5 éves gyereket hogy lehet az egyedül alváshoz szoktatni, ha eddig a mamájával aludt, aki ráadásul hajnalig tévézett mellette?
A kislányt eddig az anyukája nevelte és mostantól az apja fogja? A nagymamájával aludt?
Gondolj arra, hogy ő világ életében így aludt, most meg hirtelen 180 fokos fordulatot vártok tőle. Baromi nehéz lehet neki!
Valami fokozatosság kellene. Szuperdadás megoldás-ha láttál már ilyen műsort.
Miért aludt a mamával???
Fürdés fogmosás esti mese,és maradj vele egy kicsit.Ha nem alszik el menj ki,de ne engedd,hogy ö is kijöjjön....
Ha kell menj vissza.
Ez egy hosszú menet lesz.
A fiam elalszik egyedül de sajna még ö is ébred.Akkor jön hozzánk vagy én megyek hozzá...A fiam 4 lesz márciusban.A lányommal nincs goind.Ö 3 éves korától átalussza az éjjeleket.
Ami nálunk bevállt hogy hallgathatnak mese cd t.
az a baj akárhányszor foglalkozol vele mikor éjjel átjön meg nyavajog, csak adod alá a lovat. el kell érni nála, hogy tudatosuljon benne, hogy ha a feje tetejére áll, akkor is egyedül kell aludnia a szobájában.
én is néha átmentem kicsiként anyuékhoz. anyámat nem hatotta meg a viselkedésem, megfogott, visszavitt és kész. nemkell drámázni meg semmi, beszélj vele úgy mint egy felnőttel, komolyan. mondd meg neki amit itt is leírtál, hogy ez a munkád rovására megy, stbstb. lényeg hogy ráébredjen, hogy semmivel nem ér el semmit. esetleg vegyél neki valami atomnagy plüssmackót hogy vele aludjon.
Gondold át logikusan. Leírták már előttem is páran, hogy csak adod alá a lovat, ha az van amit ő akar. Nem mondom, hogy zárd be a szobáját, mert ha elkezd félni valamitől vagy mittudomén, csak még nagyobb traumát okozol vele neki. Nincs még gyerekem, nem tapasztalat, de ha átgondolom logikusnak tűnik. Fokozatosan szoktassátok hozzá, hogy a saját szobájában alszik, és nincs hiszti. Rá kell jönnie, hogy nem úgy táncoltok ahogy ő fütyül.
Esetleg kérdezz meg egy szakembert a témával kapcsolatban, interneten is vannak akik válaszolnak.
20L
Én megértem a kislányt, mert én is ugyanilyen voltam, egyszerűen rettegtem éjjel egyedül. Még felnőtt fejjel is félek, de azóta szerencsére férjhez mentem, így nem kell egyedül aludnom.
Kérdező, megértelek titeket is, de jobb lenne a kislánynak a fokozatosság, mert ez így nagyon radikális váltás. Pl. maradjon valamelyikőtök mellette, amíg elalszik vagy hallgathasson CD-t. Nekem azzal oldódott meg, hogy 5 évesen megtanultam olvasni, így álomba olvastam magam később.
Szerintem azzal nem értek el semmit, hogy "kényszerítitek", mert akkor is át fog hozzátok menni, ha a fejetek tetejére álltok. Nehéz ez neki.
Esetleg azt nem lehetne megpróbálni, hogy átviszitek az ágyát a ti szobátokba? Csak amíg megszokja, hogy külön ágyban kell aludni? Aztán szépen fokozatosan beadagolni neki, hogy át kéne mennie a külön szobába. Valamit találjatok ki, hogy miért jó buli külön aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!