Hogy védjem meg az egykémet?
Figyelt kérdés
Mivel egyedül nevelem, testvére nincs és koromnál fogva nem is lesz, nagyon féltem őt. Ugye az ember társas lény. Tehát ő is keres majd barátokat, szerelmeket, társaságot, stb. Attól félek, hogy egy szeretetkoldus lesz, akivel bármit meg lehet csinálni egy jó szóért, stb. Félek, hogy majd nem tud nemet mondani, hogy a "barátokért" mindenbe belemegy csak legyen hova tartozni. De eltiltani sem akqrom, mert akkor meg elvágom a lehetőségeitől, hogyha nem engedem senkivel, sehová. Hogy védhetném meg őt?2013. okt. 26. 22:14
11/11 Szálab válasza:
10 évig egyke voltam, és az általad említett dolgokat így közel a 30-hoz nem tapasztaltam. Mondjuk a nemet mondás az nálam valahol para, de kialakult egy értékrend amiből nem engedek, viszont nagyon toleráns vagyok. Talán túlságosan is! Szerintem fontos, hogy egyértelműen alakítsdd ki a gyerekben a státuszt, hogy elfogadjon "főnöknek" kora tizenéves korában, utána úgyis ezek a dolgok lazulni fognak, de fontos a tekintély elnyerése, és itt nem a fizikai fölényre gondolok, hanem a gondolkodásmód kialakítására. Ne legyél túl engedékeny, de hagyjál helyet (pl anya én úgy fogok tanulni ha nem kérdezed ki....) az önfejlődésnek, és finoman, de egyértelműen szankcionáldd a normasértéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!