Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 5 éves gyereket hogy lehet az...

5 éves gyereket hogy lehet az egyedül alváshoz szoktatni, ha eddig a mamájával aludt, aki ráadásul hajnalig tévézett mellette?

Figyelt kérdés
Szóval párom kislánya eddig a mamával aludt. Most elköltöztünk külön lakásba ahol saját szobája van. Mikor jövünk az oviból hazafelé már akkor kérdezgeti, hogy miért kell neki egyedül aludnia, bezzeg mi együtt alhatunk stb... Aztán megnyugszik, eljön a lefekvés ideje akkor megint jön a sírás, aztán jön az esti mese vagy fél órán át hátha elalszik, persze semmi hatása. Akkor kitalál mindig valamit amiért ki kell jönnie, aztán megint hiszti...eddig kb türelmes vagyok aztán este 11 körül megunom próbálok határozottabban rászólni, hogy mostmár tényleg hagyja rá. Nagy nehezen elalszik. Aztán óránként felébred és jön át hozzánk, hogy ő nem akar egyedül aludni. Pedig már felkapcsoljuk a kislámpát is neki, az ajtót is nyitva hagyjuk stb... Első pár nap míg új volt neki a hely addig éjszaka ideengedtük, de elég kényelmetlen hármunknak így az éjszaka. Nem is az altatás ami miatt kikészülök, hanem az éjszakai ingajárat amit leművel. Alszok nyugisan és 1-2 óránként arra ébredek, hogy suttog a fülembe, meg sír az ágy végébe és annyira ijesztő. Egyszerűen bele borzongok mikor a sötétbe arra riadok fel, hogy ott van az ágy végében. Totál ki vannak már az idegeim, szó szerint azt érzem hogy kezdek megbolondulni, ráadásul párom is már van hogy nem bírja és éjszaka arra kelek fel, hogy ordibál vele, egyszerűen nem tudom kipihenni magam. Aztán napközbe meló + babát várok és neki sem tesz túl jót szerintem ez az idegbetegeskedés. Komolyan már rémálmaim vannak, azt álmodom, hogy átmegyek éjszaka hozzá mikor sír és megverem, vagy a haját tépem, stb...szerintetek ez normális? Még soha nem laktam egyedül, most meg hirtelen kaptam egy 5 éves gyereket és nem tudom hogy kezelni a dolgot. Párom segít de van, hogy ő este 11 mire hazaér. Alapjáraton nincs baj a kislánnyal, szeretem meg szeretek vele lenni de ez már sok.
2013. dec. 20. 14:18
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
66%

Nem az a büntetés, hogy egyedül kell aludnia. Arra gondoltam, hogy még jó, hogy büntetést nem kap azért, ahogyan a helyzetet viseli.

Ez majdnem olyan, mintha azt kérnénk valakitől, hogy mostantól a másik kezét használja. Nem értené, minek, tiltakozna ellene, ahogy tud.

Esetleg lehetne mellette aludni egy matracon, amíg elalszik, és mindig visszavinni, amikor átjön. Igen, macerás, de nem a kislány tehet róla, hogy ez így alakult.

2013. dec. 20. 20:58
 12/28 anonim ***** válasza:

Nekünk csak egy dolog segített: amikor megszületett a tesó. Közös szobájuk van, a nagy azóta szépen elalszik a saját ágyában. Kb 2 hetente jön át, mert rosszat álmodott. Akkor is odabújik, megnyugszik és viszem vissza a saját ágyába.

És meg sem rezzen, amikor a tesó üvölt a feje mellett.

Sajnos nem tudok Neked tanácsot adni, de remélem hamarosan megoldódik a helyzet!

2013. dec. 20. 21:05
 13/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, ezt az esti mesehallgatást kipróbáljuk majd. Ha jobban belegondolok mi is mindig mesekazettára aludtunk el. Ha van még ötlet azt szívesen várom:)
2013. dec. 21. 14:26
 14/28 anonim ***** válasza:
43%

A pároddal rászántok 1-2 éjszakát, és ahányszor átmegy hozzátok, annyiszor kíséritek vissza a szobájába ugyanazzal a szóveggel. Pl.nagylány vagy, az ágyadban kell aludni, szeretlek, jó éjt.

Higgadtan, ha kell 5 percenként.

2013. dec. 22. 07:55
 15/28 A kérdező kommentje:
Ezt csináljuk már hetek óta sajnos eredménytelenül. Olyankor meg se hallja amit mondunk neki, annyira belelovalja magát a hisztibe, retteg az egyedül alvástól. Hajnal 2-3-ig szépen mondjuk neki, visszakíséri, utána már párom se bírja szép szóval. AZ ajtót semmiképp nem jó ötlet bezárni, mert ha esetleg valami baj van akkor se tud átjönni, nekem az elég gonosz dolog lenne, ráadásul nincs is ajtó a szobánkon:). Most hétvégén a mamánál van, ott ugye a mamával alszik, kíváncsi leszek mit fog levágni ma este..:S ilyenkor már előre rettegek...párom kitalálta, hogy lefekvés előtt itassak vele egy jó nagy bögre meleg tejet, hát nem tudom...mindig azt kérdezgeti mikor lesz kis tesója, mert akkor nem kellene egyedül aludnia, remélem ha elmondjuk neki akkor majd megnyugszik kicsit.
2013. dec. 22. 10:37
 16/28 Balois válasza:

ajtót bezárni nem szabad. ezt nagyon jól látod

ajtó bezárással a szorongása rossz irányba

fejlődik. mhosszú türelemjáték ez. próbáljato

keveset kiabálni éjjel, mindnyájatok érdekében

5 éves gyereket még fel lehet venni

meg lehet dadusgatni. nyugtassátok meg azzal

hogy karnyújtásnyira vagytok.

