Autista gyermeket nevelő anyukák, szerintetek lehetséges, hogy autista a kisfiam? Elmondanátok a véleményeteket?
Sziasztok, nem tudom, jártok-e még erre, csak gondoltam, beszámolok... arról, hogy még semmi hír. Várjuk az óvodai jellemzést, hogy el tudjunk indulni végre, ezt mindenhol kérik.
Közben eszembe jutott még egy-két dolog, ami nekünk természetes, de hátha "tünet" (már kicsit paranoiás vagyok)...
Sokszor olyan érzésem van, hogy a kisfiam elfelejt olyan dolgokat, amiket régen tudott. Például mondom neki, hogy rajzoljon egy szép bogarat (ez volt a kedvence, karika és sok láb) vagy egy babát (pont-pont vesszőcske típusút) és régen rajzolt, most meg csak krikszkrakszok születnek... ezer éve nem látok semmi "szép" rajzot tőle.
A másik, hogy pár hete egyfolytában simogatja az arcomat (és a férjemét). Álmában is. A keze folyamatosan az arcunkon van. Mint amikor a filmeken azt mutatják, amikor a nem látó ember, meg akarja ismerni a másikat, ilyesmi. Nem tudom, mi lehet ez, más gyereknél még nem láttam.
Rajz: Aspergeres lányom az iskolakezdésig alig rajzolt, alig színezett. Tudott volna, de nem akart. Én a lányomon azt tapasztalom, hogy akkor csinál valamit, amikor már biztos saját magában, maximalista. (Rajzolt, ha "muszáj" volt, de nagyon "primitív" rajzai voltak.)
A másik, a simogatás: abszolút lehet autisztikus tünet, és teljesen kiszámíthatatlan. A lányom, aki alapvetően utálja az érintést, néha vadidegen embereket kezd el simogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!