Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogy védjem meg az egykémet?

Hogy védjem meg az egykémet?

Figyelt kérdés
Mivel egyedül nevelem, testvére nincs és koromnál fogva nem is lesz, nagyon féltem őt. Ugye az ember társas lény. Tehát ő is keres majd barátokat, szerelmeket, társaságot, stb. Attól félek, hogy egy szeretetkoldus lesz, akivel bármit meg lehet csinálni egy jó szóért, stb. Félek, hogy majd nem tud nemet mondani, hogy a "barátokért" mindenbe belemegy csak legyen hova tartozni. De eltiltani sem akqrom, mert akkor meg elvágom a lehetőségeitől, hogyha nem engedem senkivel, sehová. Hogy védhetném meg őt?
2013. okt. 26. 22:14
1 2
 11/11 Szálab válasza:
10 évig egyke voltam, és az általad említett dolgokat így közel a 30-hoz nem tapasztaltam. Mondjuk a nemet mondás az nálam valahol para, de kialakult egy értékrend amiből nem engedek, viszont nagyon toleráns vagyok. Talán túlságosan is! Szerintem fontos, hogy egyértelműen alakítsdd ki a gyerekben a státuszt, hogy elfogadjon "főnöknek" kora tizenéves korában, utána úgyis ezek a dolgok lazulni fognak, de fontos a tekintély elnyerése, és itt nem a fizikai fölényre gondolok, hanem a gondolkodásmód kialakítására. Ne legyél túl engedékeny, de hagyjál helyet (pl anya én úgy fogok tanulni ha nem kérdezed ki....) az önfejlődésnek, és finoman, de egyértelműen szankcionáldd a normasértéseket.
2013. nov. 8. 03:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!