Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogy védjem meg az egykémet?

Hogy védjem meg az egykémet?

Figyelt kérdés
Mivel egyedül nevelem, testvére nincs és koromnál fogva nem is lesz, nagyon féltem őt. Ugye az ember társas lény. Tehát ő is keres majd barátokat, szerelmeket, társaságot, stb. Attól félek, hogy egy szeretetkoldus lesz, akivel bármit meg lehet csinálni egy jó szóért, stb. Félek, hogy majd nem tud nemet mondani, hogy a "barátokért" mindenbe belemegy csak legyen hova tartozni. De eltiltani sem akqrom, mert akkor meg elvágom a lehetőségeitől, hogyha nem engedem senkivel, sehová. Hogy védhetném meg őt?
2013. okt. 26. 22:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

szerintem úgy hogy hagyod megismerkedni a világgal.Nem szabad ennyire félteni, a munkahelyemen rengeteg ilyet látok és borzalmas belegondolni,hogy szegény gyerekekből milyen felnőttek lesznek.

Kell hogy egyszer-kétszer pofán csapjon az élet.

Mennyi idős a gyerkőc?Amúgy lesz olyan korszak az életében amikor bármit megtenne barátokért, viszont ha jól nevelted akkor ez normális keretek között fog megmutatkozni.

Szeretetkoldus?én ezt csak úgy tudom elképzelni,hogy akkor lesz ilyen,ha soha senkitől nem kap szeretetet és a későbbiekben alakul ki,de ez az én véleményem lehet,hogy tévedek.

2013. okt. 26. 22:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy az ember félti a gyerekét, szerintem nem függ attól, hogy hány van neki, illetve hogy ketten nevelik-e vagy egyedül.

Arra figyelj, hogy ne láncold érzelmileg (és fizikailag se) magadhoz. Engedd szabadjára, és akkor fog szeretni téged is, és másokat is.

2013. okt. 26. 22:50
 3/11 rozsomákember válasza:
100%
Tanítsd meg a pusztakezes harcművészet titkaira.
2013. okt. 27. 02:45
 4/11 anonim ***** válasza:

Milyen idős gyerekről beszélünk?

Másrészt: Te „szetetkoldus” vagy? Vagy ismersz ilyeneket? Érdekes kifejezés, még sosem használtam…

Úgy védheted meg, ha veled jó kapcsolatot tud kialakítani, ha téged szeret és tisztel, és elég önbizalmat öntesz belé. Nemrég beszélgettünk a barátnőinkkel arról, hogy vajon mi anno, kamaszként miért nem mentünk bele „kemény” szitukba, pedig mindnyájunk életében ott volt a „kísértés”. Arra jutottunk, hogy a családi hátterünk lehet a kulcs – pedig nem jöttünk mindnyájan „tökéletes” családból (ha van ilyen egyáltalán). Nem is neveltek nadrágszíjjal minket, egyszerűen csak „helyesen” szerettek a szüleink, illetve jó példát mutattak, és vélhetően ez az, ami miatt nemet tudtunk mondani, és olyanokkal barátkoztunk, akik hasonlóak hozzánk.

2013. okt. 28. 14:53
 5/11 anonim ***** válasza:
16 éves egyke lány vagyok, és egyáltalán nem vagyok olyan, mint amilyennek gondolod az egykéket. :D Sőt, egy ilyen egykét sem ismerek. Pedig egyikünk sem kapott semmiféle különleges neveltetést.
2013. okt. 31. 22:44
 6/11 A kérdező kommentje:

Na jó, de téged biztosan körbevesznek unokatesók, rokonok, akik járnak hozzátok, és nem csak anyukád nevel, hanem apa, anya is. Úgy más a képlet. Én attól félek, hogy olyan lesz a kislányom, mint egy hapsi a városunkban. Meghaltak a szülei balesetben, kb. húsz éves volt. És ott lakott a saját lakásukban, nem dolgozott, nem fizette a rezsit kikapcsoltak mindent és belőle meg egy magányos hajléktalan lett, olyan antiszociális, mert még testvére, rokonai sem voltak, teljesen elmagányosodott..

Na ettől féltem. Egy ideig küzd az ember, aztán feladja.

2013. nov. 1. 08:34
 7/11 anonim ***** válasza:

Én a férjemmel nevelem a lányomat, de bennem is van ilyen félelem...szintén nem vállalunk a korunk miatt tesót, van is miatta lelkifurdim, hogy egyedüll lesz a világban, ha majd mi elmegyünk...

Én soksoksok agyalás után arra jutottam, hogy az utált messzi rokonokkal felvettem a kapcsolatot, és próbálom látni a jó tulajdonságaikat, elfelejteni a régi sérelmeket, illetve hát vannak gyerekeik, majd egyenlőre csak levelezésig jutottam én is, de szeretnék velük találkozni, és remélem, hogy a gyerekek és mi is talán egymásra találunk... illetve ezerrel próbálok nyitott lenni, sokszor, és sokat segítséget kérni másoktól, hogy a lányom lássa, hogy a világ kedves, az emberek pedig segítőkészek, és ez tényleg így is van...

van 1-2 közeli barátságom, ami meglazult ugyan, de próbálom felmelegíteni, mert nekünk a férjemmel is szükségünk van rá...

Szerintem egyedül lenni nem egyenlő a magányossággal, te is nyiss, beszélgessetek sokat az utcán is, én a szomszédokkal, és a kutyásokkal kezdtem...:)

Az oviban is igyekszem minden közös progiban részt venni, amennyire a munkánk engedi...3 éves múlt a kislányunk

2013. nov. 1. 11:27
 8/11 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm utolsó válaszoló! Nem jó ezt igy olvasni. Annyiban jó talán, hogy engem sokan lehurrognak ezek miatt a dolgok miatt, jó látni, hogy nem vagyok őrült, hogy nem happységnek veszem ezt a helyzetet. Van egy párom, akivel imádjuk egymást és elfogadja a kislányomat is, sőt szeretik egymást, de nem akar gyereket és egyenlőre összeköltözni sem akar. 35 éves vagyok. Sok jóra nem számíthatok...
2013. nov. 1. 14:37
 9/11 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok,

jeszus, pedig gondolom Te még vállalnál egy babát..de hát ha a párod nem akar...:-/

Én már 40 vagyok..mire megszületne, 41..nem merem...

Sztem ezt a kor is teszi, hogy így agyalgat az ember...fiatalon sokkal lazább voltam...de ez az elmagányosodás a mai világban sztem egy elég valós félelem, még a családban élőknek is..annyira stresszes minden...:-((

de azért reménykedj, és barátkozz, mert attól lesz a gyereked is nyitott, tud majd erős, közeli kapcsolatokat kialakítani, hisz minket utánoznak, és akkor nem lesz egyedül soha...:-))

Minden jót kívánok Nektek!

2013. nov. 1. 16:19
 10/11 A kérdező kommentje:
Pedig ha van már egy 3 évesed, én azt mondom, vállald be. De most komolyan. Boldog lenne az a kis lurkó is, hogy lett egy testvére, és hidd el, a szeretet segit tovább élni. És ha majd te vagy ti nem lesztek, majd elterelgetik egymást az élet súrújében, hidd el. Főleg, ha szeretetre neveled őket. Ne habozz kérlek, szerintem bearanyozná mindenki életét.. Gondold meg. Azért mert ez az utolsó lehetőséged. És szerintem nem fogod megbánni. Szoritok és hidd el, megnyugszol te is. Én is csak akkor nyugszom meg, ha lesz még egy babám..
2013. nov. 1. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!