2013. dec. 29. 00:24
 17/28 szokratesz ***** válasza:
0%

Mi a fenének vállalnak gyereket olyan emberek akik még egyáltalán nincsenek megérve arra, hogy gyereket neveljenek? Aztán egy teljesen egyszerű nevelési dolgot sem tudnak elvégezni aztán sírdogálnak, hogy most mit csináljak.

Tudod mit? Amit elszúrtál most "élvezd". Gondolom mindenben ilyen következetesen nevelték ezt a gyermeket. Szép felnőtt kora lesz majd.

2013. dec. 29. 18:16
 18/28 A kérdező kommentje:
Hogy te mekkora egy gyö*kér vagy. Valószínűleg nem születik senki sem egyből szülőnek, sőt el kell keserítselek olyan sincs hogy valaki teljesen megérjen rá. Szülővé válni egy folyamat szerintem ahol ahol a szülőnek is folyamatosan tanulnia kell.Mivel nem saját gyerekről van szó még nehezebb így, de nem gondolnám, hogy lehetetlen. És teljesen normális élete van, az éjszakákat leszámítva teljesen kiegyensúlyozott. De ez is idővel meg fog oldódni, erre kértem volna segítséget nem pedig kioktatást a semmire. Nem tudom van-e gyereked, csak remélni tudom hogy nincs, mert sajnálnám szegényt, hogy ilyen okoskodó, buta, korlátolt szülei vannak, gondolom osztod őket is a legapróbb semmiségért is...
2013. dec. 29. 19:35
 19/28 szokratesz ***** válasza:
0%

Igen nagy gyökér vagyok. Nem is tudom, hogy lehetett 3 gyerekem akik nem szenvednek semmi divatbetegségben, nem voltak elkényeztetve, ha a boltban soha nem hisztiztek semmiért. Ma már mondhatom mindegyik sikeres életet él és ezt a nevelési módszert fogják tovább vinni amit tőlem és a "gyökér2" anyjuktól kaptak. Mert a saját korosztályos rosszul nevelt társaikon látják, hogy hova vezet a gyenge szülői nevelés. Mielőtt azt hiszed, hogy vertük őket,megnyugtatlak hogy egyszer sem. De következetes szigor az volt.

Mielőtt támadsz előbb mérlegeld van-e muníciód hozzá. Mert egyenlőre Te kértél olyanba segítséget amit sikeresen elbaltáztatok közösen.

Egyébként az esetetekben szerintem csak az a megoldás ha figyelmen kívül hagynátok a gyerek akaratát. Csak ehhez erős szülőnek kéne lenni és nem engedni a nyavajgásnak.

Erre most azt mondják majd sokan hogy lelki sérülést okoz a gyereknek. Semmilyen lelki sérülést nem fog okozni. Ha azt látná, hogy hiába minden próbálkozása, nem lesz akkor sem igaza, akkor majd megtörne és megoldódna a problémátok.

Csak mint mondtam ehhez erősnek kell lenni és nem engedni.

Na elég erősek vagytok ehhez vagy csak a "gyökerezéshez" vagy az?

2013. dec. 29. 21:31
 20/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm, úgy látom tudsz te értelmes választ is adni ha akarsz. Azért gyökereztem, mert elegem van abból, ha néhanapján kiteszek egy kérdést ami esetleg nekem fontos mindig akad valaki aki jön okoskodni, de választ nem képes írni. Nem azért írom ki, hogy hallgassam a rosszindulatú megjegyzéseket. Én legalábbis csak arra a kérdésekre reagálok amikre úgy gondolom értelmes és hasznos tanácsot tudok adni. És amint mondtam eddig én nem voltam ott a kislány mindennapjaiban amiről nem tehetek, ahogy arról se tehetek, hogy az anyja 3 éve már a tájára se néz. Szóval azzal, hogy próbálok foglalkozni vele, nevelni nem hinném, hogy rossz lennék. Az általánosítást meg utálom, mi az hogy a mi korosztályunk? A mi korosztályunk olyan amilyennek a TI korosztályotok nevelt minket. Én úgy gondolom a legjobb nevelést kaptam és ezt is fogom tovább adni a gyermekeimnek. De minden gyerek más, ami nálunk használt nevelés nem biztos, hogy más gyereknél is használ. A következetesség megvan nálunk is, de hiába küldjük vissza a szobájába ha 1 óra múlva újra ott van. Egyébként meg szerencsére mióta kitettem a kérdést azóta egy két tanácsot megfogadva már nyugodtan alszik és csak reggel mikor felkel akkor jön át.
2013. dec. 30. 10:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!