Mennyi idős korában, és hogyan kezdted a gyereket az egyedül evésre szoktatni?
Kb. 13 hónaposan elkezdte érdekelni az egyedül csipegetés, megpróbálkoztunk a kanállal is, de csak pacsmagolt. Most, egy hónap múlva, már nem pacsál a főzelékkel, hanem próbálkozik (több-kevesebb) sikerrel enni.
Persze, még sok segítséget igényel, de tetszik neki.
Csipegetni már nagyon profin tud, mindent, amit lehet, apró darabokra kell vágni (gyümölcs, zöldség, hús, kenyér, tojás...) mert csak úgy eszi meg.
Falatkákat kézzel 8-9 hónaposan, villával 1 évesen, most 15 hónapos és próbál kanalazni. Még villával sem igazán megy neki, de ha sikerül felszúrnia, akkor nagyon boldog, ha kanalaznia sikerül, akkor különösen.
Nem én kezdtem tanítani, magától akarta csinálni. Először hagytam, és mikor nagyon szenvedett, segítettem, mutattam, hogy kell. Így csináljuk most is.
Igen, ahogy a 4-es mondja. Kezdd azzal, amit nagyon szeretnek, add a kezébe a kanalat, és mutasd, vezesd a kezét. Én csináltam azt is, mikor a kanálra került, de nem értette, hogy mit kell most csinálni, hogy ettem én egy falatot, mutattam, hogy hmm, de jó, finom.
Villát szokták élvezni, hogy sikerül valamit felszúrni, de azt is meg kell mutatni, vezetni a kis kezét. Csinálta eleinte azt is a fiam, hogy felszúrta, örült neki, majd levette a villáról és úgy megette.
Falatkákat ki kell tapasztalni. Én fiam is tömködős volt eleinte, úgyhogy én adogattam neki egyesével. Amíg a szájában volt, nem adtam, mondtam neki, ha megetted, adom a következőt.
A kanalazás másfél évesen kezdte el érdekelni, 1 hét alatt gyönyörűen megtanult enni.
Kézzel már 1 évesen evett gyümölcsöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!