Hogyan érhetem el hogy a 11 éves fiam egészséges ételeket is egyen?
Kedves 10-es, a nevelés elsősorban a példamutatásról szól.
Annak semmi értelme, hogy a gyerek egyen de közben hányhatnékja van, meg retteg. A jó emésztéshez kell a nyugalom, és a harmónia.
Igen, kemnynek tűnik az ötlet, de szerintem is az lenne a megoldás, ogy egyszerűen ne legyen lehetősége mást enni, mint amit Te készítesz el. nem "jusztis belédtömöm"alapon, inkább úgy gondolom, hogyha van olyan étel, amit egészségtelen formában szeret, akkor annak készítsd el a házi, egészséges változatát, ha létezik.... És ne kapjon zsebpénzt tízóraira meg nemtudommire, amit csipszre költhet...
Ismerőstől tudom a konkrét esetet, hogy egy kisgyereket - igaz, ő autista is volt - úgy vittek a fejlesztésre, hogy a gyerek csak tejbegrízt hajlandó enni, mit csináljanak? Annyit mondtak a szakemberek, hogy hozzák vissza másfél nap múlva úgy, hogy nem adnak neki enni otthon. Visszavitték a kisgyereket, úgy vetette rá magát a kiflire, hogy öröm volt nézni. Nyilván napokig nem lehet éheztetni valakit, pláne nem gyereket, de ez is célravezető lehet. Vagy elbeszélgetni vele a miértről, mert lehet, hogy pl van, amitől tényleg undorodik, ugyanakkor persze az is lehet, h simáncsak válogatós, mert megteheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!