtem a viselkedése miatt!Én Győrbe lakom és szerintem mindenhol van olyan hogy ideiglenes elhelyezés!Oda be lehet rakatni!Én ma vittem a fiamat Sopronba egy speciális intézetbe!Igaz mindennek meg van a folyamata!Előtte ID-be volt!Az elején nagyon rossz volt mert tombólt de most pozitiv változást mondtak!!!És csak két hónapja van bent!Imádom a fiamat ő a mindenem de nem volt más választásom!Én nem azért raktam be intézetbe mert nem akarom hogy velem legyen ,hanem azért hogy megvédjem az olyan társaságtól lopástól stb a gyerekemet!Mert ugye az a vége minden rossznak...főleg ha befolyásólható!!!A legrosszabb a szülőnek az amikor nincs vele a gyermeke!!!!De tudod ezzel nem tennél rosszat!Van még rajta kivül két gyermekem és jön a 4.!Nem lehetett az hogy mindig csak körülötte forog a világ!Olyan mint ha ezzel akarta volna felhivni magára a figyelmet!Pedig el van kényeztetve!Szerintem ez a baj:(Az anya azt hiszi hogy jót tesz azzal ha szereti és óvja a gyermekét!De rájöttem arra hogy nem voltam elég következetes!!!És most ennek iszom a levét!!!Gondóld meg mert rámehet a házasságod az életed minden!Igy is megadhatsz neki bármit csak meg kell tanulni hogy vannak szabályok az életben!!!MÉg egy felnőtnek nem egy gyereknek!Ja az én fiam most 15 éves!MOst még lehet segiteni...de már később NEM!!!!!
Szia!
Nem lehet, hogy inkább drogra kell a pénz és azért ilyen agresszív? Persze ez csak egy tipp volt, de ha drogozik akkor elmehetne egy elvonóra ahol tényleg nem tehetne felügyelet nélkül semmit! Nagyon sajnállak, tényleg nagyon szomorú történet ez :( Jó lenne ha találna magának egy komoly fiút aki egy kicsit helyre rakná a gondolkodását, rajtam még anno ez segitett, csak az a baj ha olyan társaságba jár akkor kicsi az esély arra, hogy komoly barátot találjon magának. Szerintem most az elvonó tűnik a legjobb megoldásnak ha tényleg kiderülne, hogy drogozik. A kistesó mennyi idős, hogy viseli, hogy a nővére ilyen, nincs rá rossz hatással?
Drogról egészen biztosan nincs szó,viszont az alkoholizálás majdnem mindennapos sajnos.Karácsony előtt volt egy hét,mikor megjelent egy sráccal a társaságából,és megkért hagy aludjon nálunk a fiú,mert nincs hol aludnia.Vidéki.
Megengedtük,sőt nekem szimpatikus a fiú,annak ellenére hogy ebből a társaságból való.Udvarias volt,szerény,és maximálisan figyelembe vette hogy egy picibaba van a lakásban,mindig hazajöttek korán,ha egyáltalán elmentek itthonról stb stb.A lányommal ezidő alatt egy szó veszekedés sem volt.1 hétig volt itt a fiú,úgy viselkedtem vele mintha a gyerekem volna,etettem,itattam,mostam rá stb stb.Sajnáltam Őt hogy
belekerült ebe a társaságba,mert rajta egyáltalán nem éreztem azt a vadságot mint amit a lányomon és a többieken-akiket láttam a társaságból.A lányom azt mondta Ő az akit lehet szivatgatni......azt persze tagadta hogy
együtt járnának.......mindegy,nem ez a lényeg,hanem reménykedni kezdtem hogy hátha változik vmi.De mikor
karácsony közeledtével a fiú hazament vidékre,minden ott folytatódott ahol véget ért előtte.Tegnap megint a rendőrségről jelentkezett,hogy verekedésbe keveredett......alig egy hónapja egy az egyik áruházból vitték el őket bilincsben verekedés miatt....nagyon nehezn bírom már,de az intézet ellen még mindig-tudom hülyének néznek-tiltakozom.
Aluljáróban tengenek lengenek,kéregetnek,isznak,lépcsőházban meg ún. foglalt
lakásokban alszanak,szóval rettenet.Gyakran könyörgöm a Jóistenhez hogy csak ne menjen olyan messzire,ahonnan nincs visszaút,és adjon nekem erőt és türelmet hogy kibírjam hátha elmúlik ez a korszaka.
Szia! Sikerült azóta segítséget kapnod? Hova tudtál fordulni?
Sajnos nálunk a családban is van hasonló probléma, megoldás egyenlőre nem született. Én ezt az oldalt találtam:
Teljesen együtt tudok érezni veled, (bár nem én vagyok a gyermek édesanyja) még "kívülállóként" is nagyon rossz végignézni mindezt. Az ember nem tud segíteni, sokszor én is majd' megőrülök a tehetetlenségtől. Borzalmas nézni, amit az anya átél! Lelki támaszt próbálunk mi is nyújtani az anyukának, sajnos többet nem tehetünk. A hivatalok semmit nem segítenek, leszámítva a fenyegetést, megvetést, lenézést és az iskolamulasztás miatti büntetést. Nagyon-nagyon nehéz! Remélem sikerül megtalálnotok az utat!
Szia!
Hol tart az ügy?Lehet tudok segíteni!
Irj privibe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!