20 hónapos kislányom nagyon fél a gyerekektől. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Ha simogatnák, vagy közel mennek hozzá nagyon sír. Annyira bánt ez a dolog, mert vannak kisgyerekes ismerőseink, akikhez szeretnék járni, de a kislányom mindig nagyon sír. Azt vettem észre, kb egy óra után "sok " neki más gyerek közelsége.2011. febr. 3. 20:27
1/4 anonim válasza:
Bizony bármilyen nehéz is próbáld meg minél többet gyerektársaságba vinni. Ha nem bírja sokáig, menjetek el, de legközelebb maradjatok kicsit tovább. És keress olyan meséket neki amiben barátok vannak, és beszéljétek meg, hogy milyen jó amikor sok kisgyerek játszik együtt, mert labdázhatnak, meg fogócskázhatnak... Elöbb utobb ő is rá fog jönni. Sok kitartást és türelmet. :))
Ja és próbáld előre felcsigázni. Hú holnap megyünk xy hoz, milyen jó lesz. Játszhattok.., Ha ebédeltünk és aludtál elmegyünk sétálni, és meglátogatjuk őt...
Ez általában beválik náluk.
2/4 anonim válasza:
erőltetni nem szabad, ha sok neki, akkor sok. gondolom egyéb dolgokban is érzékeny? ő ilyen típus. majd szépen finomodni fog, de csak ha nem erőltetitek. az enyém is eléggé viszahúzódó volt, de most már ezerszer jobb a helyzet, én nem erőltettm semmit, mindig elmondtam, hogy nem bántják a gyerekek, csak simizni akarnak, és most már néha ő simogat meg más babákat. (2 éves volt decemberben).
3/4 anonim válasza:
Nekem is ez a gondom a 2 éves fiammal. Már fél éve minden nap lemegyünk a játszótérre, ahol ugyanazokkal a gyerekekkel játszik. Eleinte már a bejáratnál lecövekelt, de muszáj volt kicsit erőltetnem, különben a mai napig otthon élnénk, mint a remeték. Sokszor mondogatom neki, hogy ők a kis barátai, nagyon szeretik, és már alig várják, hogy találkozzanak vele. Most már úgy-ahogy el van velük, de sose megy utánuk, mindig pár méterre odébb bóklászik, a többiek mennek utána. Akkor ő megint arrébb megy... így telik egy-egy játszóterezés.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi .
Kár, hogy az ismerősök között, csak simogatós gyerekek vannak :)
Amíg békén hagyják, nincs nagy gond, de ha elkezdi egy másik gyerek "ajnározni", simizni, egyből sírás van...
2011. febr. 4. 15:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!