5 éves gyereket hogy lehet az egyedül alváshoz szoktatni, ha eddig a mamájával aludt, aki ráadásul hajnalig tévézett mellette?
Figyelt kérdés
Szóval párom kislánya eddig a mamával aludt. Most elköltöztünk külön lakásba ahol saját szobája van. Mikor jövünk az oviból hazafelé már akkor kérdezgeti, hogy miért kell neki egyedül aludnia, bezzeg mi együtt alhatunk stb... Aztán megnyugszik, eljön a lefekvés ideje akkor megint jön a sírás, aztán jön az esti mese vagy fél órán át hátha elalszik, persze semmi hatása. Akkor kitalál mindig valamit amiért ki kell jönnie, aztán megint hiszti...eddig kb türelmes vagyok aztán este 11 körül megunom próbálok határozottabban rászólni, hogy mostmár tényleg hagyja rá. Nagy nehezen elalszik. Aztán óránként felébred és jön át hozzánk, hogy ő nem akar egyedül aludni. Pedig már felkapcsoljuk a kislámpát is neki, az ajtót is nyitva hagyjuk stb... Első pár nap míg új volt neki a hely addig éjszaka ideengedtük, de elég kényelmetlen hármunknak így az éjszaka. Nem is az altatás ami miatt kikészülök, hanem az éjszakai ingajárat amit leművel. Alszok nyugisan és 1-2 óránként arra ébredek, hogy suttog a fülembe, meg sír az ágy végébe és annyira ijesztő. Egyszerűen bele borzongok mikor a sötétbe arra riadok fel, hogy ott van az ágy végében. Totál ki vannak már az idegeim, szó szerint azt érzem hogy kezdek megbolondulni, ráadásul párom is már van hogy nem bírja és éjszaka arra kelek fel, hogy ordibál vele, egyszerűen nem tudom kipihenni magam. Aztán napközbe meló + babát várok és neki sem tesz túl jót szerintem ez az idegbetegeskedés. Komolyan már rémálmaim vannak, azt álmodom, hogy átmegyek éjszaka hozzá mikor sír és megverem, vagy a haját tépem, stb...szerintetek ez normális? Még soha nem laktam egyedül, most meg hirtelen kaptam egy 5 éves gyereket és nem tudom hogy kezelni a dolgot. Párom segít de van, hogy ő este 11 mire hazaér. Alapjáraton nincs baj a kislánnyal, szeretem meg szeretek vele lenni de ez már sok.2013. dec. 20. 14:18
21/28 anonim válasza:
szokratesz, ha már ilyen okos vagy, megtanulhatnál szöveget is értelmezni, mert a kérdező pont nem tehet arról, hogy agyereket félrenevelték ;)
22/28 szokratesz válasza:
Ez utolsó hozzászólás a kérdéshez kapcsolódik?
23/28 anonim válasza:
ez az utolsó hozzászólás a kérdéshez kapcsolódik? ;) (már válaszoltam régebben)
24/28 szokratesz válasza:
Ez egyértelműen kiderült...:D
25/28 anonim válasza:
Melyik 2 tanácsot megfogadva sikerült rászoktatni a gyereket az egyedül alvásra? Hosszabb távon mi járt sikerrel, megosztanád velem is, mert hasonló cipőben járok? 3,5 éves kislány, évek óta átjár éjszaka, néha szeretem (szerettem) ma már nagyon zavar. Kistesó is van, egy szobában vannak, a helyzet mégsem javult. Igen, tudom, mi rontottuk el, de hogyan hozhatnánk helyre? Az éjszakázást nehezen bírom, gyakran fel sem ébredek, ha átjön csak ott találom hajnalban. Illetve tudja, hogy nem engedem, és ezért csöndben bekúszik direkt, be sem takarózik, újabb ok az aggódásra. Sajnálom, féltem a lelkét, de mégsem tartom helyesnek, hogy átjár.
26/28 szokratesz válasza:
Az utolsó mondatodban van kutya elásva. "féltem a lelkét". Nem kell féltened. A léleknek is szüksége van "edződésre". Felnőtten is jobban tudja kezelni a kellemetlen, nem várt, nem akart helyzeteket ha nem mindig az ő akarat érvényesül.
27/28 A kérdező kommentje:
Nálunk már nincs gond belőle, lényeg hogy legyél vele határozott és következetes. Beszélgess el vele, hogy eddig átjöhetett, de most már nagylány, neki is a saját szobájában a helye stb. És tényleg nem szabad hagyni hogy "ottragadjon" éjszaka, mert akkor továbbra is próbálkozni fog. Ha mától nem mehet át akkor ne legyen kivételes este, hogy na most az egyszer még maradhatsz. Ha felébredsz rá, hogy átmegy határozottan küld vissza a szobájába, ne kísérgesd vissza ő menjen magától. Legalábbis nálunk ez volt. Eleinte rossz volt, sírt egy ideig de megszokta hogy úgyse maradhat ott, aztán már nem próbálkozott. Ha mondjuk nem veszed észre csak reggel, hogy átment akkor bünti. Máshogy sajnos nem megy. Mi annyi kompromsszumot kötöttünk vele, hogy nem kell becsuknia a szobája ajtaját, félig nyitva maradhat.
2014. jún. 18. 09:12
28/28 szokratesz válasza:
gratulálok a sikerhez. Ugye, hogy csak így lehet megcsinálni és nem érzelmileg befolyásolva?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!