Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 6 hónapos kislányom nem...

6 hónapos kislányom nem fordul át a hátára hasra. Ez baj?

Figyelt kérdés
Ha hasra rakom csak nézelődik nem csinál semmit, ha háton van magától még az oldalára se fordul. Mit csináljak szerintetek h menjen neki? A védő nő szerint már kéne forogjon.

2013. dec. 16. 12:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 5,5 hósan fordult hasról hátra, vissza 6,5 hósan. Szerintem nincs elkésve, ha a sajátomból indulok ki. Tudják ők mit mikor akarnak. Ha ugyanez az állapot áll fent még 1, 1,5 hónapig, én akkor kezdenék el utánanézni csak mi lehet a baj.
2013. dec. 16. 12:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém 4,5hósan fordult hátról hasra. Visszafelé csak 6,5hósan.

Mondanám, hogy nincs elkésve a babád, viszont 6hónaposan szerintem azért legalább az oldalára már kéne, hogy forduljon.

De olyan hirtelen a semmiből csinálják, hogy lehet mire leírtam a választ már meg is fordul a babád :)

2013. dec. 16. 12:35
 3/8 anonim ***** válasza:
Elvileg 6 hónapos korig kellene mindkét irányba forogni. Vidd el a gyerekorvoshoz és ő majd elküld szakemberhez, ha úgy gondolja.
2013. dec. 16. 13:13
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia, a féléves státuszon említsd meg a gyerekorvosnak, ha úgy ítéli meg továbbküld majd szakemberhez.

Amúgy segíthetsz neki, ösztönözd valmi érdekes tárggyal, indítsd el a mozdulatot, hagyd, hogy befejezze és küzdjön egy kicsit. De játékosan csináld, hogy élvezze, bohóckodj neki közben. Én így csináltam, mert az én lányom csak az egyik irányba volt hajlandó fordulni, a másik irányt így tanítottam meg neki. 1-2 hét alatt ráérzett a dologra.

2013. dec. 16. 13:23
 5/8 anonim ***** válasza:
[link] ezt gyakorolhatjátok otthon is
2013. dec. 17. 14:20
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk kicsit lazábban veszik, azt mondta a védőnő, hogy az átlag 5 hónaposan fordul, két hónapot ráhagynak, tehát csak 7 hónaposan küldik kivizsgálásra. Ezt úgy mondta, hogy fiam 5 hósan azért már hátról oldalra fordult, és, ha a csípőjét fordítottam, látszott, hogy megvan neki a mozdulat, csak még egyedül nem megy. Szóval én aggódtam, ő meg megnyugtatott.

Státuszvizsgálaton biztos szóba kerül majd, ők szerintem jobban látják, hogy gond van-e vagy csak lusta.

2013. dec. 20. 16:52
 7/8 anonim ***** válasza:

Azért a védőnőd is "jófej". Azt elmondja, hogy már kéne forognia, de azt nem, hogy mit tegyél. Mondjuk nem csodálkozom, mert általában ilyenek. Az én fiam sem forgott, mi fejlődésneurológiára jártunk, ahol ez is téma volt, hogy, hát igen, már forognia kéne, na de várjunk még egy hónapot. Én megelégeltem és elvittem egy dévényeshez. Kiderült, hogy a kisfiamnak feszes az izomzata, azért nem tud forogni. Az oldaláig tudott csak fordulni, és a dévényes elmondta, hogy nem is fog sikerülni neki az átfordulás, mert homorít, nem pedig domborít, ami az átforduláshoz kell.

Azt is elmondta, hogy a minél korábban elkezdett terápia a leghatékonyabb. Amit aztán a keresztfiam esetében meg is tapasztaltam. 8 hónapos volt, mire elvitték egy dévényeshez, ma 3 éves és még mindig nem az igazi. Igaz a terápiát abbahagyták 1 éves kora után, mert az anyuka úgy ítélte meg, hogy már nem nagyon használ. A gyógytornász is elmondta neki, hogy 1 éves kor után a javulás nagyon lelassul, ne várjon csodát egyik napról a másikra.

Szóval, amikor ilyen problémát hallok, mint pl a Tiétek, hogy fél évesen még nem forog, és azt a tanácsot adják rá, hogy várjunk még egy hónapot, akkor mérges leszek. Egy vizsgálattól még senki nem lesz rossz, maximum aggódó. Én a helyedben elvinném, ha kell magánúton és megvizsgáltatnám egy dévényessel. Maximum azt mondja, hogy minden rendben, csak lusti baba. Ha meg baj van, akkor segít. Ennyi idősen az 1 hónap nagyon sok idő, amit elpazaroltok, ha tényleg van valami probléma.

És most tudom, hogy le leszek pontozva, mert aki itt a dévényt említeni meri, az az ördöggel cimborál. :( Meg különben is, általában mindenki szerint csak lusta a baba, mert az övé is csak 7 hónaposan fordult át.

De persze ezek az anyukák nem tudhatják biztosan, hogy tényleg csak lusta volt, vagy esetleg van egy kis izomtónus zavara a gyermeknek.

2014. jan. 16. 16:51
 8/8 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, hogy megkérdezem, de ez egy 1 hónapos kérdés és most kiemelted, akkor ez azt jelenti, hogy azóta nem voltatok vele orvosnál és még mindig fenn áll a probléma? Amúgy már válaszoltam korábban, de mostmár úgy gondolom, hogy baj, ha azóta sincs változás.
2014. jan. 16. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!