Értetlen 4,5 éves gyerek?
Okos gyerek elfogultság nélkül. 120-as puzzle-ket kirak, 100-ig számol. Szóval nem buta. Viszont borzalmasan értetlen.
Pl. kantáros nadrágot akar felvenni, mondom, hogy nincs rád való a szekrényben. Hát nem érti ám meg, majd 40 percig hsiztizik, hozzá sem lehet szólni.
Vagy apa megy dolgozni, de ő vele akar menni. Nem mehet nyilván. Majd egy órára bevonul a szobába, sír és vagy ezerszer egymás után mondogatja, hogy apával akarok menni.
Ilyenkor semmivel nem tudok rá hatni.
Elfogy reggel a kakaópor, csak tejet kap. Egyébként imádja a tejet, nappal szokott inni. Megmutatom, hogy elfogyott, nem tudok tenni bele kakóport. Nekiáll sírni, nem is issza meg a tejet, ott bömböl a tej fölött, hogy ő kakaót kér, de akkor is azt kér.
Ezt egyszerűen nem tudom kezelni, mert kitartóan sír és sír és hisztizik. Ha elviszem onnan, akkor sem érdekli, ott folytatja majd egy órán át.
Nyugi! Csak simán gyerek. Nem olyan ám az ovis anyukák élete, mint a cuki egy szóra minent megértő filmbéli gyerekek alapján látszik. Nagyon-nagyon más.
Egy tippem van, ne görcsölj rá. Ha benned van, hogy erre most nincs idő, akkor tutira még húsz perccel tovább fog hisztizni. Valahol van egy titkos érzékszervük, és ha feszült az ember, ők is sokkal görcsösebbek lesznek.
Próbálj humorral oldani, korábban indulni, máskor többet dédelgetni.
Valahol olvastam, hogy a sok befecolt energiánk elillan, ha a gyerek nem a maga nyelvére lefordítva kapja meg a szeretetünket: mosoly, simogatás, ölelés, szavaira figyelés. Ezeket töltik a kis szeretet tankjukba, és ha fogytán vannak a tartalékaik, jön a makacsság.
Sok találékonysággal kell elcsípni az alkalmakat, és ahogy a férjem megfogalmazta " a kevesebb néha több"
Magyarul visszaüt, ha munkahely, háztartás, nevelés szinten mindent szabály szerint meg akarok csinálni. Nem megy.
Attól még remek anya vagy. Lazíts!
Sziasztok
Kíváncsi vagyok,hogy alakultak nálatok a dolgok.
Kèrdezőnèl is, hozzászólóknâl is.
Mikor nőttèk ezt ki?
Hasonló cipőben járunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!